Борусия Дортмунд ще завърши годината с победа


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще завърши годината с победа

Фрайбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Баденова", Фрайбург
Дата: 17.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Борусия Дортмунд твърде не еднозначно проведе първата част на този сезон. Действащият шампион на Германия започна кампанията си много лошо, освен това, наляво и надясно се тръбеше, че отборът няма сили да защити титлата си. След това хората на Клоп се взеха в ръце, догониха лидера и дори за кратък промеждутък от време успяха да оглавят турнирната таблица. В Шампионската лига Борусия се представи изключително зле и отнесе много критики, като най-много те бяха от страна на шефовете на Байерн Мюнхен, които обвиниха „жълто-черните", че срамят немския футбол. Дали баварците не са изнервени от факта, че шампионите през втората част на сезона ще се съсредоточат изцяло върху представянето си във вътрешното първенство? В момента Борусия Дортмунд дели второто място с Шалке 04 на три точки след лидера Байерн Мюнхен и ако тази вечер баварците сгрешат срещу Кьолн, хората на Клоп ще имат възможността да скъсят дистанцията с мюнхенци.

Нещата с Фрайбург са ясни. За степента на таланта на един треньор може да съдим точно при ситуацията със „соколите" и чак сега феновете на Фрайбург могат да разберат какво е означавал за отбора специалист като Робин Дът - на фона на това, че нещата при Маркус Зорг не вървят. Фрайбург се смъкна на последното място в класирането и шансовете пред тима да запази елитния си статут са твърде малко. Дори Сисе спря да вкарва голове и повече мисли за други отбори, отколкото за настоящия си. За голямото разочарование Гара Дембеле, който предизвика фуррор в родната ни А група изобщо няма смисъл да говорим, така че перспективите пред Фрайбург са неблагоприятни.

На фона на неблагоприятните прогнози за домакините, не изглеждат добре нещата и в кадрово отношение. Контузени са Мужджа, Барт и Бицкел, но най-голяма е загубата на ключовия полузащитник Шустер, който натрупа картони. Това означава, че Зорг ще постави в опорната зона най-вероятно един футболист - Флум, а в центъра на терена ще заложи на Шмид, Розентал, Макиади и Путсила.

Гостите също пристигат с липсващ основен играч - Марио Гьотце се контузи в мача срещу Кайзерлсутерн и ще пропусне не само утрешната среща, но и тази в турнира за Купата на Германия с Фортуна Дюселдорф. Това означава, че като титуляр мача на „Баденова - Шадион" може да започне Гюндоган или Кел. Останалите отсъстващи от „жълто-черните" са контузените Кох, Суботич, Бендер и Лейтнер.

Борусия е без загуба в десет поредни мача и спечели 24 от 30 възможни точки. Фрайбург пък е най-слабият отбор за 2011 година - „соколите" спечелиха само 29 точки в 33 мача! Любопитна е статистиката - домакините не са печелили последната среща за годината вече 17 сезона, а конкретно в двубоите с Борусия имат само една победа в последните девет сблъсъка. В същото време, дортмунци са вкарвали гол във вратата на своя съперник във всеки един мач между двата тима и въобще, за вестфалци Фрайбург е един от любимите съперници. Всичко казано по-горе предопределя и изхода на срещата. Според мен, Борусия Дортмунд ще завърши годината с победа - навярно мача за хората на Клоп няма да бъде толкова лек, колкото ни се струва, но ще е неразумно да не се доверим на шампиона.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фрайбург:

11 ноември Фрайбург - Метц 1:2 (Приятелска среща)
19 ноември Фрайбург - Херта 2:2 (Бундеслига)
26 ноември Хофенхайм - Фрайбург 1:1 (Бундеслига)
03 декември Фрайбург - Хановер 96 1:1 (Бундеслига)
10 декември Кьолн - Фрайбург 4:0 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

23 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Борусия Дортмунд - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
03 декември Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
06 декември Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия 2:3 (Шампионска лига)
11 декември Борусия Дортмунд - Кайзерслаутерн 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Фрайбург - Борусия Дортмунд

24 срещи
3 победи за Фрайбург
8 равенства
13 победи за Борусия Дортмунд

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 5.50
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 6.25
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211