Байерн Мюнхен ще спечели баварското дерби


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен ще спечели баварското дерби

Аугсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 06.11.2011г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Цвайер


Последният в класирането на немската Бундеслига Аугсбург ще приеме лидера Байерн Мюнхен в двубой от 12 кръг на първенството на Германия. „Белите" са само с една победа в шампионата, постигнаха също така пет равенства (най-много от всички 18 отбора) и със спечелените осем точки закономерно заемат последното място в групата. Въпреки това, нещата за отбора воден от Лухукай все още не са безнадеждни, още повече, че хората му бяха напълно равностойни в двубоите с противниците от собствената черга.

През седмицата Байерн Мюнхен постигна трудна победа срещу Наполи в Шампионската лига, като в самия край на срещата баварците можеха да изпуснат трите точки. Във вътрешното първенство хората на Юп Хайнкес записаха осем победи в 12 изиграни мача и допуснаха само две загуби - на старта на кампанията си от Борусия М'гладбах и преди две седмици при гостуването си на Хановер96. По този начин Байерн е едноличен лидер в класирането с актив от 25 точки - с две повече от Борусия Дортмунд, Вердер и Борусия М'гладбах.

Домакините излизат срещу своя именит съперник с почти цял отбор отсъстващи играчи - за мача отпаднаха контузените Йентч, Белингхаузен, Де Йонг, Моерле, Бах, Ндиенг, Небел и Хайн, както и наказания Оерлейн. Това изправя старши-треньора Жос Лухукау пред много труден избор в подреждането на състава и липса на кой знае какви опции. Синкала и Давидс ще се разположат в опорната зона, като тук има опция Хосогай да си партнира със Синкала, а холандецът да заеме позицията на ляв бек. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, с Мьолдерс на върха на атаката.

Голямата загуба за тима на готите се казва Бастиан Швайнщайгер, който счупи ключица при сблъсък си с Инлер от Наполи и ще бъде извън терена за период от шест седмици. Робен се възстановява от операция на херния, а Брено от операция на коляното. Боатенг изтърпява наказание за получения червен картон срещу Хановер96. По такъв начин, най-вероятно на мястото на Швайнщайгер ще видим Луис Густаво, който в тази част на терена ще си сътрудничи с Тимошчук. Атаката ще се води от Гомес, който ще бъде подпомаган от Мюлер, Кроос и Рибери. Олич, Усами, Контенто, Алаба и Петерсен ще започнат двубоя от резервната скамейка. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

За любителите на статистиката: отбелязани голове (Аугсбург/Байерн) - 8/30; допуснати голове - 20/3; отправени удари - 134/181; владеене на топката в проценти - 42/62; сполучливи пасове - 2194/5738; спечелени корнери средно на мач - 3/6; засади средно на мач - 2.27/3.45; извършени нарушения - 166/142.

Отива ли Байерн на правилното място след тежката среща с Наполи в средата на седмицата? Вчера, на редовната си пресконференция старши-треньорът на домакините заяви: „Не се притесняваме от нашия съперник и се готвим да му поднесем изненада". Може би поради това Ули Хьонес предупреди днес, че двубоят срещу Аугсбург изобщо няма да бъде лек, особено без Швайнщайгер в състава: „През седмицата изиграхме много сериозен мач...истински и след него бяхме изморени. Много, много изморени. Двубоят в неделя също ще бъде тежък. Ясно е, че Байерн превъзхожда Аугсбург, но ние сме без Швайнщайгер, а умората при нас е огромна", сподели за Bild Хьонес.

Въпреки всичко, разликата в класите е толкова голяма, че мюнхенци и с намален капацитет би трябвало да нямат проблеми със своя противник. Всякакъв друг резултат в този мач, освен победа за гостите, ще бъде наистина изненада - не само за играчите на Байерн, но и за многобройните любители на немския футбол.


Последни 5 изиграни срещи:

Аугсбург:

01 октомври Борусия Дортмунд - Аугсбург 4:0 (Бундеслига)
15 октомври Майнц 05 - Аугсбург 0:1 (Бундеслига)
21 октомври Аугсбург - Вердер Бремен 1:1 (Бундеслига)
25 октомври Лайпциг - Аугсбург 0:1 (Купа на Германия)
30 октомври Кьолн - Аугсбург 3:0 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

18 октомври Наполи - Байерн Мюнхен 1:1 (Шампионска лига)
23 октомври Хановер 96 - Байерн Мюнхен 2:1 (Бундеслига)
26 октомври Байерн Мюнхен - Инголщад 6:0 (Купа на Германия)
29 октомври Байерн Мюнхен - Нюрнберг 4:0 (Бундеслига)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Аугсбург - Байерн Мюнхен

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 15.00
Равен - 6.00
Байерн Мюнхен - 1.20

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 13.00
Равен - 6.50
Байерн Мюнхен - 1.18

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200