Борусия Дортмунд ще продължи с шампионската си серия


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще продължи с шампионската си серия

Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 28.01.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

След голямото представление в Хамбург миналия уикенд, Борусия Дортмунд се изравни по точки с Байерн Мюнхен и заедно с Шалке 04 разделя първото място в таблицата за класиране. Шампионите се намират в серия от дванадесет мача без загуба - най-дългата серия в немския елит, а според статистиката от последните си шест срещи, „жълто-черните" са най-добре представящият се отбор в Бундеслигата - как да повярваме на поредните изявления на ръководството на клуба, че тима няма сили да защити титлата си?

Хофенхайм ще пътува на север със самочувствието на отбор, който се явява най-неудобният съперник за Борусия: дортмундци имат само една победа в седемте мача между двата тима. През миналия сезон, когато „жълто-черните" спечелиха Сребърната салатиера, именно „селяните" се оказаха единствения отбор, срещу който хората на Клоп не успяха да запишат победа. Във втория кръг на настоящата си кампания, шампионите претърпяха поражение при гостуването си на Хофенхайм, като единственият гол в мача отбеляза Салихович в 9-та минута. В класирането, след 18 изиграни мача хората на Станиславски се намират на девето място с 22 точки в своя актив.

Заместник-капитанът и основен вратар на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер се завръща след контузия. Извън групата за мача обаче остават Хорншух, Кох, Фохер, Гьотце, Кринге, Ле Талек. Якуб Блажиковски вероятно отново ще замени контузения Марио Гьотце на дясното крило. Кевин Гроскройц и Иван Перишич ще се конкурират за място на левия фланг. Атаката ще се води от Левандовски.

Ведад Ибишевич напусна отбора в посока Щутгарт през седмицата и най-вероятно Райън Бабел ще води атаката на гостите. Ибертсбергер и Ворса са наказани, а Жайсле лекува контузия. Това означава, че Вестергаард и Даниел Уилямс ще започнат като двойката централни защитници.

За любителите на статистиката: Всичките три мача на Борусия у дома срещу Хофенхайм завършиха наравно; Дортмунд спечели 18 и загуби само един мач от последните си 24 срещи на „Сигнал Идуна Парк"; само Байерн Мюнхен и Шалке 04 отбелязаха повече голове от Дортмунд през сезона, а само Борусия М'гладбах допусна по-малко голове от шампионите; Борусия вкара поне веднъж в последните си 14 мача - най-дългата серия в Бундеслигата; Хофенхайм за първи път при Холгер Станиславски е в серия от три мача без загуба.

Хофенхайм е най-неудобният съперник за шампионите, но сега Борусия изглежда повече от впечатляващо, докато гостите ще бъдат отслабени от отсъствието на най-опасния си нападател Ведад Ибишевич и остава само да видим как ще се справи Бабел в мача. Лично аз очаквам Дортмунд да започне от самото начало във вихрено темпо, да притисне своя противник в неговата половина и да отправи голям брой изстрели към вратата на Щарке. Всякакъв друг резултат, освен победа за домакините ще бъде огромна изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

20 декември Фортуна Дюселдорф - Борусия Дортмунд 0:0 - 4:5 (Купа на Германия)
07 януари Борусия Дортмунд - Стандарт Лиеж 3:0 (Приятелска среща)
11 януари Елче - Борусия Дортмунд 1:5 (Приятелска среща)
18 януари Рот-Вайс Оберхаузен - Борусия Дортумнд 0:4 (Приятелска среща)
22 януари Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:5 (Бундеслига)

Хофенхайм:

17 декември Хофенхайм - Херта 1:1 (Бундеслига)
20 декември Хофенхайм - Аугсбург 2:1 (Купа на Германия)
10 януари Хофенхайм - Франкфурт 2:2 (Приятелска среща)
15 януари Санкт Паули - Хофенхайм 1:2 (Приятелска среща)
21 януари Хофенхайм - Хановер 96 0:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Хофенхайм

8 срещи
2 победи за Борусия Дортмунд
3 равенства
3 победи за Хофенхайм
Голова Разлика: 10:8 за Хофенхайм


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.33
Равен - 5.00
Хофенхайм - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.30
Равен - 4.75
Хофенхайм - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209