Борусия Дортмунд ще започне втората част на сезона по шампионски


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще започне втората част на сезона по шампионски

Хамбургер - Борусия Дортмунд
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 22.01.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Хамбургер посреща Борусия Дортмунд в среща от 18-я кръг на Бундеслигата и двубоят обещава да бъде повече от вълнуващ - „динозаврите" са в серия от девет мача без загуба и въпреки че за това време „червените" записаха само три победи, положителното в работата на Торстен Финк е видимо с просто око. В средата на октомври миналата година 44-годишният специалист пое тима в зоната на изпадащите и само за два месеца успя да го изкачи на 13-то място на четири точки от опасната черта. Ако вземем в предвид точките спечелени в последните шест мача, Хамбургер е пети, на два пункта от първия Борусия Дортмунд, което е още едно доказателство за прогреса на „северняците".

Шампионите ще пътуват до втория по големина град в Германия със самочувствието на другия отбор в Бундеслигата, който не познава поражението в повече от осем поредни мача. Всъщност, ако трябва да бъдем по-точни, „жълто - черните" са в серия от 11 срещи без загуба, като в този период записаха осем победи, включително и успеха на „Алианц-Арена" срещу Байерн Мюнхен. Колкото и да ни уверяват от Дортмунд, че отбора няма сили да защити титлата си, няма как да повярваме на тези твърдения, след като шампионите буквално от мач на мач показват по-добра игра, ако пък погледнем към статистиката, ще видим, че това е тима с най-много отправени удари към противниковата врата, което означава едно - във всеки мач хората на Клоп се стремят към гола.

С контузения Торе и все още поставения под съмнение Личевич, много е вероятно Жи Гин Лам да започне като дясно крило в състава на Хамбургер. Не е ясно и какво е положението около Петрич, който ако не се възстанови навреме, твърде е вероятно Сон да бъде на върха на атаката и да си партнира с Гереро. Със сигурност за мача срещу шампионите отпада Берг, който е със счупена ключица.

За Борусия Свен Бендер се завърна от контузия и може да започне заедно със Себастиан Кел в халфовата линия. Якуб Блажковски вероятно ще замени контузения Марио Гьотце по дясното крило, а Гроскройц и Иван Перишич ще се конкурират за място на лявото крило. Левандовски ще оглави атаката, което означава, че Бариос ще започне от пейката. Извън групата засега остават контузените Лангерак, Сантана и Кох, който тренира отделно.

Ако се вгледаме в статистиката, от 44 домакинства срещу Борусия, Хамбургер е спечелил 21 и е загубил 10, като в последните пет мача „динозаврите" имат четири победи и едно равенство. Възможно ли е "жълто-черните" да нарушат лошата за тях статистика? Лично аз смятам, че това е напълно възможно и фаворит за спечелване на двубоя са хората на Юрген Клоп, които ще започнат втората половина на сезона по шампионски:

Силата на Хамбургер е при изпълнението на статични удари и волята на играчите да обръщат резултата. Предимствата на техния противник обаче са много повече - бърза смяна на темпото на игра и максимално използване на светкавични ситуации, печелене на единоборствата и създаване на много положения за гол. Стилът на домакините (игра с дълги топки и контролиране на играта в половината на противника) и слабостите при защита от дълги топки напълно се покрива с начина на игра на шампионите (бързо и изненадващо нахлуване в полето на съперника).

Предполагам, че гостите ще създадат много положения за гол, който най-вероятно ще дойде след изпълнение на статично положение, в резултата на грешка на противников футболист.

Последни 5 изиграни срещи:

Хамбургер:

06 януари Хамбургер - Локерен 3:1 (Приятелска среща)
08 януари Брюж - Хамбургер 1:2 (Приятелска среща)
10 януари АДО Ден Хааг - Хамбургер 1:2 (Приятелска среща)
11 януари Марбея - Хамбургер 0:3 (Приятелска среща)
14 януари Арминия Билефелд - Хамбургер 0:1 (Приятелска среща)

Борусия Дортмунд:

17 декември Фрайбург - Борусия Дортмунд 1:4 (Бундеслига)
20 декември Фортуна Дюселдорф - Борусия Дортмунд 0:0 - 4:5 (Купа на Германия)
07 януари Борусия Дортмунд - Стандарт Лиеж 3:0 (Приятелска среща)
11 януари Елче - Борусия Дортмунд 1:5 (Приятелска среща)
18 януари Рот-Вайс Оберхаузен - Борусия Дортумнд 0:4 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Хамбургер - Борусия Дортумнд

89 срещи
31 победи за Хамбургер
27 равенства
31 победи за Борусия Дортумнд
Голова Разлика: 160:153 за Хамбургер

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 4.33
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 4.33
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142