Клоп: Полша ще получи за Евро 2012 трима отлични футболисти


Н. Гавазов

Клоп: Полша ще получи за Евро 2012 трима отлични футболисти

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не остана равнодушен към играта на полските национали във водения от него отбор и отбеляза, че Полша ще има един голям коз в лицето на Левандовски, Блажиковски и Пишчек. Както е известно, тримата легионери се представят много силно от началото на сезона и този факт се отрази положително в представянето на „жълто-черните", които са лидери в Бундеслигата и с огромни шансове да защитят титлата си.

Така например, в последния мач на шампионите срещу Хановер 96 Роберт Левандовски оформи дубъл, а за попаденията му асистираха именно Блажиковски и Пишчек.

„За мен е очевидно, че тримата се намират във великолепна форма, но срещу Хановер изглеждаха фантастично. Оценявайки тяхната ефективност, мога да кажа, че тя е близка до стопроцентовата. Аз много ценя футболисти от подобен тип", сподели Клоп за Polskie Radio 1.

"Мога да уверя полските любители на футбола, че Якуб, Роберт и Лукаш все още не са достигнали своя пик в представянето си. Към старта на Евро 2012 Полша ще получи трима отлични играчи", каза още наставникът на немския шампион.

 

  Сподели
165