Хофенхайм - Байерн: Вдъхновението срещу силата


Н. Гавазов

Хофенхайм - Байерн: Вдъхновението срещу силата

Хофенхайм - Байерн Мюнхен
Стадион: "Рейн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 01.10.2011г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер


Хофенхайм приема Байерн Мюнхен в среща от осмия кръг на Бундеслигата и ще се опита да спре победният марш на баварците, с който хората на Юп Хайнкес дефилират по терените на Германия и Европа. Интересно, как ще се развие двубоя и как ще се противопоставят „сините" на своя именит съперник? Определено, домакините са един треньорски отбор - Холгер Станиславски само за няколко месеца успя да преустрои тима, който вече има почти толкова победи, колкото през първата част на миналия сезон, а забележителното е, че една от тях е срещу действащия шампион Борусия Дортмунд . Това се отрази и на класирането на Хофенхайм - четвърто място (кой е мечтал за подобно нещо!), пето по резултатност нападение, 12 спечелени точки и добри перспективи пред тима. Разбира се, не може без тревоги и те са свързани с липсата на концентрация в защитниците, когато противникът изпълнява статични положения - голяма част от головете във вратата на Щарк дойдоха именно след подобни ситуации, но най-големия проблем пред Станиславски е епидемията от контузии, която сполетя „сините" - извън строя се намират Ибишевич, Салихович, Вукчевич, Гулде и Джонсън. Това означава, че срещу баварците атаката ще се води от Сигурдсон, който ще бъде подсигуряван от Обаси и Бабел по фланговете и Фимино в центъра на полузащитата.

Байерн Мюнхен пристига в Баден-Вюртенберг не само със самочувствието на най-добрия отбор на Германия, но и на един от най-добрите в света, което го потвърждават резултатите в Шампионската лига. Обясненията за преобразяването на баварците са няколко, но основното е, че при Юп Хайнкес играчите или подобриха качеството си, или се върнаха на старите си позиции, както например това се случи с Франк Рибери. Централните защитници заиграха грамотно, Марио Гомес пропуска по-малко отколкото миналия сезон, Тони Кроос коригира изявите си и резултатите започнаха да идват. Няма нищо изненадващо, че ръководството на Байерн, виждайки успехите на отбора се готви да продължи контракта на Хайнкес. Срещу Хонфенхайм мюнхенци ще бъдат без Олич, който е контузен и Брено, срещу когото се водят следствени действия. Тони Крос най-вероятно ще започне на пейката, след като двамата партньори Рибери и Робен се събраха заедно. Добрата игра на Боатенг срещу Манчестър Сити може би ще му осигури титулярното място, което означава, че Ван Буйтен ще направи път за завръщането на Бадщубер.

Вдъхновението срещу силата - един срещу друг се изправят четвъртия в класирането и безспорният лидер. Хофенхайм със сигурност ще търси своята първа победа срещу Байерн Мюнхен, но въпросът е, ще могат ли домакините да направят това, което не успяха Шалке, Байер Леверкузен и Манчестър Сити? Ако се вгледаме в победите на „сините", те дойдоха срещу съперници, които са в лоша форма или сочени за аутсайдери. В същото време, Байерн пристига със „суха" мрежа от 568 минути, но по-страшното за противниците са отбелязаните попадения от страна на баварците - 21 на брой. Никога по-рано в историята на Бундеслигата отбор не е постигал след седмия кръг голова разлика +20! Аз мисля, че точно сега не е най-подходящото време за Хонфенхайм да търси своята първа победа срещу лидера в класирането. Би трябвало домакините да са щастливи, ако успеят да откраднат едната точка - нещо, което е малко вероятно и една победа на Байерн не бива да изненадва никой.

Прогноза за: Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

Хофенхайм:

20 август Аугсбург - Хофенхайм 0:2 (Бундеслига)
27 август Хофенхайм - Вердер 1:2 (Бундеслига)
10 септември Майнц 05 - Хофенхайм 0:4 (Бундеслига)
17 септември Хофенхайм - Волфсбург 3:1 (Бундеслига)
25 септември Кьолн - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

10 септември Байерн Мюнхен - Фрайбург 7:0 (Бундеслига)
14 септември Виляреал - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)
18 септември Шалке 04 - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
24 септември Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)
27 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Хофенхайм - Байерн Мюнхен

6 срещи
0 победи за Хофенхайм
2 равенства
4 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 13:5 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 6.50
Равен - 4.50
Байерн Мюнхен - 1.44

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм - 6.50
Равен - 4.33
Байерн Мюнхен - 1.45

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
306