Байер - Хофенхайм: Статисткиката няма да бъде променена


Н. Гавазов

Байер  - Хофенхайм: Статисткиката няма да бъде променена

Байер Леверкузен - Хофенхайм
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 02.12.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк

15-ят кръг на Бундеслигата ще започне със срещата Байер Леверкузен - Хофенхайм - два отбора, чиито амбиции са свързани с участие в европейските турнири догодина. Докато „аспирините" през последните години почти редовно имат възможността да се изявяват в Европа, за доскорошния аматьорски Хофенхайм това не е така, но благодарение на финансовата подкрепа на Дитмар Хоп, тимът от малкото градче край бреговете на река Некар вече записва своя пети сезон в елита на Германия, а според изявленията на собственика на софтуерната фирма, проектът, който се изгражда трябва до три години да осигури участие на „сините" в Шампионската лига.

През миналия уикенд Байер Леверкузен стана част от истински трилър, който се разигра на „Олимпиящадион" в столицата, за който заслуга имат и домакините от Херта. Хората на Робин Дът за пореден път от началото на сезона станаха жертви на контраатаките на противника и след 18 минути игра губеха с 0:2, но благодарение на таланта на Дердийок обърнаха резултата до 3:2. Когато по всичко изглеждаше, че гостите ще грабнат трите точки, Ласога наказа разсеяната защита на „аспирините" и в крайна сметка двата тима си поделиха точката. Това бе четвърто равенство за Байер от началото на сезона и ако леверкузенци бяха спечелили поне две от срещите си, спокойно в момента щяха да се намират в топ4 - там, където е мястото на един вицешампион. Трябва да кажем обаче, че в последните четири мача играта на отбора видимо прогресира и това освен, че се видя срещу Челси в Шампионската лига, „аспирините" са четвърти мач без загуба в Бундеслигата, което на този етап им осигурява 22 точки и шесто място в класирането.

Хофенхайм в момента се намира на другия полюс в класирането. Отборът воден от Станиславски записа пет победи в първенството, но те бяха постигнати в първите десет мача на „селяните", а ето че четвърти двубой неговите футболисти не само, че претърпяха две загуби, но на домашна сцена не успяват и да победят значително по-скромните Кайзерслаутерн и Фрайбург, като и в двете срещи „сините" повеждаха в резултата, след което по необясним начин позволяваха на противника да вземе инициативата и да изравни. Най-фрапантен се оказа мача с Фрайбург, в който гостите отбелязаха своя гол секунди преди края на редовното време - всичко това показва, че наставника Станиславски има върху какво да поработи и най-вече в психологически план и поддържане на нужната концентрация през всичките 90 минути на двубоите. След лошата си серия, Хофенхайм в момента заема девето място в класирането с 18 точки и една евентуална загуба утре вечер на„БайАрена" ще приближи отбора до опасната зона, от която го делят само пет точки.

Домакините са без Адлер, който почти сигурно ще напусне „БайАрена", възстановяващите се Аугусто и Барнета и контузения Топрак. При това положение Дът най-вероятно ще постави в центъра на отбраната Райнартц и Фредерик, а по крилата Кадлец и Кастро. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Гостите нямат много проблеми в кадрово отношение и с изключение на Ибершбергер, който е с контузия на гърба, останалите футболисти, които не бяха включени в групата за утрешния мач са по лична преценка на треньора. Станиславски ще постави на върха на атаката Ибишевич, който ще бъдат подпомаган от Мусоона и Бабел. Схема на игра 4-1-2-2-1.

Двата отбора до този момент са изиграли помежду си само шест мача в рамките на Бундеслигата, в които Байер Леверкузен записа пет победи и едно равенство. Отделно от това, „аспирините" са отбелязали на своя съперник цели осем гола в три срещи на „БаАрена". Лошата форма, в която в момента се намира Хофенхайм и прогреса в играта на Байер Леверкузен предполага, че едва ли статистиката между двата отбора ще бъде изменена съществено. Всичко, което бихме очаквали от двубоя утре вечер е победа на домакините. Равенство или успех на гостите ще означава, че 15-ят кръг в Бундеслигата започва с изненада.

Байер Леверкузен:

01 ноември Валенсия - Байер Леверкузен 3:1 (Шампионска лига)
05 ноември Байер Леверкузен - Хамбургер 2:2 (Бундеслига)
18 ноември Кайзерслаутерн - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
23 ноември Байер Леверкузен - Челси 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Херта - Байер Леверкузен 3:3 (Бундеслига)

Хофенхайм:

25 октомври Хофенхайм - Кьолн 2:1 (Купа на Германия)
29 октомври Шалке 04 - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
05 ноември Хофенхайм - Кайзерслаутерн 1:1 (Бундеслига)
20 ноември Хамбургер - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)
26 ноември Хофенхайм - Фрайбург 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - Хофенхайм

6 срещи
5 победи за Байер Леверкузен
1 равенство
0 победи за Хофенхайм
Голова Разлика: 17:6 за Байер Леверкузен


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.72
Равен - 3.75
Хофенхайм - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.70
Равен - 3.60
Хофенхайм - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
93