Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен: Отмъщението


Н. Гавазов

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен: Отмъщението

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 20.01.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Сезонът в Бундеслигата се подновява в петък със срещата между Борусия Мьонхенгладбах и Байерн Мюнхен - какво по-добро начало от това, четвъртия в класирането да приеме първия! Отборът воден от Фавре е само с една загуба в последните си седем мача в Бундеслигата, но е повече от очевидно, че коледното настроение облада неговите възпитаници малко по-рано от необходимото, защото нямам как по друг начин да обясним поражението от предпоследния Аугсбург и измъчената победа срещу Майнц 05, в която 49 000 зрители на „Борусия-ПАРК" трепериха цели 85 минути. В момента „кончетата" са на четвърто място в класирането с 33 точки - само с четири по-малко от утрешния си съперник и евентуална победа ще доближи Борусия само на точка от мюнхенци.


Ноември се превърна в най-кошмарния месец за Байерн Мюнхен - баварците спечелиха само един от трите си мача, а най-болезнена беше загубата от Борусия Дортмунд на „Алианц Арена". В резултат на тези неуспехи хората на Юп Хайнкес загубиха лидерската си позиция и по всичко изглеждаше, че няма да могат да завършат годината на 1-то място, а практиката от последните години показва, че победителят в първата част на сезона печели титлата в първенството. В следващите си три мача обаче баварците се завърнаха на победния си път и като изключим гостуването в Щутгарт, мюнхенци спечелиха без проблеми своите двубои. В резултат на това Байерн Мюнхен финишира на първо място в класирането на три точки от преследвача Борусия Дортмунд.

Домакините нямат особени проблеми в кадрово отношение и освен Данте, който отпадна, заради натрупани жълти картони, Фавер ще може да разчита на всички онези футболисти, които смята, че се намират в добра форма.

Малко по-сложни изглеждат нещата при гостите, които ще бъдат без Брено, борещ се с грип. Контенто е със счупен пръст, а Рибери натрупа картони. Това означава, че Тони Кроос ще започне като титуляр, а в средата на терена Тимошчук и Шайнщайгер ще оформят двойката централни полузащитници.

Двубоят е повече от любопитен поради две неща: първото е, ще могат ли мюнхенци да вземат реванш за загубата през есента, а второто е свързан с кадровите въпроси в редиците на „кончетата" и по-специално с напускането на звездата Ройс в посока Дортмунд и на Нойщад в посока Шалке 04 и как всичко това ще се отрази върху моралното състояние на тима.

Възможно ли е м'гладбахци, които миналия сезон играха плейофи за оставане в Бундеслигата, през настоящия да се намесят в борбата за титлата? Отговор на част от този въпрос ще получим утре. Лично аз смятам, че последните трансферни събития в лагера на домакините ще окажат своето влияние върху тяхната игра и точно това ще бъде единствената причина, поради която Борусия няма да може да спечели мача си с Байерн. Освен това е много трудно да победиш баварците два пъти един след друг.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия М'гладбах:

18 декември Борусия М'гладбах - Майнц 05 1:0 (Бундеслига)
21 декември Борусия М'гладбах - Шалке 04 3:1 (Купа на Германия)
07 януари Нюрнберг - Борусия М'гладбах 2:3 (Приятелска среща)
10 януари Дармщад - Борусия М'гладбах 2:3 (Приятелска среща)
11 януари Борусия М'гладбах - Хераклес 3:2 (Приятелска среща)

Байерн Мюнхен:

16 декември Байерн Мюнхен - Кьолн 3:0 (Бундеслига)
20 декември Бохум - Байерн Мюнхен 1:2 (Купа на Германия)
05 януари Ал Сайлия - Байерн Мюнхен 0:13 (Приятелска среща)
07 януари Ал Ахли - Байерн Мюнхен 1:2 (Приятелска среща)
15 януари Рот-Вайс Ерфурт - Байерн Мюнхен 0:4 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен

88 срещи
19 победи за Борусия М'гладбах
26 равенства
43 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 171:108 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 5.50
Равен - 3.80
Байерн Мюнхен - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 5.50
Равен - 3.50
Байерн Мюнхен - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165