Херта - Борусия Дортмунд: Шампионите ще продължат по пътя на победата


Н. Гавазов

Херта - Борусия Дортмунд: Шампионите ще продължат по пътя на победата

Херта - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 18.02.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Херта Берлин приема шампиона Борусия Дортмунд в мач от 22-я кръг на Бундеслигата след като преди това ръководството на „Старата дама" взе решение да отправи в оставка старши-треньора на отбора Михаел Скибе - само 52 дни след като специалистът замени на този пост Маркус Бабел. В четири мача под ръководството на 46-я годишния специалист Херта не спечели нито една точка, а головата разлика стана катастрофална - 1:10. Заради лошата си форма, която берлинчани демонстрират от началото на календарната година отборът се смъкна на две точки от зоната на изпадащите...а само преди два месеца всички специалисти твърдяха, че мястото на „Старата дама" в елита е гарантирано.

Борусия Дортмунд се намира в страхотна форма в момента и спечели всичките си пет мача от календарната година, установявайки свой собствен рекорд. „Жълто-черните" загубиха за последно в Бундеслигата на 18 септември (което е друг рекорд, но този път в Лигата) и оттогава насам хората на Юрген Клоп не само, че подобриха играта си, но показват все по-голяма увереност в намеренията си да защитят титлата. След 21 изиграни мача Борусия е лидер в класирането с две точки пред втория Байерн Мюнхен и по всичко изглежда, че през настоящия сезон почитателите на немския футбол има защо да бъдат доволни от така създалата се ситуация около „Сребърната салатиера".

Домакните са без Майк Франц, Кристиан Лел, Фабиан Лустенбергр и Андреас Отл. Афредо Моралес може да замести Лел на десния фланг на защитата. Временните наставници на Херта Третчок и Чович вероятно ще използват схема 4-4-2 с Ласога и Рамос начело на атаката.

Гостите ще пътуват до столицата без Юлиан Кох, Марио Гьотце и Шинджи Кагава. Гроскройц и Перишич се конкурират за място по лявото крило, а задълженията на Кагава могат да бъдат поети от Мориц Лейтнер, въпреки че тук има вариант Бариос да започне на върха на атаката, а Левандовски да замести японския атакуващ полузащитник.

Очакванията са Херта да започне мача много внимателно с цел убиване на темпото и разпокъсване действията на гостите, но основната слабост на домакините е в това, че те трудно задържат владението на топката и приемат играта в собствената си половина, което срещу тим като Борусия е твърде опасно. В крайна сметка шампионите притежават по-голямо качество във всички части на терена и въпреки, че ще бъдат без Кагава, хората на Клоп не трябва да имат проблеми с аутсайдера.


Последни 5 изиграни срещи:

Херта:

21 януари Нюрнберг - Херта 2:0 (Бундеслига)
28 януари Херта - Хамбургер 1:2 (Бундеслига)
04 февруари Херта - Хановер 96 0:1 (Бундеслига)
08 февруари Херта - Борусия М'гладбах 0:2 сл. прод. (Купа на Германия)
11 февруари Щутгарт - Херта 5:0 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

22 януари Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)
28 януари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
03 февруари Нюрнберг - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
07 февруари Холщайн Кил - Борусия Дортмунд 0:4 (Купа на Германия)
11 февруари Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Херта - Борусия Дортмунд

52 срещи
15 победи за Херта
14 равенства
23 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 94:76 за Борусия Дортмунд


Коефициенти от bet365:
Херта - 7.00
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:
Херта - 7.50
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.47

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173