Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн: Без шансове за гостите

Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 11.02.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт

Байерн Мюнхен се намира под огромен натиск, защото загуби пет точки в последните си три мача и отстъпи първото място на шампионите. В момента баварците са втори, изпреварвайки Шалке 04 единствено по голова разлика и с точка пред четвъртия Борусия Мьонхенгладбах, от когото загубиха в първия си двубой за 2012 година. Основният проблем пред хората на Юп Хайнкес е играта срещу отбори, които се защитаваха дълбоко, но победата срещу Щутгарт средата на седмицата би трябвало да даде малко повече увереност на мюнхенци.

Кайзерслаутерн е без победа в последните си десет мача от лигата, в които записа три загуби. „Червените дяволи" са отборът с най-много равенства, но и с най-малко отбелязани гола - 15 в 20 мача, а през миналия уикенд Кайзерслаутерн загуби домакинството си от своя конкурент Кьолн и това смъкна тима на 16-то място в класирането, поставяйки огромни въпросителни пред елитния статут на отбора. „Дяволите" се подсилиха през зимната пауза, но по всичко изглежда, че новите попълнения имат нужда от повече време за адаптация.

Контузените Даниел ван Буйтен, Бастиан Швайнщайгер и Диего Контенто са отсъстващите от лагера на домакините. Рафиня се завръща в строя и вероятно ще замести Тимошчук на десния фланг на отбраната. При отсъствието на Швайнщайгер Тони Кроос ще заеме място в опорната зона, което означава, че Томас Мюлер ще започне мача зад Марио Гомес. Схема на игра 4-2-3-1 с Рибери и Робен по фланговете.

Дорге Куемаха, Александър Бугера и Стивен Ривич са контузени, а Ариел Борисюк изтърпява наказание за червения си картон срещу Кьолн. Яхия и Родней може да започнат в центъра на отбраната, въпреки че Курц има и други опции за тази част на тима. Йесен ще замени Бугера на левия фланг на отбраната, а Кирх ще замести Борисюк в халфовата линия. Вероятно схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Шештер и Вагнер начело на атаката.

- Кайзеслаутерн за последно победи като гост Байерн преди повече от 14 години - през август 1997 г., когато "червените дяволи" току-що спечелиха промоция в елита.

- Кайзеслаутерн има най-много загуби (46) и допусна най-много голове (171) срещу Байерн в Бундеслигата, отколкото срещу всеки друг отбор.

- "Червените дяволи" имат само една победа над Байерн в последния си 17 мача.

- Голмайсторът Марио Гомес вкара два гола повече от всички играчи на Кайзеслаутерн взети заедно на

- Юп Хайнкес спечели последните си шест мача срещу "червените дяволи" и може да отпразнува своята 100-на победа в Бундеслигата като треньор на Байерн.


Очакванията са Байерн Мюнхен да доминира във владеенето на топката и да има по-големи шансове за гол. Гостите ще се опитат да се защитават дълбоко и да рушат атаките на своя противник. Байерн е домакин, но освен това си предимство, баварците са по-качествения отбор, което предполага, че мюнхенци би трябвало да спечелят мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

15 януари Рот-Вайс Ерфурт - Байерн Мюнхен 0:4 (Приятелска среща)
20 януари Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 3:1 (Бундеслига)
28 януари Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0 (Бундеслига)
04 февруари Хамбургер - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
08 февруари Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:2 (Купа на Германия)

Кайзерслаутерн:

09 януари Кайзерслаутерн - Алжер 4:0 (Приятелска среща)
13 януари ПСВ Айндховен - Кайзерслаутерн 0:0 (Приятелска среща)
21 януари Кайзерслаутерн - Вердер Бремен 0:0 (Бундеслига)
28 януари Аугсбург - Кайзерслаутерн 2:2 (Бундеслига)
05 февруари Кайзерслаутерн - Кьолн 0:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн

89 срещи
51 победи за Байерн Мюнхен
15 равенства
23 победи за Кайзерслаутерн
Голова Разлика: 186:102 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.14
Равен - 8.00
Кайзерслаутерн - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 7.50
Кайзерслаутерн - 21.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207