Байерн ще преодолее Нюрнберг без напрежение


Н. Гавазов

Байерн ще преодолее Нюрнберг без напрежение

 

Байерн Мюнхен - Нюрнберг
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 29.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Байерн Мюнхен посреща Нюрнберг в мач от 11 кръг на Бундеслигата и ще се опита да запази лидерското си място в класирането. Баварците играят много мощно от началото на сезона и след загубата от Борусия Мьонхенгладбах на старта на вътрешния шампионат, записаха десет последователни победи във всички турнири. Но в последните си четири мача хората на Юп Хайнкес забавиха победния си ход – в първия ден на октомври завършиха наравно при гостуването си на Хофенхайм, след това на „Сан Паоло” взеха само точка срещу Наполи в среща от Шампионската лига, а пет дни по-късно претърпяха загуба при гостуването си на Хановер 96, в много спорен мач, в който Боатенг беше изгонен, а ръководството на мюнхенци вместо да съсредоточи вниманието си върху играта на защитниците, предпочете да обърне повече внимание на Пинто от противниковия отбор, който бе обвинен в симулация при ситуацията с картона на Боатенг.

Нюрнберг е с три победи от началото на първенството, но последната датира от 11 септември при гостуването на Кьолн. Оттогава хората на Хекинг записаха две поражения и три равенства – резултати, които ги изпратиха в долната половина на таблицата за класиране и след десет изиграни мача тимът заема 13-то място с актив от 12 точки. В последния кръг срещу Щутгарт „майсторите” бяха близо до успех и на два пъти повеждаха в резултата чрез Симонс и Волдшилд, но пет минути преди края на редовното време допуснаха изравнителен гол и позволиха на „швабите” да си тръгнат с точката от „Франкенщадион”. 

Хайнкес няма да може да разчита на Боатенг, който изтърпява наказание, както и на контузения Робен. Извън групата останаха също Брено, Ридмюлер и Сателмайер. Схемата на игра ще бъде 4-3-3-1 с Гомес на върха на атаката, по фланговете Рибери и Мюлер, а в средата Тони Кроос. Ван Буйтен и Бадщубер ще образуват централната двойка защитници, а Олич, Петерсен, Пранич и Контенто започват от пейката. Тимошчук е алтернатива на Густаво, но това ще бъде лично решение на треньора.

Епидемията от контузени играчи в тима на Нюрнберг придобива застрашителен характер и не е ясно какво прави медицинския щаб на отбора. Контузени са Нилсон, Пинола, Фойлнер, Ейглер, а възстановяването на Раковски, Шефер и Нилсон се забави. Дидави изтърпява наказание, а по неизвестни причини Клемент не бе включен в групата за мача. Хекинг няма да излезе точно на „Алианц Арена” с двама нападатели, както понякога играе отбора при гостуванията си и  тактическата постройка ще бъде 4-2-3-1. Единственият нападател Пекхарт ще бъде подкрепян от Мак, Егелер и Есвайн. В центъра на защитата е по-вероятно да видим двойката Клозе – Франц, отколкото Марох – Франц, а в средата на терена Вайсмайер се очаква да започне като титуляр.

Гостите пристигат в Мюнхен с амбицията да откраднат нещо от именития си противник, но последно успяха да го направят преди пет години, когато двата тима се разделиха при нулево равенство. Ако потърсим пък кога е последната победа на „майсторите” тук, ще трябва да се върнем още по-назад във времето – 28.03. 1992 година. Едва ли може да очакваме и този път Байерн да бъде благосклонен – шампионът Борусия Дортмунд е само на три точки, а и преди домакинството на Наполи следващата седмица мюнхенци ще потърсят начин да понатрупат самочувствие. Лично аз смятам, че ще бъде твърде амбициозно да не се доверим на домакините и авантюристично да заложим на Нюрнберг. Предполагам,ч е Байерн ще победи с поне два гола разлика.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

01 октомври Хофенхайм - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
15 октомври Байерн Мюнхен - Херта 4:0 (Бундеслига)
18 октомври Наполи - Байерн Мюнхен 1:1 (Шампионска лига)
23 октомври Хановер 96 - Байерн Мюнхен 2:1 (Бундеслига)
26 октомври Байерн Мюнхен - Инголщад 6:0 (Купа на Германия)

Нюрнберг:

24 септември Борусия М'гладбах - Нюрнберг 1:0 (Бундеслига)
01 октомври Нюрнберг - Майнц 05 3:3 (Бундеслига)
15 октомври Волфсбург - Нюрнберг 2:1 (Бундеслига)
22 октомври Нюрнберг - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)
26 октомври Ерцгебирге Ауе - Нюрнберг 1:2 (Купа на Германия)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Нюрнберг

55 срещи
33 победи за Байерн Мюнхен
11 равенства
11 победи за Нюрнберг
Голова Разлика: 97:61 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.16
Равен - 7.00
Нюрнберг - 16.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.15
Равен - 7.00
Нюрнберг - 17.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257