Хьонес: Лошо! Сега Борусия Дортмунд ще се концентрира върху първенството


Н. Гавазов

Хьонес: Лошо! Сега Борусия Дортмунд ще се концентрира върху първенството

Според президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, отпадането на Борусия Дортмунд от европейските турнири ще се окаже голямо предимство за „жълто-черните" в борбата им да защитят титлата, защото ще позволи на отбора воден от Юрген Клоп да се концентрира изцяло върху лигата, съобщава Bild. Както е известно, за разлика от Байерн Мюнхен Борусия отпадна от Шампионската лига и докато баварците са изправени пред тежки битки в най-престижния европейски турнир, то шампионите могат спокойно да се подготвят върху задачите си в Бунделигата.

„Пропуснахме да направим голяма преднина тази есен. Това, че Дортмунд отпадна от Шампионската лига е лошо за нас. Сега те ще могат да се концентрират изцяло върху първенството. И докато ние обикаляме да играем, те ще си седят удобно в дивана", цитира Bild думите на Хьонес.

„Искахме много да продължим в Европа и да се борим успешно в многото турнири. Сега обаче ще дадем пълна газ в Бундеслигата и в турнира за Купата на Германия", заяви от своя страна наставникът на шампионите Юрген Клоп.

 

  Сподели
213