Борусия Дортмунд - Волфсбург: Нищо добро не очаква гостите


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Волфсбург: Нищо добро не очаква гостите

Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 05.11.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Шампионът Борусия Дортмунд посреща Волфсбург в мач от 12 кръг на Бундеслигата и ще се опита да продължи успешното си представяне в последните срещи. „Жълто-черните" записаха в средата на седмицата първа победа в Шампионската лига срещу гръцкия Олимпиакос и по този начин запазиха живи шансовете си за излизане от групата. В първенството на Германия хората на Юрген Клоп не започнаха добре кампанията си, но в последствие набраха ход и постигнаха четири поредни победи, които изкачиха тима в челото на таблицата за класиране. За малко шампионите да постигнат пълен успех и при гостуването си на Щутгарт, но главният съдия Грьфе в мача на „Мерцеде-Бенц-Арена" не отсъди чиста дузпа за събаряне на Гьотце, с което промени хода на събитията и може би лиши Борусия от трите точки. Въпреки това, „жълто-черните" запазиха третата си позиция, изоставайки от лидера Байерн Мюнхен на 5 точки.

Волфсбург продължава да издевателства над своите верни привърженици. Хората на Магат постигнаха четири победи от началото на кампанията си, но инкасираха и шест загуби, освен това, защитата продължава да допуска твърде елементарни голове и в мрежата на „вълците" до момента са влезли обидните 20 попадения. В последните си четири мача отборът претърпя две поражения, като най-обидно е загубата в последния кръг, когато на родна земя „зелените" бяха победени от новака Херта - с гол само минута след изравнителното попадение на Шьофер - още едно потвърждение на факта, че слабото звено в момента е именно отбранителната линия.

За домакините отпадат контузените Кох и Овомойела, а по различни причини от групата за мача отпаднаха Фохер, Кринге и Ле Тале. Има върху какво да се замисли Юрген Клоп след мача с Олипмиакос и най-вероятно наставникът ще остави на резервната скамейка Лайтнер и Перишич. По такъв начин, в опорната зона ще видим Бендер и Кел, а Кагава също се завръща на своето място зад Левандовски.

За Северен Рейн-Вестфалия няма да пътуват Хитцшпилгер, който лекува дълговременна контузия, както и Лакич. Извън групата са още Шулце, Арнолд, Книохе, Кламт и Клих. Полак, Йонсон, Крис, Толке и Ороско ще започнат мача от резервната скамейка, което означава, че двойката централни защитници ще бъде изградена от Кириякос и Рус, а Дежага и Коо се завръщат в полузащитата. Схема на игра 4-2-3-1,

За любителите на статистиката: контрол на топката (Борусия / Волфсбург) 56% / 44%; сполучливи пасове: 4317/2512; извършени нарушения: 130/202; отправени удари: 199/126. Близо половината от попаденията на домакините са дошли в последните 30 минути на мачовете на „жълто-черните". 1/3 от головете на Волфсбург са отбелязани в последните десет минути на срещите.

Не може да има никакви съмнения, че на „Сигнал-Идуна Парк" нищо добро не чака „вълците". Хората на Магат трябва много да надскочат себе си, за да вземат нещо в този мач. Със защита, която пропуска елементарни голове и понижен морален дух, Волфсбург се изправя срещу един колектив, който в последните си четири мача на родна земя постигна четири победи, отбелязвайки 12 гола и запазвайки вратата си чиста, а освен това има ясната амбиция да защити титлата си. Гостите според мен са по-близо в мислите си за това, как да избегнат задаващата се катастрофа, отколкото да откраднат нещо. Ако домакините започнат мача с настроение, очаквам 3-4 гола във вратата на Волфсбург, но при всички положения Борусия няма да пропусне да победи своя противник.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

19 октомври Олимпиакос - Борусия Дортмунд 3:1 (Шампионска лига)
22 октомври Борусия Дортмунд - Кьолн 5:0 (Бундеслига)
25 октомври Борусия Дортмунд - Динамо Дрезден 2:0 (Купа на Германия)
29 октомври Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
01 ноември Борусия Дортмунд - Олимпиакос 1:0 (Шампионска лига)

Волфсбург:

24 септември Волфсбург - Кайзерслаутерн 1:0 (Бундеслига)
01 октомври Байер Леверкузен - Волфсбург 3:1 (Бундеслига)
15 октомври Волфсбург - Нюрнберг 2:1 (Бундеслига)
22 октомври Хамбургер - Волфсбург 1:1 (Бундеслига)
29 октомври Волфсбург - Херта 2:3 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Волфсбург

28 срещи
15 победи за Борусия Дортмунд
7 равенства
6 победи за Волфсбург
Голова Разлика: 50:34 за Борусия Дортмунд


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.33
Равен - 5.00
Волфсбург - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.30
Равен - 5.25
Волфсбург - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284