Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен: Шампионите ще останат на върха


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен: Шампионите ще останат на върха

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен
Стадион: "Сигнал-Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 11.02.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Борусия Дортмунд се намира в страхотна форма и направи най-добрия старт от началото на календарната година в своята история, постигайки победи в три поредни мача. Освен това, хората на Юрген Клоп са 14 срещи без загуба, което е най-доброто постижение в цялата история на Бундеслигата. Ако през миналия сезон шампионите започнаха много силно първата част на кампанията си, отпускайки се след Коледа, то сега нещата са точно на обратно. Независимо от травмите и независимо от това, че никой не успя да пълноценно да замени Шахин. Всичко това помогна на „жълто-черните" да се завърнат на първото място в класирането и да се класират за полуфиналите в Купата на Германия.

Байер Леверкузен също е без загуба от началото на годината, но определено може да кажем, че „фармацевтите" изпитват някои проблеми както в атака, така и в отбрана и като цяло се вижда, че отборът е несигурен, непоследователен и липсва стройна организация. Доказателство за това са трудностите, които изпитаха „аспирините" срещу Майнц 05 и особено срещу Щутгарт миналата седмица, когато в последния момент бе изпусната победата срещу „швабите". Байер Леверкузен е шести в класирането на девет точки от зона „Шампионска лига" - евентуална загуба утре вечер ще намали силно шансовете на отбора за участие в следващото издание на най-престижния европейски клубен турнир.

Домакините са без контузените Юлиан Кох, Марио Гьотце и Свен Бендер. Кевин Гроскройц и Иван Перишич ще спорят за място по лявото крило. Вероятно Мориц Лейтнер ще замени Бендер в опорната зона. Схема на игра 4-2-3-1.

Гостите пристигат без контузените Сидни Сам, Рене Адлер, Транкулио Барнета и Ерен Дердийок, както и без наказания Михал Кадлец. Това евентуално ще накара Робин Дът да избере схема на игра 4-1-4-1 със самотния нападател Стефан Кислинг. Бастиан Осчипка би могъл да замени Кадлец на позицията ляв бек, а след като Ведран Чорлука направи своя дебют миналата седмица, сега хърватинът вероятно ще започне отново като десен бек.

- Байер има само една победа над Борусия в последните си девет срещи в Лигата (четири равенства, четири загуби), но спечели на „Сигнал Идуна Парк" през миналия сезон.
- Борусия е без загуба в 14 мача, допускайки само осем гола в тях.
- Борусия успя да вкара гол във всеки от последните си 16 мача в Бундеслигата - това в момента е най-дългата серия в немския елит. Последният мач, в който хората на Юрген Клоп не вкараха, бе в първата среща през този сезон с Байер, когато двата тима завършиха 0:0 в Леверкузен.
- Байер Леверкузен загуби само един от последните си 10 мача (четири победи, пет равенства).
- Борусия е в серия от шест мача у дома си без поражение, отбелязвайки в тях 20 гола (средно по 3.33 гола на мач).

Всичко казано до тук предполага, че домакините ще имат много по-големи шансове за гол от своя противник. В същото време основната слабост на „аспирините" са голямото количество индивидуални грешки и защитата при статични положения. Смятам, че именно от това ще се възползват шампионите, които след този мач ще останат на върха, независимо от резултатите на своите конкуренти.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

18 януари Рот-Вайс Оберхаузен - Борусия Дортумнд 0:4 (Приятелска среща)
22 януари Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)
28 януари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
03 февруари Нюрнберг - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
07 февруари Холщайн Кил - Борусия Дортмунд 0:4 (Купа на Германия)

Байер Леверкузен:

11 януари Байер Леверкузен - Хееренвеен 2:4 (Приятелска среща)
17 януари Байер Леверкузен - Де Граафшап 3:0 (Приятелска среща)
22 януари Байер Леверкузен - Майнц 05 3:2 (Бундеслига)
28 януари Вердер Бремен - Байер Леверкузен 1:1 (Бундеслига)
04 февруари Байер Леверкузен - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен

65 срещи
22 победи за Борусия Дортмунд
19 равенства
24 победи за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 101:94 за Байер Леверкузен


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.44
Равен - 4.33
Байер Леверкузен - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.40
Равен - 4.20
Байер Леверкузен - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157