Вердер и Щутгарт няма да се победят


Н. Гавазов

Вердер и Щутгарт няма да се победят

Вердер Бремен - Щутгарт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 27.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Вердер Бремен посреща Щутгарт в среща от 14-я кръг на Бундеслигата и ще се опита да измие позора от миналата седмица, а това може да стане само по един начин - с победа. Основният проблем през този сезон за бременци е това, че защитата допуска твърде елементарни голове, което рефлектира върху резултатите на отбора и не всеки път може да бъде компенсирано от нападателите и полузащитата. Така например, през миналия уикенд тима на Шааф бе пометен с 0:5 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах, а още по-ярък пример за неспособността на защитата да се справя с някои ситуации е мачът от началото на този месец срещу Кьолн, в който гостите за едно полувреме поведоха с два гола на „Весерщадион" и само блестящите действия на Писаро и останалите нападатели помогнаха да бъде обърнат резултата. В момента Вердер заема пета позиция с 23 точки и голова разлика 23-21, но „музикантите" със сигурност можеха да бъдат по-нагоре в класирането, ако не бяха грешките в дефазивен план.

Щутгарт след три поредни мача без победа, най-после успя да постигне успех - при домакинството си срещу опашкаря Аугсбург, но ако трябва да бъдем честни, особено през второто полувреме гостите бяха не само равностойни на своя противник, но на моменти и доминираха, което трябва да постави доста въпросителни най-вече пред полузащитниците на „швабите" и със сигурност старши-треньора Лабадия ще направи някои промени в тактически план, защото определено играта на възпитаниците му не върви. В момента Щутгарт се намира на шесто място и има в актива си 21 точки, а головата разлика е 20-13.

Домакините са без Боених и Силвестър, които претърпяха операции на коляното и все още не са се възстановили напълно, за да могат да играят. Авдич пък се възстановя от хирургическа интервенция на слабините, Боровски продължава да лекува контузия, а Сократис е дисквалифициран. Голямата загуба за „зелените" обаче се казва Писаро, който е с травма на коляното и няма да вземе участие в мача. По такъв начин атаката на домакините ще се води от Арнаутович и Розенберг, а Налдо ще се премести в центъра на отбраната.

Проблемите в кадрово отношение за гостите не са толкова големи и с изключение на Аудел, ДелПиер и Челоци, наставникът Лабадия ще може да разчита на всички останали свои футболисти. Вероятно в защита ще видим Молинаро, а Кузманович и Квист ще оформят двойката опорни полузащитници. Едва ли ще бъде променяна тактическата схема и тя си остава традиционната 4-2-3-1 с Какау на върха на атаката. Погребняк, Гебхарт и Хемлайн ще започнат двубоя от пейката, а Оказаки ще бъде върнат в титулярния състав за сметка на Траоре.

Не трябва да имаме никакви съмнения, че в неделния следобед край река Везер ще бъде много горещо. Двата тима са равностойни и всеки един от тях си има своите слабости. В конкретния мач с леко предимство е Вердер заради домакинството си, но това предимство се компенсира от отсъствието на Писаро. От друга страна, определено средната линия на „швабите" не стои добри и поради това Лабадия е принуден да извършва тези промени в състава. Друг е въпросът, дали те ще са успешни, но ако гостите излязат в мача с наистина стабилна средна линия, колкото и кощунствено да звучи, аз смятам, че те са в състояние да си тръгнат дори с трите точки.

Последни 5 изиграни срещи:

Вердер Бремен:

21 октомври Аугсбург - Вердер Бремен 1:1 (Бундеслига)
29 октомври Майнц 05 - Вердер Бремен 1:3 (Бундеслига)
05 ноември Вердер Бремен - Кьолн 3:2 (Бундеслига)
11 ноември Брауншвайх - Вердер Бремен 2:1 (Приятелска среща)
19 ноември Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)

Щутгарт:

26 октомври Щутгарт - Франкфурт 3:0 (Купа на Германия)
29 октомври Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
04 ноември Майнц 05 - Щутгарт 3:1 (Бундеслига)
11 ноември Щутгарт - Дармщадт 0:0 (Приятелска среща)
20 ноември Щутгарт - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Вердер Бремен - Щутгарт

91 срещи
31 победи за Вердер Бремен
28 равенства
32 победи за Щутгарт
Голова Разлика: 155:142 за Вердер Бремен


Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 2.10
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 2.05
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166