Байерн - Вердер: Тежък тест за домакините


Н. Гавазов

Байерн - Вердер: Тежък тест за домакините

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 03.12.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Байерн Мюнхен посреща Вердер Бремен в двубой от 15-я кръг на Бундеслигата. Отдавна отминаха времената, когато тези два отбора се съревновава за титлата в Германия. Баварците продължават да се борят за нея, докато „музикантите" в момента мечтаят как да попаднат в зоната „Лига Европа". Разбира се, през последните седмици мюнхенци дадоха доста хляб на своите скептици и то с право - тимът воден от Юп Хайнкес загуби три от последните си пет срещи, отстъпвайки лидерската позиция на двете Борусии и според специалистите, борбата за титлата се очертава да бъде много оспорвана, трудна и интересна. Едва ли кризата в клуб като Байерн може да продължи дълго, още повече, че Юп Хайнкес очаква с нетърпение зимната пауза, за да може да постегне редиците, но наставникът на мюнхенци очаква с още по-голямо нетърпение Тимошчук и Швайнщайгер, без които средната линия на отбора изглежда твърде слаба.

За Вердер няма криза - хората на Томас Шааф редят победи със загуби, добри серии с лоши и въпреки, че „музикантите" се намират на четвърто място в класирането, представянето на „зелените" е крайно непоследователно и почти непредсказуемо. Как иначе да определим срещите с Аугсбург, Кьолн и разгрома с 0:5 от Борусия М'гладбах? Основната причина за неприятните сюрпризи, които Вердер сервира на своите фенове според мен се крие в колебанията на защитата и неорганизираността и при контраатаките на противника, което е основна причина за големия брой допуснати голове - 21.

Домакините са без контузения Швайнщайгер и наказания Тимошчук, което няма как да не притеснява Юп Хайнкес. Безпокойството на наставника на мюнхенци стана още по-силно вчера, когато Тони Кроос не взе участие в тренировките на отбора заради заболяване и въпреки уверенията на медицинския щаб, че играчът ще бъде изправен за утрешната среща, под въпрос е добрата форма на полузащитника.

Гостите пристигат без травмираните Боровски и Стеванович, а на днешната тренировка се контузи Екичи и по-късно от щаба на „музикантите" бе потвърдено, че халфът пропуска двубоя. Визе също ще пропусне мача, заради смъртта на баща си, а Авдич и Боених са наказани. Добрата новина е завръщането на Писаро и Фриц.

На пръв поглед двубоят изглежда предрешен, но при положение, че с невъоръжено око се вижда, колко много домакините страдат от отсъствието на двамата си ключови играчи в опорната зона, няма как да не се появят съмнения, относно очакваната победа на мюнхенци. Тези опасения се допълват от факта, че Вердер ще може да разчита на Писаро, както и доброто настроение в хората на Шааф, които в предишния кръг победиха Щутгарт. В друго време и при други обстоятелства бих се доверил изцяло на Байерн, но сега ще имам едно наум.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
06 ноември Аугсбург - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
22 ноември Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1 (Шампионска лига)
27 ноември Майнц 05 - Байерн Мюнхен 3:2 (Бундеслига)

Вердер Бремен:

29 октомври Майнц 05 - Вердер Бремен 1:3 (Бундеслига)
05 ноември Вердер Бремен - Кьолн 3:2 (Бундеслига)
11 ноември Брауншвайх - Вердер Бремен 2:1 (Приятелска среща)
19 ноември Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)
27 ноември Вердер Бремен - Щутгарт 2:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен

96 срещи
43 победи за Байерн Мюнхен
25 равенства
28 победи за Вердер Бремен
Голова Разлика: 166:123 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.30
Равен - 5.50
Вердер Бремен - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.25
Равен - 5.50
Вердер Бремен - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194