Официално: Хамбургер с нов старши-треньор


Н. Гавазов

Официално: Хамбургер с нов старши-треньор

Немският Хамбургер обяви официално Франк Арнесен за нов старши- треньор на отбора. Както е известно, ръководството на Германската футболна лига отхвърли искането на ръководството на „динозаврите" да бъде удължен престоя на Родолфо Кордосо като наставник на тима и отборът от Бундеслигата се разбърза в търсенето на старши-треньор, който да притежава необходимия лиценз за водене на тима.

Треньорската криза в клуба от Северна Германия настъпи след уволнението на Михаел Ойненинг през септември, при когото отборът се закотви на последното място в класирането. Временно функциите бяха поети от помощника Кордосо, който обаче няма необходимия треньорски лиценз, но въпреки това получи разрешение да води отбора в два от мачовете в лигата, включително за победата с 2:1 над Щутгарт.

55-годишният Арнесен е бивш полузащитник на националния отбор на Дания и в началото на 90-те бе помощник на Сър Боби Робсън в ПСВ, като с това се изчерпва неговия опит на треньорското поприще. Той стана спортен директор в Хамбургер през февруари, след като напусна Челси и се смята, че ще успее да съвместява успешно и двете длъжности.

„Динозаврите" са в дъното на класирането с четири точки от осем мача.

 

  Сподели
129