Борусия Мьонхенгладбах детронира Шалке


В. Мухарски

Борусия Мьонхенгладбах детронира Шалке

Борусия Мьонхенгладбах постигна доста сензационна победа за Купата на Германия. На своя стадион Гладбах се наложи над носителя на трофея Шалке с 3:1 и по този начин се класира напред на четврътфиналите в турнира. В 18-ата минута Хуан Аранго насочи с майсторски удар от линията на наказателното поле топката в долния десен ъгъл на вратаря на Шалке 04 и по този начин откри резултата - 1:0.

Referee Wolfgang Stark (C) Discusses With Schalke's Greek Defender Kyriakos Papadopoulos (R) And Moenchengladbach's

Само десет минути след попадението Херман вкара и втори гол, но съдията го отмени заради засада, като ситуацията бе доста спорна. В 46-ата минута Клаас-Ян Хунтелаар си изкара доста глупави два жълти картона. При опита да центрира топката излезе в аут. Холандецът се обърна гневно към страничния съдия и му показа с пръст към слепоочието, че не е добре, като за това показа жълт картон. Веднага след това Хунтелаар изръкопляска и на главния рефер, който му показа пътя към съблекалнията.

Moenchengladbach's Midfielder Roman Neustaedter (R) And Schalke's Spanish Striker Raul Vie For The Ball RESTRICTIONS

В 56-ата минута Марко Ройс пое топката напредна и с точен удар с десния крак извън наказателното поле се разписа за 2:0.



Без никаква логика при първата си опасна акция "кралскосините" вкараха гол. В 70-ата минута Хурадо стреля отдалече, вратарят тер Стеген изби лошо топката в краката на Дракслер, който направи финт, а после прати топката в мрежата – 2:1.

Moenchengladbach's Players Celebrate RESTRICTIONS / EMBARGO - DFL LIMITS THE USE OF IMAGES ON THE INTERNET TO 15

Въпреки това в 88-ата минута Гладбах стигнаха до ново попадение – далечен пас на Аранго изведе Ройс, който оформи крайното 3:1 за Борусия. В друга среща Щутгарт победи Хамбургер с 2:1.

  Сподели
171