Щутгарт излиза като фаворит срещу червените дяволи


Н. Гавазов

Щутгарт излиза като фаворит срещу червените дяволи

Щутгарт - Кайзерслаутерн
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 09.03.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих


Щутгарт посреща Кайзерслаутерн в мач от 25-я кръг на Бундеслигата след две поредни победи, благодарение на които натискът върху треньора Лабадия поспадна, а по-важното е, че „швабите" се изкачиха на осмо място в класирането, запазвайки живи мечтите за участие в евротурнирите. Особено впечатляващ изглежда успехът на Щутгарт при гостуването на Хамбургер в миналия кръг, когато хората на Лабадия демонстрираха добра игра в защита и отлично взаимодействие между нападателите и средната линия.

Кайзерслаутерн се намира в дъното на таблицата и е 14 мача без победа в Бундеслигата. Не всичко е загубено за „червените дяволи", защото дистанцията от спасителния бряг е само три точки, но лошото е, че януарските попълнения не оказаха никакво влияние върху представянето и резултатите на тима. Миналият уикенд хората на Марко Курц взеха точка срещу Волфсбург, но ако трябва да бъдем честни, „вълците" можеха да си тръгнат с победа, а в състав на домакините пролича за пореден път лошата организация в средата на терена и не захранването с топки на нападателите.

За домакините няма да играят контузените Ибрахима Траоре, Йохан Аудел, Матейо Делпиере и Мамаду Бах. Под въпрос е участието на Стефано Челоци. Добрата новина е завръщането на Кристиан Молинаро, който може да замени Готкоу Сакай на позицията ляв бек. Юлиян Шийбер и Шинджи Оказаки ще се конкурират за място на лявото крило, докато Харник със сигурност ще започне на десния фланг. Вероятна схема на игра 4-2-3-1 с Ибишевич начело на атаката.

Гостите са без контузените Дорге Коуемаха, Александър Бугера, а Кевин Трап е под съмнение. Ако Кевин не играе, вероятно Тобиас Сипел ще започне между гредите. Ян Симунек и Матиас Абел може да започнат отново в центъра на защитата, въпреки че Курц има други опции в тази част на терена. Йесен ще замени Бугера на левия край на защитата, а Де Вит и Борисюк, ако започнат в опорната зона, това ще даде възможност на Тиферт да изпълнява атакуващи функции.

Очакванията са Щутгарт да се опита от самото начало да установи контрол върху мача. С добра полузащита и отлично взаимодействие между нападателите и средната линия, домакините са фаворит за спечелване срещата.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

08 февруари Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:2 (Купа на Германия)
11 февруари Щутгарт - Херта 5:0 (Бундеслига)
19 февруари Хановер 96 - Щутгарт 4:2 (Бундеслига)
25 февруари Щутгарт - Фрайбург 4:1 (Бундеслига)
03 март Хамбургер - Щутгарт 0:4 (Бундеслига)

Кайзерслаутерн:

05 февруари Кайзерслаутерн - Кьолн 0:1 (Бундеслига)
11 февруари Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн 2:0 (Бундеслига)
18 февруари Кайзерслаутерн - Борусия М'гладбах 1:2 (Бундеслига)
25 февруари Майнц 05 - Кайзерслаутерн 4:0 (Бундеслига)
03 март Кайзерслаутерн - Волфсбург 0:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Щутгарт - Кайзерслаутерн

83 срещи
37 победи за Щутгарт
17 равенства
29 победи за Кайзерслаутерн
Голова Разлика: 158:126 за Щутгарт


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.66
Равен - 3.75
Кайзерслаутерн - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 1.65
Равен - 3.75
Кайзерслаутерн - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
87