Борусия Дортмунд ще си го изкара на Кайзерслаутерн


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще си го изкара на Кайзерслаутерн

Борусия Дортмунд - Кайзерслаутерн
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 11.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

В последно време девизът „Има само една Борусия" не е напълно актуален. И работата е не само в това, че мьонхенгладбахци спряха победния ход на дортмундци в Бундеслигата, а защото отбора воден от Юрген Клоп се представя в Европа по един начин, а в шампионата на Германия по съвсем друг. „Жълто-черните" се провалят за втори пореден сезон в Европа, дори не успявайки да затворят силно вратата зад себе си - в последният мач от Шампионската лига отстъпиха позорно на Марсилия, изключвайки се напълно от играта след почивката. За сметка на това, в последните си девет срещи от Бундеслигата Борусия спечели 23 точки от възможни 27 и по всичко личи, че хората на Юрген Клоп нямат никакво намерение да сдадат титлата.

Кайзерслаутерн в момента се намира в криза - отборът няма победа в пет поредни мача, а от 15 възможни точки успя да спечели само три. За да бъдат нещата за „червените дяволи" още по-черни, ще отбележим, че тимът е с най-малко отбелязани голове от всички в Бундеслигата - само 11 в 5 мача, което всъщност обяснява и лошите резултати напоследък. В момента хората на Куртц се намират на 16-то място в класирането с актив от 14 точки и единствено с по-добрата си голова разлика изпреварват предпоследния Аугсбург.

Домакините са без контузените Кох, Суботич, Бендер, Кел и Лейтнер. Няма съмнение, че атаката ще се води от Левандовски, който ще бъде подпомаган от Блажковски, Кагава и Гьотце. Клоп вероятно ще постави в центъра на защитата до Хумелс 25-годишният бразилец Фелипе Сантана, което означава, че Овомойела и Хорншух ще за започнат мача от пейката.

Гостите са без контузените Билек, Вермут и Мицански, а Симунек изтърпява дисквалификация. Добрата новина е завръщането на Немец, но той едва ли ще бъде титуляр. Коуемаха ще води атаката, а в средата на терена Тиферт и Де Вит ще си сътрудничат.

Тежко гостуване очаква отбора воден от Марко Куртц, който впрочем е бивш футболист на Борусия Дортмунд. Обикновено Борусия след поредната си загуба в евротурнирите си изкарва яда върху съперниците във вътрешното първенство (обърнете внимание на победите след битките в Шампионската лига - 4:0, 5:0, 5:1). Освен това, нека да споменем, че „червените дяволи" нямат отбелязан гол срещу своя противник в шест поредни мача, а последната им победа е от преди 11 години - въобще, Кайзерслаутерн е един от любимите съперници на Борусия Дортмунд. Едва ли ще бъде по-различно и в неделния следобед и според мен шампионите няма да бъдат затруднени от своя съперник.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Кайзерслаутерн 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
23 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Борусия Дортмунд - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
03 декември Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
06 декември Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия 2:3 (Шампионска лига)

Кайзерслаутерн:

30 октомври Хамбургер - Кайзерслаутерн 1:1 (Бундеслига)
05 ноември Хофенхайм - Кайзерслаутерн 1:1 (Бундеслига)
18 ноември Кайзерслаутерн - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
26 ноември Нюрнберг - Кайзерслаутерн 1:0 (Бундеслига)
03 декември Кайзерслаутерн - Херта 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Кайзерслаутерн

79 срещи
31 победи за Борусия Дортмунд
24 равенства
24 победи за Кайзерслаутерн
Голова Разлика: 142:116 за Борусия Дортмунд


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 5.50
Кайзерслаутерн - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.22
Равен - 5.75
Кайзерслаутерн - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211