Анонс на 10 кръг на немската Бундеслига


Н. Гавазов

Анонс на 10 кръг на немската Бундеслига

Само седмица след като Аугсбург се сдоби с първи успех в елита, а Борусия Дортмунд записа трета поредна победа, забележителното при която е, че тя бе постигната на един от най-негостоприемните стадиони за „жълто-черните" - „Везерщадион", ние се завръщаме в Германия, където предстои да се изиграе поредният девети кръг на Бундеслигата. Няма никакви съмнения, че дербито на кръга ще бъде мачът между Байер Леверкузен - Шалке 04, но не по-малко интересни емоции ни очакват в Нюрнберг и Хофенхайм, където съответно Щутгарт и Борусия Мьонхенгладбах ще трябва да докажат, че няма нищо случайно в това, че се намират в челото на таблицата.


Аугсбург - Вердер Бремен
Стадион: "СГЛ - Арена", Аугсбург
Дата: 21.10.2011г.
Час: 21:30
Съдия: Кирхер (Ротенбург)

16-ят в класирането на Бундеслигата Аугсбург приема петият Вердер Бремен и ще се опита да развие своя успех от миналата седмица, когато постигна първата си победа в първенството - хората на Лухукай се наложиха при гостуването си над Майнц05, но сега трябва да зарадват и своята публика. Показателите на домакините не са никак добри -баварците за девет мача успяха да вкарат само седем гола, а допуснаха цели 16. В това няма нищо изненадващо, след като към противниковата врата досега са отправени само 107 удара! На всичкото отгоре, процентът на владеене на топката е много, много малък - едва 41%, а по спечелени единоборства „белите" са последни от всичките 18 отбора в Бундеслигата.

Вердер ще пътува към Бавария в лошо настроение, защото в предишният кръг хората на Шааф загубиха с 0:2 на собствен терен от действащия шампион на Германия - това беше втора загуба за последните девет години на „зелено-белите" от Борусия Дортмунд у дома и тя ги свали на петото място в класирането. Бременци със своите 16 отбелязани гола са един от резултатните отбори в лигата и по този показател са трети, но защитата с не по-малък успех допуска лесни попадения - цели 12 за девет мача. Може би това обяснява трите поражения на Вердер от началото на сезона, както и петте победи.

За домакините отпадат контузените Де Йонг, Верхаег, Бах, Ндженг, Небел, Найн и Ойерлин, а по неизвестни причини в групата за мача не бяха включени Турк и Гелиос. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Йиенц - Рийхард, Мюрле, Лангкамп, Хосогай - Калсен-Брекер, Давидс - Гогиа, Байер, Белингхаузен - Молдерс.

Гостите са без контузените Боених, Хартхерц, Силвестър, Боровски и Авдич, както и наказания Атнаутович. Старши-треньорът Шааф отказа да обяви с какъв състав ще излезе за мача, но едва ли схемата на игра ще бъде по-различна от тази, с която отборът играе извън Бремен, но с едно пояснение - за сметка на един опорен полузащитник ще бъде включен нападател. Вероятен състав (4-1-2-3): Вийзе - Сократис, Волф, Налдо, Шмитц - Баргфрайд - Фриц, Хънт - Марин, Розенберг, Писаро.

Въпреки кадровите проблеми и в двата отбора, качественият състав на гостите е по-добър - в действията на хората на Томас Шааф има по-малко брак, повече са спечелените единоборства, отборът задържа повече време топката от своя противник и единствените показатели, по които двата тима са изравнени е по отношение сгрешените пасове и извършените нарушения. Според мен, Вердер ще победи без особени проблеми и по този начин ще внесе допълнителни емоции и колорит в борбата за челните места.


Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 3.50
Равен - 3.60
Вердер - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 3.60
Равен - 3.500
Вердер - 1.90

Прогноза за: Аугсбург - Вердер Бремен 1:3

 

 

Нюрнберг - Щутгарт
Стадион: "Ейси-Кредит-Щадион", Нюрнберг
Дата: 22.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Вингенбах (Диез)

Представянето на Нюрнберг в Бундеслигата до този момент бихме разделили на две части - до средата на септември и след това. През първият етап отборът записа три победи (две като гост) и загуби два пъти - резултати, които изпратиха „майсторите" сред лидерите в класирането. От средата на миналия месец обаче нещата за хората на Хекинг се влошиха и те не само, че са четвърти мач без победа, но инкасираха две поражения. Така Нюрнберг се смъкна на 13-то място в класирането с 11 точки и отрицателна голова разлика. В последния кръг отборът загуби гостуването си на Волфсбург с 1:2, като победният гол за домакините дойде седем минути преди края на редовното време след съмнителна дузпа.

Щутгарт след противоречивия старт на кампанията си в Бундеслигата постепенно набра ход и като изключим изненадващата домакинска загуба от Хамбургер, момчетата на Бруно Лабадия се представят блестящо - четири победи в пет мача, което изкачи „швабите" на четвъртото място в класирането на 6 точки от лидера Байерн Мюнхен. В миналия кръг баварския тим победи Хофенхайм 2:0, като и двете попадения паднаха през втората част.

За домакините няма да играят контузените Раковски, Нилсон (възстановява се от контузия), Пинола, Ейглер, както и наказаните Шепърд и Дидави. Вероятен състав за мача (4-2-3-1): Стефан - Чандлър, Волшид, Клозе, Платенхард - Симосн, Коен - Мендлер, Фойленр, Есвайн - Пекхарт.

Гостите са без Бицакчич, Делпиер, Нидермайер, Аудел, Шайбер - всичките контузени. Почти сигурно Лабадия ще използва в предни позиции двама нападатели, а схемата на игра ще бъде 4-2-2-2. Вероятен състав: Улрих - Буларуз, Ташчи, Маза, Бока - Квист, Хайнал - Харник, Оказаки - Какау, Погребняк.

Интересен двубой - не бихме казали, че домакините са сред аутсайдерите в първенството и в този смисъл те са в състояние да победят всеки един от лидерите в класирането. Показателите и на двата отбора са еднакви, като домакините обичат да търсят своите нападатели с дълги топки, докато гостите се придържат повече към постепенните комбинации. Но Щутгарт се намира в чудесна серия и настроение. Според мен, изходът от мача зависи изцяло от това, каква е мотивацията на „швабите" - ако хората на Лабадия подценят противника си, със сигурност ще имат проблеми. Предполагам, че опитният наставник ще успее да мотивира играчите си, които е по-вероятно да победят, отколкото да загубят точки тук.


Коефициенти от bet365:
Нюрнебрг - 2.50
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнебрг - 2.40
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.70

Прогноза за: Нюрнберг - Щутгарт 0:1

 

 

Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Вирсол Рейн-Некар - Арена", Хофенхайм
Дата: 22.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Дингерт (Талищенберг)

Хофенхайм записа до този момент четири победи и четири загуби и само един равен мач срещу Байерн Мюнхен. Трябва да отбележим обаче, победите бяха през първите шест кръга, след което отборът от Баден-Вюртемберг започна да изпуска пара и инкасира две загуби в три мача. В момента „сините" се намират на девето място в таблицата за класиране, но разликата от втория е само 4 точки, т.е. една евентуална победа ще изпрати Хофенхайм най-вероятно поне в топ 6.

Изненадващо за мнозина, миналогодишният участник в плейофите за оставане в елита - Борусия Мьонхенгладбах се намира в момента на второ място в класирането с актив от 17 точки. Ако се вгледаме в играта на „кончетата" обаче, вижда се ясно, че Фавре е свършил много работа през лятото, защото Борусия през настоящия сезон играе атакуващ футбол с много разиграване на топката в противниковата половина и с дълги, извеждащи подавания към нападателите, което всъщност обяснява защо на сметката на отбора има толкова много отчетени засади. Другото интересна промяна в играта на „белите" е силната защитна линия и отличното взаимодействие с полузащитата - в повечето случаи, когато хората на Фавре отбележат гол, те започват да задържат повече топката в средата на терена и опорната зона в дебнене на удобен момент за контраатакуване. В крайна сметка, защо трябва да се учудваме, че Борусия е единственият тим досега, който успя да победи Байерн Мюнхен - не само в Германия, но и в Европа?

За домакините няма да играят Щарке, Яйсле и Вайс, които са контузени. Отпаднаха и Гулде и Салихович, които се възстановиха от травмите си, но тренират извън общата група. Най-вероятно Станиславски ще заложи на тактика с един нападател и ще укрепи средната линия. Вероятен състав (4-2-3-1): Хаас - Бек, Ворса, Компер, Браафхайд - Руди, Кайзер - Мусона, Фирмино, Бабел - Ибишевич.

Гостите нямат толкова много загуби в кадрово отношение, но отсъствието на Бобадила и Де Камарго, определено оказват влияние върху представянето на отбора. Фавре едва ли ще промени стила на отбора и ще продължи да използва двама нападатели при гостуванията на тима, които се подсигуряват от двете крила Херман и Аранго. Това означава, че схемата на игра ще бъде 4-2-2-2. Вероятен състав: Щеген - Янтшке, Щранцл, Данте, Даемс - Нордвайт, Нойстадт - Херман, Аранго - Ройс, Хамке.

Излишно е да казваме, че това е най-завързания двубой от съботната програма на кръга. И двата отбора показват добър футбол, но в последните си мачове претърпяха неуспехи и гладът за победа е повече от осезаем, което предполага, че най-вероятно ще станем свидетели на открит и атакуващ футбол. Не съм убеден, че ще има много попадения в този мач, а още по-малко мога да бъда сигурен в това, кой ще победи. Ако имам право да избирам, ще използвам троен знак в залозите си. В противен случай бих заложил на равенството.

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.00
Равен - 3.50
Борусия - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм - 1.90
Равен - 3.40
Борусия - 3.75

Прогноза за: Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах 1:1

 


Хамбургер - Волфсбург
Стадион: "Интех Арена", Хамбургер
Дата: 22.10.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Перл (Пулах)

Хамбургер посреща Волфсбург и ще търси своята първа победа под ръководството на новия наставник Торстен Финк, който изостави Шампионска лига и Базел, за да се завърне в Бундеслигата и поеме намиращия се на последното място в класирането тим. До този момент „динозаврите" записаха две победи в шампионата, като и двете са при гостувания - на Щутгарт и на Фрайбург. Но в предишните си шест мача „северняците" регистрираха пет поражения, които обясняват защо единственият немски отбор, който не е изпадал от Бундеслигата, сега се намира на 18-то място в класирането.

Волфсбург ще пътува към „Вратата на света" след драматична победа с 2:1 срещу Нюрнберг в миналия кръг, благодарение на която „вълците" „доплуваха" до 12-то място, след като само преди три кръга правеха компания на „динозаврите" в зоната, която осигурява участие в по-долната дивизия. Въпреки изкачването си нагоре в таблицата, хората на Магат изобщо не са убедителни и въпреки победите които постигнаха, по никакъв начин не могат да ни убедят, че са превъзхождали своите противници.

За домакините няма да играят заради контузии Арслан, Кастелен и Личевич, а Степанек е наказан. Не е ясно каква ще бъде тактическата постройка на Финк и е много вероятно специалистът да се опита да използва тази, която практикуваше най-често с Базел - двама нападатели, подкрепяни по фланговете и полузащитници с по-офанзивни функции. Вероятен състав (4-2-2-2): Дробни - Вестерман, Брума, Райкович, Аого - Какар, Ринкон - Тьоре, Янсен - Петрич, Гереро.

Магат няма особени проблеми в кадрово отношение и с изключение на Мадлунг, всички останали футболисти са налице. Почти сигурно Шулце, Салихамиджич и Полак ще започнат от резервната скамейка. Вероятен състав (4-2-2-1-1): Беналио - Хасебе, Кириякос, Тьолке, Шефер - Треш, Йосуе, Диага, Манджукич - Хитцпергер - Лакич.

Интересно, как така Хамбургер се намира на последното място в класирането, а в същото време превъзхожда Волфсбург в процента на владеене на топката и отправените точни пасове между играчите? Очевидно е, че „динозаврите" притежават потенциал, който по неизвестни на нас причини не успяха успешно да реализират в по-голямата част от срещите си и може би треньорската рокада ще окаже благоприятно влияние в това отношение. Победите при гостуванията на Фрайбург и Щутгарт говорят за качествата на играчите, но според мен е крайно време те да бъдат демонстрирани пред родна публика. Най-вероятно Хамбургер ще успее да запише първа домакинска победа, още повече, че в събота ще има срещу себе си един неуверен отбор.


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.15
Равен - 3.40
Волфсбург - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.70
Равен - 3.40
Волфсбург - 3.30

Прогноза за: Хамбургер - Волфсбург 2:1

 

Кайзерслаутерн - Фрайбург
Стадион: "Фриц-Валтер-Щадион", Кайзерласутерн
Дата: 22.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Хартмнан (Ванген)

Това ще бъде битка между аутсайдерите. „Лаутерите" се намират на 14-та позиция с 8 точки, а техният противник е предпоследен с точка по-малко. Домакините са отбелязали досега само седем гола и са допуснали 13. При техния противник съотношението е 14-24. В миналия кръг „червените дяволи" победиха като гост Шалке 04, с което хвърлиха бомбата на кръга, докато Фрайбург загуби домакинството си на Хамбургер. Предимството е на страната на домакините, но предвид колебанията в играта на двата тима, в този мач могат да се получат всякакви обрати.


Коефициенти от bet365:
Кайзерслаутерн- 2.00
Равен - 3.50
Фрайбург - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Кайзерслаутерн- 1.90
Равен - 3.50
Фрайбург - 3.75

Прогноза за: Кайзерслаутерн - Фрайбург 1:0

 


Херта - Майнц 05
Стадион: „Олимпиащадион", Берлин
Дата: 22.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Щарк (Ерголдинг)

Херта се представя сравнително добре и до този момент хората на Бабел изпълняват успешно начертания план да се закрепят в елита. „Старата дама" след девет изиграни мача е на 11-то място в таблицата за класиране и постигна някои впечатляващи резултати - победи като гост шампионите, а също при гостувания измъкна точката от Хамбургер и Хановер. Майнц, след победите в първите си два двубоя от първенството записа пет загуби и в две от срещите завърши наравно. Турболенцията, в която е изпаднал тима има опасност да изхвърли зад борда треньора Тухел. Едва ли „червено-белите" ще успеят да постигнат нещо в Берлин и да изненадат Херта. Според мен Майнц 05 ще загуби този мач и е много вероятно след кръга да се озове в зоната на изпадащите.

Коефициенти от bet365:
Херта- 1.90
Равен - 3.50
Майнц 05 - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Херта- 1.90
Равен - 3.50
Майнц 05 - 3.75

Прогноза за: Херта - Майнц 05 1:0

 

Останалите срещи от кръга са:

Борусия Дортмунд - Кьолн
Байер Леверкузен - Шалке 04
Хановер96 - Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136