Байерн - Шалке 04: Домакините са фаворити за спечелване на мача


Н. Гавазов

Байерн - Шалке 04: Домакините са фаворити за спечелване на мача

Байерн Мюнхен - Шалке 04
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 26.02.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Байрен Мюнхен загуби седем точки в сравнение с Борусия Дортмунд през втората част от сезона. Ако мюнхенци започнаха сегашната си кампания повече от отлично в сравнение със своя съперник, сега нещата са на обратно. Малко са хората, които се съмняват, че баварците се намират в криза, но много са тези, които не знаят каква е причината. Не всичко опира до Швайнщайгер и е много вероятно Юп Хайнкес да напусне своя пост след края на сезона. Това обаче със сигурност ще се случи, ако Байерн остане без трофеи. За мюнхенци разбира се не всичко е загубено, но трябва да отбележим две неща. Едното е, че мюнхенци не заемат едно от първите две места. Втората констатация идва с помощта на статистиката: ако след 22-я кръг Байерн не е на първо или второ място, той никога не е бил шампион на Германия.

Шалке 04 възстанови доверието в себе си след впечатляваща победа над Волфсбург през миналия уикенд. Преди това „миньорите" се сгромолясаха срещу Борусия М'гладбах, а седмица по-рано гелзенкирхенци не успяха да победят на свой терен аутсайдера Майнц 05, с което прекъснаха серията си от пет поредни победи. В класирането на Бундеслигата Шалке 04 заема четвърто място - на точка от Байерн Мюнхен и на пет от лидера Борусия Дортмунд. В този смисъл утрешният мач на „Алианц Арена" ще покаже до колко отборът воден от Хууб Стивънс е готов да приеме предизвикателството и да се опита да атакува първото място.

Байерн Мюнхен ще бъде без контузените Даниел ван Буйтен, Брено, Диего Контенто и Бастиан Швайнщайгер. Анатолий Тимошчук и Луис Густаво ще се конкурират за място в опорната зона, а Тони Кроос или Давид Алаба ще заменят Швайнщайгер в централната част на халфовата линия. Вероятно Ариен Робен ще започне по дясното крило, а Томас Мюлер ще застане зад Марио Гомес, който ще води атаката.

Шалке 04 е без контузените Ларс Унерстал, Ралф Фьохрман и Седжо Ескудеро. Наказание изтърпява Джърмейн Джоунс. Почти сигурно е, че Тимо Хилдебранд ще замени на вратата Унерстал. Дисквалификацията на Хьоведес изтече и той трябва да започне като десен бек. Другата добра новина е възстановяването на Люис Холтби, но той едва ли ще намери място в стартовия състав. Вероятна схема на игра 4-2-3-1, с вариант в хода на играта 4-1-4-1.

Вероятно Байерн ще доминира от самото начало на мача и постепенно ще пренесе играта в половината на противника си. Домакините повече ще владеят топката и се очаква по-голямата част от атаките да бъдат отляво. Шалке 04 ще се опита да пресича топките от своя противник и с дълги пасове към нападателите да застраши вратата на съперника си. Основната слабост на мюнхенци продължава да бъде нереализирането на положенията, а тази на „миньорите" е слаба защита при бързи ситуации пред собственото наказателно поле както и неумението да се създават много положения за гол. Всичко казано по-горе предполага, че ще станем свидетели на интересен мач. Може да се потърси елемент на изненада при нашата игра, но съветът ми е да не го правим. Не мога да си представя какво би станало, ако Байерн не успее да спечели трите точки. Това всъщност е единственото основание да смятам домакините за фаворит за спечелване на мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

04 февруари Хамбургер - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
08 февруари Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:2 (Купа на Германия)
11 февруари Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн 2:0 (Бундеслига)
18 февруари Фрайбург - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
22 февруари Базел - Байерн Мюнхен 1:0 (Шампионска лига)

Шалке 04:

04 февруари Шалке 04 - Майнц 05 1:1 (Бундеслига)
11 февруари Борусия М'гладбах - Шалке 04 3:0 (Бундеслига)
16 февруари Виктория Пилзен - Шалке 04 1:1 (Лига Европа)
19 февруари Шалке 04 - Волфсбург 4:0 (Бундеслига)
23 февруари Шалке 04 - Виктория Пилзен 3:1 сл. прод. (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Шалке 04

88 срещи
43 победи за Байерн Мюнхен
26 равенства
19 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 172:98 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.40
Равен - 4.50
Шалке 04 - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.42
Равен - 4.33
Шалке 04 - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200