Анонс на 11 кръг на немската Бундеслига - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 11 кръг на немската Бундеслига - срещите в петък и събота

Фрайбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Баденова - Щадион", Фрайбург
Дата: 28.10.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Фриц (Корб)

Последният в класирането Фрайбург ще търси своята трета победа в първенството срещу участникът в Шампионска лига Байер Леверкузен, който обаче е трети мач без победа. „Бразилците" до този момент се представят изключително слабо и постигнаха единствено успехи при домакинството си срещу Волфсбург и Борусия Мьонхенгладбах, а останалите три мача на родна земя - срещу Майнц05, Щутгарт и Хамбургер бяха загубени. Навън представянето е още по-трагично - равенство срещу Аугсбург и четири поражения, в които хората на Сорг инкасираха 17 гола. За домакините отпадат Муиджа и Брандщетер. Атаката ще се води от Сисе, а в средата на терена ще се разположи триото Путрсила, Макиади и Абдесадки. Шустер се завръща в опорната зона. Голмайсторът на българското първенство Гара Дембеле е в групата за мача, но със сигурност ще го започне от пейката, след като се очерта, че е една от най-скъпоструващите резерви в отбора.

Робин Дът има защо да се притеснява от пътуването на Байер до Баден-Вюртемберг. За десет изиграни мача „аспирините" доказаха, че са един от най-непостоянните отбори в лигата - тимът започна кампанията си с четири мача без загуба, в които постигна три победи, последваха три загуби във всички турнири, след това отново дойде ред на четири мача без поражение, в които също бяха записани три победи и ето, че в миналия кръг Байер загуби домакинството си на Шалке 04. В момента отборът се намира на девета позиция с 14 точки. За мача отпаднаха Адлер, Барнета, Ортега, Аугусто. Ролфес и Дердийок започват двубоя от пейката, атаката ще се води от Кислинг, който ще бъде подкрепян от Сам, Балак и Шюрле.

На пръв поглед домакините са без шансове срещу участника в Шампионска лига. От друга страна обаче, контузиите в състава на гостите би трябвало да ни направят по-предпазливи, а и също и въпросът: навлезе ли Байер в поредната си лоша серия или загубата от Шалке е само една грешна малка стъпка?

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 3.75
Равен - 3.40
Байер Леверкузен - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 3.50
Равен - 3.50
Байер Леверкузен - 1.95

Прогноза за: Фрайбург - Байер Леверкузен 0:1

 

 

Шалке 04 - Хофенхайм
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 29.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Велц (Висбаден)

Шалке 04 след като преди две седмици загуби изненадващо домакинството си на Кайзерлаутерн, записа три последователни победи, при които отбеляза осем гола и успя да запази вратата си „суха". Впечатляващото е, че и трите мача бяха при гостувания - на АЕК, Байер Леверкузен и Карлсруе в турнира за Купата на Германия. Така „миньорите" са вече трети с 18 точки - с четири по-малко от лидера Байерн. Стивънс няма да може да разчита на Фьорман и Марица, които са контузени, както и на все още възстановяващите се Хоогланд и Кениа. Атаката ще води Хунтелаар, подсигуряван от Фарфан и Хурадо по флангове, а непосредствено зад холандеца ще бъде Раул. Холтби и Джоунс ще започнат в опорната зона, това означава, че Учида и Моравек отиват на пейката с резервите.

Хофенхайм извърши едно малко чудо в първия ден на октомври - на „Рейн-Некар Арена" спря победния марш на Байерн Мюнхен, завършвайки 0:0 с именития си съперник. След това „селяните" записаха две победи във всички турнири и една загуба при гостуването на Щутгарт. Така хората на Станиславски успяха да запазят осмото място в класирането и имат в актива си 16 точки - далече от опасната зона, но само на три точки от второто място. От лагера на гостите идват добри новини - в строя се завърнаха всички, няма наказани играчи и наставника на тима ще може да свика под бойните знамена тези играчи, които сметне, че ще са му най-полезни. Почти сигурно е, че схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Ибишевич начело на атаката, а по фланговете ще се разположат Бабел и Обаси.

Вглеждайки се в таблицата за класиране и играта на двата тима от началото на сезона, най-вероятно ще трябва да се доверим на домакините. Ако погледнем обаче към историята на сблъсъците между двата отбора, аз не съм много убеден, че с лека ръка трябва да поставя знак „1" в моята прогноза. От изиграните всичко три срещи тук, Шалке04 има една победа и две загуби. Като последното поражение е от януари тази година. Много загадъчен мач - „миньорите" са единственият тим без равенство в Лигата, но дали това предполага, че задължително ще има победител на „Фелтинс Арена"?

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.95
Равен - 3.30
Хофенхайм - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.85
Равен - 3.50
Хофенхайм - 4.00

Прогноза за: Шалке 04 - Хофенхайм 1:0

 


Волфсбург - Херта
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 29.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Хартман (Ваген)

Това ще бъде среща между средняците в лигата. В последните си пет мача двата отбора допуснаха по две загуби, но „вълците", при които има лека тенденция на подобряване записаха две победи, докато „Старата дама" си остана с единственият успех над Кьолн в началото на този месец. След десет изиграни мача Херта и Волфсбург делят десетото място в класирането с актив от по 13 точки. Домакините нямат проблеми с контузени и наказани играчи, положението с Херта не е съвсем ясно, след като старши-треньора Бабел отказа да даде информация за кадровото състояние на тима. Магат ще заложи на схема 4-2-2-2, докато наставника на гостите почти сигурно ще използва традиционната 4-2-3-1, което ще внесе повече сигурност в опорната зона и същевременно ще създаде условия за контраатака.

Двубоят спокойно бихме определили като дерби, защото към момента двата тима са напълно равностойни. С леко предимство е Волфсбург, но само защото е домакин. Освен това, Херта игра в средата на седмица двубой от турнира за Купата на Германия, което предполага, че участвалите в него играчи ще бъдат в една или друга степен изморени. Което не означава, че берлинчани не могат да победят „вълците" на неговия стадион. Разумът сочи, че в тази среща не би трябвало да използваме само един знак в прогнозите си.

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.20
Равен - 3.40
Херта - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.20
Равен - 3.30
Херта - 3.15

Прогноза за: Волфсбург - Херта 2:2

 

 

Борусия М'гладбах - Хановер 96
Стадион: "Борусия - Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 29.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Кинхьофер (Херне)


Борусия доскоро се намираше в челото на таблицата за класиране, но в последните си три мача претърпя две загуби и завърши наравно 2:2 с Байер Леверкузен у дома си, което свали „кончетата" на седмо място с актив от 17 точки. Хановер от своя страна преодоля лошият си старт и в последните си пет мача записа три победи - две от тях при домакинствата на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. По този начин отборът от Саксония събра 18 точки и се изкачи на четвърта позиция.

Домакините продължават да бъдат без Бобадила и Де Камарго. Старши-треньорът Фавре ще заложи на четирима в нападение, което е доста рискован ход, след като гостите умеят добре да играят на контраатака. Мирко Сломка няма да може да разчита на Милер, Акдари, Черундоло, Андреасен, Карлитос, Собиех и Пинто (пети жълт картон). Атаката на гостите ще се води от Абделауи. Тактическа постройка 4-2-3-1

Ако играчите на Хановер играят навън по начин, по който го правят у дома си, със сигурност ще спечелят повече точки. Домакините от своя страна са амбицирани да вземат първите си три точки от 24 септември насам. Но „кончетата" са без двама основни играчи, докато гостите идват със самочувствието, че победиха лидера. Очертава се интересен и загадъчен мач, в който трите точки могат да станат притежание на всеки един от двата тима - статистиката сочи, че в двубоите помежду им е имало всякакви обрати.


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 2.00
Равен - 3.40
Хановер96 - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 1.95
Равен - 3.40
Хановер96 - 3.60


Прогноза за: Борусия М'гладбах - Хановер 2:2

 

Майнц 05 - Вердер
Стадион: "Кофаке Арена", Майнц
Дата: 29.10.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Айтекин (Оберсбах)

Майнц 05 е в серия от осем поредни мача без победа и записа пет загуби. Представянето на хората на Тухел няма нищо общо с миналогодишното и в момента тима се намира на 15-то място с девет точки. Вердер в последните си пет мача постигна само една победа и загуби третото си място - бременци заемат шеста позиция и имат в актива си 17 точки. Домакините са без ключовите играчи Гопко и Салай, докато за гостите няма да играят Боених, Силвестър, Боровски, Тринкс, Трибул, Арнаутович и Авдич.

Гостите се намират в по-добра форма от своя съперник, но те ще пристигнат в Рейнланд-Пфалц без Арнаутович и други важни играчи. Това предполага изравняване на силите и поради това не можем да бъдем напълно сигурни, че бременци ще оправдаят очакванията за лесна победа. Не е изключено да бъдем свидетели на изненада, а тя ще се изразява в победа за домакините. Хубав мач за любителите на авантюрите.

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.70
Равен - 3.40
Вердер - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.60
Равен - 3.40
Вердер - 2.50

Прогноза за: Майнц 05 - Вердер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258