Борусия Дортмунд - Хановер 96: По пътя на рекордите


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Хановер 96: По пътя на рекордите

Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 26.02.2012г.
Час: 18:30
Съдия: Мануел Грефе

Борусия Дортмунд посреща Хановер в среща от 23-я кръг на Бундеслигата. Това ще бъде мач между два отбора, които отдавна нямат загуба: „жълто-черните" не познават горчивината от поражението в продължение на 16 мача, а долносаксонците вече в девет. Именно в мача срещу Хановер през есента Борусия загуби за последен път и именно в този двубой шампионите за последно допуснаха повече от един гол. Доказателство за впечатляващата форма на Борусия е това, че хората на Юрген Клоп спечелиха шест поредни мача и ако успеят да победят в още три, тогава ще установят свой собствен рекорд в Бундеслигата. Въобще, дортмундци изглеждат много разкошно и спечелиха 42 от 48 възможни точки в последните си 16 мача, в който головия им баланс е 40:8. Трябва ли тогава да се учудваме, че Борусия е лидер в шампионата?

Хановер 96 също е във великолепна форма и според някои специалисти една от причините за това е преминаването към схема на игра 4-4-2, при която основната идея на отбора е силна защитна линия и контраатакуващи действия. Любопитното е, че миналата седмица хората на Сломка записаха най-голяма си победа досега през сезона, побеждавайки с 4:2 Щутгарт, а вкараните четири гола са първите от 17 месеца насам. Другата интересна подробност е , че половината от головете на Хановер дойдоха след изпълнение на статични положения и по този показател тимът от Долна Саксония е лидер сред всички отбори от топ 5 на първенствата в Европа. В момента Хановер 96 се намира на седмо място в класирането с 24 точки и има реални шансове да се пребори за място в зона „Европа".

От домакините няма да играят контузените Юлиан Кох и Марио Гьотце. Кевин Гроскройц и Иван Перишич се конкурират за място по лявото крило. Добрата новина е завръщането на Шинджи Кагава от контузия и вероятно японеца ще започне в центъра зад Левандовски, което означава, че Лукас Бариос отива на пейката.

От състава на готите отсъстват също двама футболисти - Леон Андреасен и Карлитос, които лекуват травми. Емануел Погатец се завръща от контузия и може да замени Марио Егиман или Карим Хагуи в центъра на защитата - това ще бъде личен избор на треньора Мирко Сломка. Стивън Черундоло и Софиян Чахед се борят за мястото на десен бек. Ако Маме Бирам Диуф и Мохамед Абделауе започнат на върха на атаката, това ще позволи на Ян Шлаудраф да премине на дясното крило.

Очакванията са домакините да доминират от самото начало на мача, а Хановер ще чака за своите шансове чрез контраатакуващи действия. Често Борусия ще отнема топката от своя противник и ще се пренесе в половината му, но очакванията са „жълто-черните да попадат често в засади. Ако гостите успеят да отбележат гол, това ще стане с удар от далечно разстояние, докато евентуално попадение на шампионите е много вероятно да дойде след индивидуално изпълнение на някой футболист. В крайна сметка, логиката сочи, че фаворит за победа е отбора на Борусия, а това означава, че хората на Юрген Клоп ще бъдат само на две победи от това да установят свой собствен рекорд в Бундеслигата.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

28 януари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
03 февруари Нюрнберг - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
07 февруари Холщайн Кил - Борусия Дортмунд 0:4 (Купа на Германия)
11 февруари Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)
18 февруари Херта - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)

Хановер 96:

04 февруари Херта - Хановер 96 0:1 (Бундеслига)
11 февруари Майнц 05 - Хановер 96 1:1 (Бундеслига)
16 февруари Хановер 96 - Брюж 2:1 (Лига Европа)
19 февруари Хановер 96 - Щутгарт 4:2 (Бундеслига)
23 февруари Брюж - Хановер 96 0:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Хановер 96

42 срещи
18 победи за Борусия Дортмунд
13 равенства
11 победи за Хановер 96
Голова Разлика: 90:63 за Борусия Дортмунд


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 5.50
Хановер 96 - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.26
Равен - 5.25
Хановер 96 - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149