Майнц 05 - Байерн Мюнхен: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Майнц 05 - Байерн Мюнхен: Без шансове за домакините

Майнц 05 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 27.11.2011г.
Час: 18:30
Съдия: Кнут Кирхер

Майнц 05 посреща кандидатът за титлата и настоящ лидер Байерн Мюнхен, срещу който ще има трудната задача да запише своята трета домакинска победа от началото на кампанията си. Ако проследим цялостното представяне на тима воден от Тухел и се наложи да му дадем една обща характеристика, то тя категорично ще бъде непостоянство. Хитът на миналия сезон започна с две победи - срещу Байер Леверкузен и Фрайбург, за да последват девет мача без успех. Разбира се, двубоите срещу Херта и Нюрнберг бяха изиграни на ниво и можеха да бъдат спечелени, а този срещу шампиона да не бъде загубен, но малкото и дребното, което липсва в играта на Майнц намира отражение в лошите резултати на отбора. Основната причина според мен това е липса на концентрация - в защитниците и вратаря, както срещу Борусия Дортмунд и нападателите в мачовете например с Херта и Нюрнберг. И все пак, през миналата седмица тима от Рейнланд-Пфалц се завърна на победния си път, побеждавайки Щутгарт с 3:1, след като през първото полувреме губеше в резултата, но след почивката хората на Тухел намериха себе си и показаха наистина невероятна игра, доближаваща се до тази от миналия сезон, който завършиха на пето място. Но в момента „червено-белите" трябва да мислят за своето спасяване, защото се намират на 15-то място с 12 точки - една повече от опасната зона.

Байерн Мюнхен ще пътува на северозапад с противоречиво настроение. От една страна баварците победиха през седмицата Виляреал в Шампионската лига и обезпечиха не само класирането си за плейофите на турнира, но и първото място в групата. От друга страна обаче, през миналия уикенд мюнхенци на „Алианц-Арена" претърпяха трета поредна загуба от Борусия Дормунд и определено може да кажем, че основното заболяване, от което страдат хората на Юп Хайнкес се нарича синдрома „Борусия" (на старта на сегашната си кампания Байерн загуби от Борусия М'гладбах). По-лошото е, че баварците поставиха под съмнение способността си да пренесат титлата в Мюнхен, а снощи загубиха и лидерската си позиция. Ако обаче погледнем към статистиката, мюнхенци все още си остават най-силния тим в Бундеслигата. За 13 мача възпитаниците на Хайнкес отбелязаха 32 гола и допуснаха само 5! Освен това, Байерн е отборът с най-много контрол върху топката в срещите - средно по 62% в мачовете си, както и с най-много успешни пасове - общо 6 784 в 13 двубоя.

Домакините са без Новески, Риизе, Сцалай и Полански. Тухел ще направи две промени в състава от мача с Щутгарт и те са свързани със защитата - Фатхи ще започне на левия фланг, а Свеносн в центъра на защитата. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Мюлер и Ужах начело на атаката.

Байерн пристига без Брено, който тренира по отделна програма, Тимошчук, който изтърпява наказание и без контузения Швайнщайгер, чието отсъствие се почувства в мача срещу Борусия Дортмунд. Юп Хайнкес ще направи две промени от последната среща и ще започне двубоя на „Кофаке Арена" с Ван Буйтен и Алаба в основния състав, а Робен и Рафиня отиват на пейката. Разбира се, в последният момент наставника на мюнхенци може да промени решението си, но засега това е последното, което идва от лагера на мюнхенци.

Няма никаква причина да се съмняваме, че двубоят е много важен за двата тима. Всяка една точка за Майнц 05 е скъпоценна, от друга страна е много важно за Байерн да постигне победа тук. Не само, че мюнхенци ще си върнат първото място в класирането, но най-вече доверието. В предишни години можехме да очакваме интрига, защото в последните четири мача двата тима си размениха по две победи, но сегашното положение на нещата в Майнц 05 не буди оптимизъм и прекалено амбициозно е да предполагаме, че домакините ще победят именития си съперник. В най-добрия случай хората на Тухел биха взели една точка, но и това е малко вероятно да се случи.

Последни 5 изиграни срещи:

Майнц 05:

15 октомври Майнц 05 - Аугсбург 0:1 (Бундеслига)
22 октомври Херта - Майнц 05 0:0 (Бундеслига)
26 октомври Хановер 96 - Майнц 05 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)
29 октомври Майнц 05 - Вердер Бремен 1:3 (Бундеслига)
04 ноември Майнц 05 - Щутгарт 3:1 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

29 октомври Байерн Мюнхен - Нюрнберг 4:0 (Бундеслига)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
06 ноември Аугсбург - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
22 ноември Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Майнц 05 - Байерн Мюнхен

11 срещи
2 победи за Майнц 05
1 равенство
8 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 32:16 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 9.00
Равен - 5.00
Байерн Мюнхен - 1.33

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 9.00
Равен - 4.75
Байерн Мюнхен - 1.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193