Хамбургер - Байерн: Домакините ще се справят с атаката на баварците


Н. Гавазов

Хамбургер - Байерн: Домакините ще се справят с атаката на баварците

Хамбургер - Байерн Мюнхен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 04.02.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер

След домакинското фиаско срещу Дортмунд преди две седмици, Хамбургер донякъде възстанови доверието в себе си благодарение на победата като гост над Херта миналия уикенд. Но в интерес на истината, „динозаврите" за малко не загубиха преднината си от два гола, след като Ласога от домакините намали в 81-та минута и накара хората на Торстен Финк да треперят до последно. В момента Хамбургер се намира на 11-то място в таблицата за класиране с 22 точки - с четири повече от опасната зона, което си е основателна причина за безпокойство.

Байерн Мюнхен не се намира в най-добрата си форма в момента и определено баварците изпитват огромни трудности с отборите, които се защитават дълбоко и чакат своите шансове да атакуват бързо. Хората на Юп Хайнкес започнаха втората част на сезона с поражение от Борусия М'гладбах и победата над Волфсбург през миналия уикенд бе добре дошла за мюнхенци, които имаха нужда да си възвърнат самочувствието. След победата на Борусия Дортмунд срещу Нюрнберг тази вечер, Байерн засега е на второ място с 40 точки, колкото има и Шалке 04 и ако отборът от „Алианц Арена" не иска шампионите да се откъснат, ще трябва да спре да губи точки.

Джефри Брума е контузен и най-вероятно ще бъде заменен със Слободан Райкович. Останалите играчи, които поради травми са извън групата на Хамбургер за утрешния мач са Берг, Торе и Скелберд, но тяхното отсъствие няма да се отрази съществено върху играта и постройката на отбора. Давид Яролим, Робърт Теше и Гойко Качар ще се конкурират за място в централната част на халфовата линия. Сала може да получи още един шанс в титулярния състав, след доброто си представяне срещу Херта миналата седмица. Схемата а игра ще бъде 4-4-2 с Петрич и Гереро начело на атаката.

Даниел ван Бухтен е контузен, а Рафиня е наказан и най-вероятно Жером Боатенг ще започне мача на десния фланг на защитата на Байерн Мюнхен, което пък означава, че Луис Густаво или Тимошчук ще заемат място в центъра на отбраната. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като Швайнщайгер ще бъде изтеглен малко по-напред между Робен и Мюлер. Другият отсъстващ от Байерн е Контенто, но това няма да се отрази върху постройката на тима.

- Байерн е спечелили повече мачове (54) и е вкарал повече голове (196) срещу Хамбург в елита, отколкото срещу всеки друг отбор.

- Байерн записа изключителни победи над Хамбургер през миналия сезон, отбелязвайки 11 гола в двата мача с „динозаврите".

- Хамбургер са спечелили досега 2499 точки в Бундеслигата и в събота вечер може да празнават юбилените 2500, ако разбира се вземат нещо от домакинството си срещу Байерн.

- „Динозаврите" загубиха само един от последните си 11 мача (четири победи, шест равенства), когато паднаха с 5-1 от действащия шампион на Германия Борусия Дортмунд преди две седмици.

- Байерн на три пъти претърпя поражение в последните си пет мача от Бундеслигата извън „Алианц Арена", допускайки десет гола.

- Евентуална победа над Хамбургер би означавало, че Хайнкес ще празнува своя стотен успех като треньор на Байерн. Освен това, наставникът на мюнхенци не е загубил мач от Бундеслигата срещу Хамбургер повече от 20 години.

- Немският национал Томас Мюлер не е вкарал вече 1043 минути в мач от Бундеслигата.


В двубоя Хамбургер - Байерн ще бъде даден отговор въпроса: ще се справи ли защитата на домакините с мощната атака на баварците? Очакванията са „динозаврите" да се отбраняват в голяма дълбочина и да чакат търпеливо своите шансове за гол. Силните срани на тима воден от Финк е в отбелязване на голове като резултат на индивидуални умения и умелото възползване от преки свободни удари, но слабостите са много - не създаване на положения за гол, лоша защита от дълги топки и центрирания, често допускане на индивидуални грешки в опорната зона. Срещу себе си домакините ще имат състав, който умее да създава голови положения, да обстрелва отдалеч противниковата врата и да контролира играта в половината на своите съперници. Логиката сочи, че Байерн Мюнхен ще победи - може би с 2:1 или 3:1, но в същото време някак си свикнахме да ставаме свидетели, как баварците правят и невъзможното да загубят точки. Лично аз няма да играя този мач чиста „двойка", а ще потърся в него и известен елемент на изненада - с един "X" например.


Последни 5 изиграни срещи:

Хамбургер:

10 януари АДО Ден Хааг - Хамбургер 1:2 (Приятелска среща)
11 януари Марбея - Хамбургер 0:3 (Приятелска среща)
14 януари Арминия Билефелд - Хамбургер 0:1 (Приятелска среща)
22 януари Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)
28 януари Херта - Хамбургер 1:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

05 януари Ал Сайлия - Байерн Мюнхен 0:13 (Приятелска среща)
07 януари Ал Ахли - Байерн Мюнхен 1:2 (Приятелска среща)
15 януари Рот-Вайс Ерфурт - Байерн Мюнхен 0:4 (Приятелска среща)
20 януари Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 3:1 (Бундеслига)
28 януари Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Хамбургер - Байерн Мюнхен

94 срещи
19 победи за Хамбургер
20 равенства
55 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 198:96 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 6.00
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 6.00
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170