Ще се победят ли Щутгарт и Борусия?


Н. Гавазов

Ще се победят ли Щутгарт и Борусия?

Щутгарт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 29.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Щутгарт приема Борусия Дортмунд в двубой от 11 кръг на Бундеслигата и ще има честа да докаже на шампиона, че последните си успехи не са плод на случайността, а тенденция в подобряването на играта във всички линии на отбора. Последната загуба на „швабите” в шампионата бе именно пред собствена публика – в края на миналия месец от Хамбургер, след което хората на Бруно Лабадия победиха последователно Кайзерслаутерн и Хофенхайм с по 2:0, а в последния кръг завършиха 2:2 при гостуването си на Нюрнберг. През седмицата отборът се наложи с 3:0 и над Франкфурт в мач от турнира за Купата на Германия и със сигурност баварските футболисти ще посрещнат шампиона в добро настроение.

Тенденциите в представянето на Борусия Дортмунд в първенството на Германия също са положителни. След лошият старт на кампанията на дортмундци, мнозина специалисти предрекоха, че „жълто-черните” нямат намерение да защитават титлата си от миналата година. Но в последните четири шампионатни мача Борусия записа четири победи, с което се доближи на три точки от лидера в класирането Байерн Мюнхен и на практика предупреди, че не се отказва от възможността да повтори миналогодишния си успех. Освен подобрението в играта си, впечатляващото е, че хората на Клоп вкараха общо 13 и допуснаха само един гол в последните си четири двубоя. 

Домакините са без Погребняк, Аудел и Делпиер, които са контузени. Лабадия ще заложи на по-предпазлив тактически подход в мача и ще разчита в атака единствено на Какау, който ще бъде подкрепян от Харник и Оказаки. В средата на терена ще оперират Квист и Кузманович, а това означава, че Траоре, Хемлайн и Гебхарт  остават на пейката.

Юрген Клоп е без Фохер, Кох, Овомоела и Буларуз. Наставникът ще разчита в атака на Левандовски, след като полякът демонстрира невероятна форма в последните срещи, което праща автоматично Бариос на резервната скамейка. Гьотце и Гроскройц ще са по фланговете, а Кагава ще атакува от втора позиция. Двойката централни защитници ще бъде изградена от Суботич и Хумелс, а Пишчек се завръща в строя, което означава, че Льове ще бъде сред резервите.

Не трябва да има никакви съмнения, че това ще бъде централният мач на 11 кръг на Бундеслигата. Един срещу друг излизат два амбициозни отбора, които определено се намират във възход и ще направят всичко възможно, за да продължат добрата тенденция в представянето си. Миналата година Борусия Дортмунд  само за 38 минути вкара три гола на своя противник тук. Едва ли домакините ще допуснат това да се случи отново, но последният спектакъл, който шампионите изнесоха срещу Кьолн няма как да не тревожи Лабадия. Как той ще противодейства на „жълто-черните” и с какво смята да изненада своите съперници ще стане ясно в събота вечер. При всички положения, почитателите на немския футбол с нетърпение очакват този мач, който със сигурност няма да бъде скучен.

Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

23 септември Щутгарт - Хамбургер 1:2 (Бундеслига)
30 септември Кайзерслаутерн - Щутгарт 0:2 (Бундеслига)
15 октомври Щутгарт - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)
22 октомври Нюрнберг - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)
26 октомври Щутгарт - Франкфурт 3:0 (Купа на Германия)

Борусия Дортмунд:

01 октомври Борусия Дортмунд - Аугсбург 4:0 (Бундеслига)
14 октомври Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
19 октомври Олимипиакос - Борусия Дортмунд 3:1 (Шампионска лига)
22 октомври Борусия Дортмунд - Кьолн 5:0 (Бундеслига)
25 октомври Борусия Дортмунд - Динамо Дрезден 2:0 (Купа на Германия)


Досегашни срещи:

Щутгарт - Борусия Дортмунд

86 срещи
38 победи за Щутгарт
20 равенства
28 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 147:130 за Щутгарт


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 3.30
Равен - 3.30
Борусия Дортмунд - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 3.30
Равен - 3.30
Борусия Дортмунд - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159