Борусия Дортмунд - Шалке 04: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Шалке 04: Леко предимство за домакините

Борусия Дортмунд - Шалке 04
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 26.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

„Майката на всички немски дербита" - така бихме определили срещата от 14-я кръг на Бундеслигата между Борусия Дортмунд и Шалке04. На практика, втори пореден сезон двубоят ще бъде между два равностойни отбора и през миналия  той завърши при нулево равенство, въпреки превъзходството на „жълто-черните". Борусия пристъпва към мача с умората след мача от Шампионската лига срещу Арсенал, в който шампионите бяха победени с 1:2, но показаха много добра игра, по нищо не отстъпваха на съперника си и на моменти доминираха. На практика Борусия загуби шансовете да продължи напред, но все още има такива да се класира в Лига Европа. За да направи това, хората на Клоп са длъжни да сътворят футболен подвиг, но пък последното място в групата ще бъде истинска катастрофа. Подвигът обаче бе извършен миналата седмица на „Алианц-Арена", когато Борусия победи лидера в класирането Байерн Мюнхен и записа за първи път в своята история трета поредна победа над баварците. В момента шампионите са трети с 26 точки и една победа утре вечер ще ги изкачи на първото място, ако разбира се Байерн загуби гостуването си на Майнц05.

Не може да кажем, че Шалке 04 пристига на „Идуна-Парк" в лошо настроение. Ако се вгледаме в последните шест мача на „миньорите", те би трябвало да са на второ място в класирането. Но лошите резултати на хората на Стивънс в средата на септември засега ги оставят на четвърто място в класирането с 25 точки в своя актив, което не е толкова зле, защото една победа утре вечер ще изкачи отбора от Гелзенкирхен на второ място. В последният кръг на Бундеслигата Шалке 04 отнесе Нюрнберг с 4:0, а Хунтелаар изригна и оформи дубъл в мача, Раул също се разписа, но специално този мач ярко контрастира на гостуването на Хановер 96, когато „миньорите" бяха догонващи и едва се измъкнаха от загубата. А какво да кажем за домакинството на Кайзерлсутерн, което бе пропиляно с изненадваща загуба 1:2? Като цяло, отборът на Шалке 04 не изглежда толкова зле, особено когато погледнем, че от нападателите на „кобалтовите" повече голове са отбелязали единствено тези на Байерн.

Домакините са без Кох, Суботич и Бендер, а извън групата по различни причини останаха Фохер, Кринге, Бакалорц и Ле Тале. Клоп едва ли ще направи някакви бомбастични промени в сравнение с мача с Байерн Мюнхен. Лайтнер се завръща в средата на терена, Левандовски ще е на върха на атаката, а Сантана и Хумелс ще изградят двойката централни защитници.

Проблемите в защита за Шалке 04 се увеличиха с излизането от строя на капитана Хюведес, който лекува контузия на външните връзки и основния вратар Фьорман. Освен ш,г, в лазарета се намират Клуге и Фарфан, а в процес на рехабилитация са Кения и Хоогланд. Най-вероятно на вратата ще застане Унерстал, а Матип в центъра на защитата. Хунтелаар ще води атаката, а Раул ще заеме място в центъра на терена. Метцелдер и Пуки ще започнат мача от резервната скамейка.

На практика, двубоят ще бъде между най-добрите немски отбора в последните кръгове: дортмунци събраха 19 точки в седем мача, а „кобалтовите" - 16. В миналия сезон хората на Клоп взеха четири точки от двата си мача със своя съперник. Сега „жълто черните" могат да победят, като два са факторите, които могат да попречат на домакините да го направя - умората от мача с Арсенал и проблемите в кадрово отношение. Лично аз бих се доверил на Борусия, но и с леко внимание в посока Шалке 04. При всички положения, празникът за любителите на немския футбол продължава.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

01 ноември Борусия Дортмунд - Олимпиакос 1:0 (Шампионска лига)
05 ноември Борусия Дортмунд - Волфсбург 5:1 (Бундеслига)
15 ноември Уердинген - Борусия Дортмунд 0:7 (Приятелска среща)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
23 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)

Шалке 04:

26 октомври Карлсруе - Шалке 04 0:2 (Купа на Германия)
29 октомври Шалке 04 - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
03 ноември Шалке 04 - АЕК Ларнака 0:0 (Лига Европа)
06 ноември Хановер 96 - Шалке 04 2:2 (Бундеслига)
19 ноември Шалке 04 - Нюрнберг 4:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Шалке 04

132 срещи
46 победи за Борусия Дортмунд
33 равенства
55 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 260:204 за Шалке 04


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.65
Равен - 3.75
Шалке 04 - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.65
Равен - 3.60
Шалке 04 - 5.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135