Анонс на 16 кръг на немската Бундеслига


Н. Гавазов

Анонс на 16 кръг на немската Бундеслига

Херта - Шалке 04
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 09.12.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Гюнтер Перл

Херта в последните си три мача завърши наравно, не успявайки да победи Фрайбург, Байер и Кайзерслаутерн. Два от тези двубои берлинчани играха извън столицата, като в единия бяха догонваща страна, а в другия изпуснаха двете точки в 4-та минута на добавеното време. Срещу Леверкузен пък момчетата на Бабел сътвориха истински трилър и за малко не поднесоха изненадата. Като цяло, „Старата дама" се представя много стабилно и заслужено заема девето място в класирането с 19 точки от 15 мача.

Шалке 04 има само една загуба в последните си десет мача във всички турнири- при гостуването си на Борусия Дортмунд в рурското дерби на Бундеслигата. Общо взето гелзенкирхенци прогресираха и ако трябва да се гледат последните шест мача, „миньорите" щяха да бъдат трети. Това обаче не е така и Шалке 04 се намира на четвърто място в класирането. Всъщност, разликата от лидера Байерн Мюнхен не е толкова голяма - само три точки и ако старши-треньорът Стивънс подобри играта в защита, честно казано не виждам причина, поради която неговият отбор да не може да бъде конкурентен в борбата за титлата.

Домакините са без контузения Франц, докато при гостите кадровите проблеми са много повече - Фьорман, Клуге и Фарфан са контузени, а Хоогланд и Кениа се възстановяват след излекуването на травмите си.

Склонен съм да заложа на Шалке 04, но единственото, което ме възпира да го направя убедително е колебливата защита на гостите, която допуска твърде много голове. Ако имам възможност да използвам два знака, бих включил и „Х"-а, като начин да се застраховам.

Коефициенти от bet365:
Херта - 2.75
Равен - 3.30
Шалке 04 - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Херта - 2.70
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.45

Прогноза за: Херта - Шалке 04 1:1

 

 


Вердер - Волфсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 10.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер


В последните си десет мача представянето на Вердер може да определим като непостоянно. Хората на Томас Шааф допуснаха четири загуби и победиха четири пъти. Ако погледнем домакинствата обаче, бременци имат само една загуба - срещу Борусия Дортмунд и определено точно това помага на „зелените" да се намират в момента на петото място в таблицата за класиране с 26 точки в своя актив.

Волфсбург има пет победи в първенството, но лошото е, че „вълците" в последните си шест мача регистрираха само един успех. Не изглеждат много добре нещата в отбора на Магат и доказателство за това е факта, че в предишния кръг те не успяха да победят у дома си Майнц05, а преди това загубиха гостуването си на последния в класирането Аугсбург.

Домакините са без наказаните Боених, Силвестър, Хънт, Авдич и без контузените Боровски, Екици, Марин и Стефанович. Гостите няма да могат д аразчитат на наказаните Хелмес и Хасебе, както и на контузения Хлеб.

Въпреки очевидните кадрови проблеми в състава на Вердер, класата на домакините и състоянието на духа в хората на Шааф е много по-добро от това на своя противник. Не виждам причина, поради която Вердер да не може да се справи с Волфсбург, който вече записа шест загуби от осем мача.

Коефициенти от bet365:
Вердер - 1.61
Равен - 4.00
Волфсбург - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер - 1.60
Равен - 3.75
Волфсбург - 5.50

Прогноза за: Вердер - Волфсбург 3:1

 

 

Майнц05 - Хамбургер
Стадион: "Кофаке-Арена", Хамбургер
Дата: 10.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Хартман


Майнц05 посреща Хамбургер в отлично настроение - хората на Тухел в последните си три мача победиха у дома си Щутгарт и Байерн Мюнхен, а при гостуването си на Волфсбург завършиха наравно. Благодарение на тези резултати, отборът се измъкна от опасната зона и въпреки, че се намира само на две точки от нея, подемът в играта на „червените" е осезателен.

Излишно е да казваме, че с идването на Финкс Хамбургер се промени и вече няма нищо общо с онзи отбор, който всеки можеше да победи. В последните си пет мача „динозаврите" са без загуба, записаха две победи и в момента отборът от Северна Германия се намира на 11-то място в класирането със 17 точки.

Майнц 05 е без наказаните Сзалай и Полански, както и без контузените Новески и Рийзе. Проблемите в кадрово отношение при гостите са много повече. Финк янма да може да разчита на контузените Арслан, Кастелен, Сала и Берг.

Тази среща се очертава да бъде интересна. На пръв поглед предимството в нея е на страната на домакините, които наскоро победиха страшилището Байерн Мюнхен. Хамбургер обаче пристига в Рейнланд-Пфалц в не по-лоша форма от своите домакините, а непривичната за немския футбол схема на игра, която въведе Финк дава своите резултати. Лично аз не бих пренебрегнал гостите и това си доверие в тях ще подплатя с един знак за равенство.

Коефициенти от bet365:
Майнц05 - 2.20
Равен - 3.40
Хамбургер - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц05 - 2.10
Равен - 3.40
Хамбургер - 3.20

Прогноза за: Майнц05 - Хамбургер 1:1

 

 

 

Аугсбург - Борусия М'гладбах
Стадион: "СГЛ-Арена", Аугсбург
Дата: 10.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид


Най-бедният отбор в Бундеслигата ще има тежката задача да търси своята трета победа в шампионата срещу третия в класирането Борусия Мьонхенгладбах. Хората на Лухукау имат един-единствен успех в последните си пет срещи - при домакинството си на Волфсбург, но нека обърнем внимание, че три от тези двубои бяха далеч от „СГЛ-Арена", а в другия домакински мач „белите" отстъпиха на Байерн Мюнхен с 1:2. В момента баварците се намират на последно място с 11 точки и въпреки, че разликата от 15-1 Нюрнберг е само 4 точки, потенциалът на Аугсбург не вещае нищо добро и ще е цяло чудо, ако в края на сезона отбора не се завърне в долния ешелон.

М'гхладбахци след лошия октомври, в последните си пет мача постигнаха четири последователни успеха и победният ход на момчетата на Фавре бе спрян едва през миналата седмица от шампиона Борусия Дортмунд. Равенството между двете Борусии всъщност бе добре дошло за Байерн Мюнхен, който измести от първото място своите конкуренти, които сега делят второто място на точка от лидера и на две от четвъртия Шалке 04.

Домакините са без Иентсх, Белингхаузен, Де Роек, Бах, Лангкамп, Рафаел, Моерле и Ндженк - всичките контузени, което едва ли може да бъде повод за радост в треньорския щаб на Аугсбург. Гостите нямат чат такива кадрови проблеми - те са без Ройс, Кинг и Качунга, но контузиите на тези футболисти няма да се отразят на отбора, защото са дълговременни.

Ако Аусбург не иска да посрещне края на годината последен, то най-малко ще трябва да спечели утрешния си мач. Едва ли обаче Борусия М'гладбах е най-подходящият съперник за това - хората на Фавре, които бяха пред изпадане в края на миналия сезон, през настоящата си кампания са неузнаваеми - победиха при гостуването си лидера Байерн Мюнхен и завършиха наравно срещу набралия страхотна форма тим на Борусия Дортмунд. Всякакъв друг резултат в мача, освен победа за гостите ще бъде изненада. Разбира се, любителите на авантюрите могат да рискуват с някой „хикс", но аз лично не бих го направил.

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 4.00
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 1.91

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 3.75
Равен - 3.50
Борусия М'гладбах - 1.90

Прогноза за: Аугсбург - Борусия М'гладбах 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138