Анонс на 7-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 7-ия кръг в Бундеслигата

Сезонът в Бундеслигата лека-полека напредва и след като измина месец и половина от старта на кампанията, утре ще се даде началото на седмия рунд в немския елит. Това, което задължително трябва да споменем, преди да се впуснем в същината на своя анонс, е да разгледаме ситуацията на върха и в дъното на подреждането, както, разбира се, и да надникнем към двубоите, които предизвикаха най-голямо вълнение в предходния кръг.

Започваме с челото на таблицата, което в този момент се оглавява от немския рекордьор по титли Байерн. Футболистите на Юп Хайнкес имат пет победи и една загуба дотук през сезона, като миналата седмица те надвиха Шалке с 0:2. Това бе и дербито на предния шести рунд. Веднага след Байерн в класирането се нареждат Вердер и Гладбах с по 13 пункта и единствено по-добрата голова разлика на бременци им дава предимство спрямо момчетата на Люсиен Фавр. В другия край на подреждането пък се намират Аугсбург с три и Хамбургер със само една точка. Тук трябва да кажем, че управата на Ротхозен направи треньорска рокада, след като в понеделник освободи Михаел Йонинг и назначи временно на негово място Родолфо Кардосо. Аржентинецът е треньор на втория тим на Хамбургер. Същевременно ръководителите на северняците вече започнаха офанзива по привличането на нов наставник, който да застане за постоянно начело на отбора. Така спортният директор на хамбургци Франк Арнесен влезе в контакт с треньора на Майорка и свой съотечественик Михаел Лаудруп, който обаче отказа да оглави закъсалия немски тим. Сред спряганите имена за треньорския пост на "Имтех Арена" попадат още селекционерът на Дания Мортен Олсен, Хууб Стевенс и Хорст Хрубеш. При всички положения Хамбургер имаше нужда от промяна, тъй като понастоящем играта и резултатите на отбора са просто плачевни. Вярно е, че през лятото тимът бе сериозно обновен, но Хамбургер има солидно реноме както на домашната, така и на международната сцена, затова сегашното положение е абсолютно неприемливо за всички, свързани по някакъв начин с този традиционен представител на немската футболна школа.

В този ред на мисли предишната седмица Ротхозен отстъпиха с 0:1 на Гладбах, с което регистрираха петата си загуба от началото на кампанията. Това бе и последният мач, в който Йонинг ръководи хамбургци. Сега неговият временен заместник Родолфо Кардосо ще трябва да гони задължителни три точки срещу Щутгарт, защото още един неуспешен резултат (в това число влиза и равенството) несъмнено ще утежни допълнително ситуацията на Хамбургер. Ясно е, че задачата пред Хайко Вестерман и сие няма да бъде лека, ала в настоящия момент отборът не може да си позволи нищо друго, освен да спечели в Баден-Вюртемберг.

Пред ултиматум за победа е поставен и шампионът Дортмунд. Наистина не пред същия, какъвто стои пред Хамбургер, но все пак Черно-жълтите трябва да бият Майнц, особено след като паднаха с 2:1 от Хановер в миналия кръг. Като изключим сблъсъка между Шалке и Байерн, това бе другият топмач от предходната седмица.

И докато хората на Юрген Клоп гостуват на "Кофас Арена" в един не чак толкова значим двубой, то Байерн отново ще участва в централния мач на кръга. Мюнхенци приемат Леверкузен и е нормално да очакваме да наблюдаваме зрелищна продукция. Такава обаче могат да ни предоставят също и дуелът между Щутгарт и Хамбургер, както и сблъсъкът Вердер - Херта.

Щутгарт - Хамбургер

23.09.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Феликс Цвайер

Началото на този кръг наисина ще бъде вълнуващо. В първия двубой от рунда един срещу друг ще застанат Щутгарт и Хамбургер. Тъй като това са два от неизменните участници в Бундеслигата, съперничеството между тях е старо и изпълнено с много запомнящи се моменти. Така че изобщо не бихме се изненадали, ако и предстоящият двубой между Щутгарт и Хамбургер заеме своето почетно място в историята.

Дали има основания за едно такова твърдение? Да, и то те не са никак малко. Както вече стана дума, Швабите и Ротхозен са два от тимовете в Германия, които имат сериозен опит в елита, и е логично техните цели да бъдат високи. Изключение в това отношение не прави и сегашната ситуация. Още преди старта на сезона Щутгарт и Хамбургер афишириха амбиции за място в евротурнирите, още повече че през тази година щутгартци и хамбургци не участват в континенталните надпревари, след като през последния сезон не успяха да си осигурят участие в тях.

Намеренията на Щутгарт и Хамбургер са ясни, но за да бъдат те осъществени, Швабите и Ротхозен трябва да покажат достатъчно добро представяне. До този момент през кампанията далеч по-близо до реализирането на своята цел са играчите на Бруно Лабадия, които в предния рунд сломиха Фрайбург с 1:2 и се изкатериха до шестата позиция. Активът на Щутгарт възлиза на 10 пункта, като той дойде след три успеха, едно реми и две поражения. На другия полюс пък са резултатите на гостите, които твърдо са окупирали последното място в подреждането с нищожната една точка на своята сметка. В предишния кръг северняците преклониха глава пред Гладбах (0:1) и това струва поста на треньора Михаел Йонинг. Новият човек на кормилото на Хамбургер се казва Родолфо Кардосо. Аржентинецът обаче е само временен вариант и ръководството на Ротхозен вече предприе засилени действия по намирането на нов треньор.

Хамбургци ще се опитат всячески да излязат от окаяното положение, в което изпаднаха, тъй че Кардосо ще трябва да си свърши задачата за времето, в което ще води отбора. Наставникът има достатъчно добри футболисти на свое разположение и това, което ще му коства повече усилия, ще бъде мотивацията на играчите. Иначе аут за гостуването на Щутгарт е Майкъл Мансиен, който страда от травма в бедрото. Същото нещо се отнася и за лекуващия контузия в коляното Денис Дикмайер, както и за Гойко Качар, който пък е със счупен нос. Междувременно Паоло Гереро е под въпрос, докато новото попълнение Иво Иличевич е наказан и няма да пътува за Щутгарт.

От друга страна, при гостите положението е почти същото, каквото бе и преди двубоя от предния кръг с Фрайбург. Единствено Мамаду Ба поднови тренировки с тима, след като претърпя операция на ръката. Матио Делпиер, Георг Нийдермайер, Ермин Бичакчич, Юлиан Шийбер и Йоан Одел обаче са все още в лазарета и няма да бъдат на линия за дуела с Хамбургер.

Отсъствието на гореизброените състезатели надали ще намали заряда и тръпката от битката, която щутгартци и хамбургци ще сътворят в срещата помежду си. Мачът е много важен и за двата отбора, но за гостите можем по-скоро да кажем, че е на живот и смърт, затова тук с малко повече дързост бихте могли да погледнете към двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 1.57/1.57
Равен - 3.80/4.00
Хамбургер - 6.00/5.25

Прогноза: Щутгарт - Хамбургер 1:2

 

Аугсбург - Хановер

24.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Съдия: Кристиан Дингерт

Тук фаворит определено е тимът на Хановер, който и през тази година продължава да впечатлява със силни изяви в първенството. В последния рунд подопечните на Мирко Сломка сразиха първенеца Дортмунд с 2:1 и се изкачиха с четири места в класирането. Така в момента хановерци са пети с 11 пункта.

Далеч по-назад в таблицата пък се намира Аугсбург, който предната седмица измъкна точка от визитата на Херта (2:2), но въпреки това остана на предпоследната 17-а позиция със скромния актив от три точки. Състезателите на Йос Лухукай трябва да почнат да печелят или в противен случай мисията по оцеляването им ще става все по-трудна за изпълнение. В стана на Аугсбург със сигурност всички съзнават добре това, поради което ще гонят успеха срещу намиращия се в подем Хановер. По-вероятно е домакините да не спечелят този мач, но пък и трудно биха го загубили.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Аугсбург - 3.00/2.80
Равен - 3.40/3.40
Хановер - 2.30/2.35

Прогноза: Аугсбург - Хановер 1:1

 

Майнц - Дортмунд

24.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Съдия: Михаел Вайнер

В увода на своя анонс вече споменахме, че в този двубой Дортмунд трябва да преследва задължителна победа. Няма и как да бъде другояче, при положение че за шест кръга шампионът е завоювал едва седем пункта. Двата успеха, едното равенство и трите поражения и 11-ото място в класирането определено не могат да бъдат повод за радост на "Сигнал Идуна Парк". И така, въпреки че от старта на кампанията е минал само месец и половина, Дортмунд вече изостава с цели осем точки от лидера Байерн. Ясно е накъде ще отидат нещата, ако Черно-жълтите направят още една грешна стъпка. Майнц ще се опита да принуди съперника си да стори тъкмо това. Трябва да имаме предвид, че трите точки са доста необходими и за възпитаниците на Томас Тухел. В предния рунд Майнц бе победен с 3:1 от Кайзерслаутерн, вследствие на което тимът се смъкна до 13-ата позиция със седем пункта. Хората на Тухел може би ще затруднят своя опонент, ала това няма да бъде достатъчно, за да предотвратят четвъртата си загуба за сезона.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 3.75/3.50
Равен - 3.60/3.50
Дортмунд -  1.90/2.00

Прогноза: Майнц - Дортмунд 1:3

 

Гладбах - Нюрнберг

24.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион им Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Кнут Кирхер

Гладбах и Нюрнберг играят стабилно досега през кампанията и съвсем закономерно в момента Кончетата заемат трето, а нюрнбергци - осмо място в класирането. Предишната седмица подопечните на Люсиен Фавр отмъкнаха трите точки от гостуването си на Хамбургер (0:1), докато Нюрнберг завърши наравно 1:1 с Вердер. Леко предимство в този случай имат домакините от Гладбах, които притежават всички шансове да продължат силното си представяне с успех срещу хората на Дитер Хекинг.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.00/2.00
Равен - 3.40/3.30
Нюрнберг - 3.75/3.50

Прогноза: Гладбах - Нюрнберг 2:1

 

Шалке - Фрайбург

24.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Маркус Вингенбах

Шалке приема Фрайбург без Ралф Рангник, който днес подаде оставка поради здравословни причини. Мястото на 53-годишния наставник временно ще бъде заето от Сепо Айхкорн. Доскорошният помощник на Рангник ще седне на пейката за мача с Фрайбург, преди който Миньорите се намират на девета позиция със сбор от девет пункта. В миналия кръг Шалке падна с 0:2 от Байерн, заради което гелзенкирхенци загубиха три места в подреждането. В същото тове време фрайбургци понесоха загуба с 1:2 от Щутгарт и понастоящем играчите на Маркус Зорг се намират на 16-о място с четири точки. Интересно е да видим каква ще бъде реакцията на Шалке след напускането на Ралф Рангник. При всички положения това е една промяна, към която футболистите трябва да се нагодят, а за това се изисква време. Все пак предимство за тях е, че познават добре Айхкорн. Не на последно място целите пред Кралскосините са високи и те ще бъдат решени да преодолеят раздялата с Рангник по възможно най-лекия начин.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 1.36/1.40
Равен - 4.75/4.33
Фрайбург - 8.50/7.50

Прогноза: Шалке - Фрайбург 1:0

 

Волфсбург - Кайзерслаутерн

24.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Торстен Кинхьофер

14-ият в подреждането Волфсбург домакинства на Кайзерслаутерн, който пък е 15-и в таблицата. Както виждаме, двата тима са съседи в таблицата. Вълците се намират с една позиция по-нагоре спрямо Кайзерслаутерн, тъй като имат и една точка повече от своя противник. В предишния рунд футболистите на Феликс Магат загубиха с 3:1 от Хофенхайм, докато Червените дяволи победиха Майнц със същия резултат. В задаващия се двубой на "Фолксваген Арена" и двата отбора ще търсят успеха, но съвсем не е ясно дали някой от тях ще го достигне.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 1.83/1.85
Равен - 3.75/3.50
Кайзерслаутерн - 4.00/4.00

Прогноза: Волфсбург - Кайзерслаутерн 2:2

 

Байерн - Леверкузен

24.09.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Мануел Грефе

Водачът Байерн посреща Леверкузен в дербито на този седми рунд. От историческа гледна точка Баварците винаги са имали предимство в тези дуели, но понякога заради силната си форма Аспирините са влизали като равностоен съперник в сблъсъците с Байерн. Сега обаче Баварците имат преимущество и по отношение на формата, и то е повече от сериозно. В досегашните си 10 срещи от началото на сезона, които Байерн изигра за първенство, за купата и в Шампионската лига, отборът регистрира цели девет победи и само една загуба при голова разлика 26:1. Това прави средно по 2,6 отбелязани и едва по 0,1 допуснати гола средно на мач. Тези факти са повече от възхитителни, но те нямаше да бъдат такива, ако и играта на немския рекордьор по титли не бе толкова солидна.

Без съмнение основната разлика в представянето на Байерн в сравнение с предишния сезон са стабилните прояви в отбрана, които спомагат на тима бързо да отнема топката и да не изпуска контрола върху играта през всичките 90 минути. Това се случи и при последния шампионатен двубой на мюнхенци, когато те надделяха с 0:2 над Шалке. Не бива да пропуснем да кажем, че с основна заслуга за този прогрес на Байерн е опитният Юп Хайнкес, който успя да върне усмивките на "Алианц Арена".

Все още обаче е твърде рано за някакви по-бурни празненства, тъй като големите равносметки, изводи, а и купони се правят напролет. Все пак поводи за оптимизъм определено има и милионите привърженици на Байерн със сигурност очакват в съботната вечер техните любимци да ги зарадват с победа и качествена игра. Един успех за Баварците ще бъде още по-сладък за отбора и неговите фенове и поради още една причина. Миналата събота бе открит Октоберфестът, по време на който целият Мюнхен ври и кипи от туристи, бирени халби, баварски носии и... победи на Байерн. Навярно читателите на Futbol-TV са запознати с това, че Байерн играе особено успешно в периода около най-голямото масово празненство в света.

От Леверкузен обаче ще положат максимални усилия, за да развалят приятното настроение, реещо се в Мюнхен. В предния рунд Заводския отбор инкасира тежко поражение с 1:4 от местния противник Кьолн и сега състезателите на Робин Дут ще търсят добър резултат на "Алианц Арена", с който да възвърнат своите самочувствие и увереност. Това пък, от своя страна, може и да подобри класирането на Леверкузен, което не е кой знае колко добро към момента - седмо място. Леверкузенци обаче се намират на само пет точки зад Баварците, така че дори и един равен ще ги остави в борбата за титлата.

Неприятното за гостите е, че може би ще трябва да се справят без почти една дузина футболисти, които са напът да пропуснат дербито с Байерн поради една или друга причина. Михал Кадлец и Андре Шюрле са наказани, Рене Адлер, Майкъл Ортега и Транкило Барнета пък все още лекуват контузии. Бастиан Очипка и Фабиан Гийфер правят изграждащи мускулатурата тренировки, след като се възстановиха от своите травми. Освен това Даниел Швааб, Сидни Сам и Михаел Балак са под въпрос за гостуването в Мюнхен.

При домакините положението в кадрови план е далеч по-спокойно. Реализаторът на отбора Марио Гомес най-вероятно ще се върне в игра за съботния двубой, докато участието на Ариен Робен все още не е сигурно. Крилото вече прави упражнения за пасове и позициониране, но Хайнкес заяви, че Ариен трябва да бъде готов на 100 процента, за да се върне на терена. Поради тази причина Дон Юп ще изчака, за да види дали да заложи на холандския национал. Иначе срещата с Аспирините при всички положения ще пропуснат Брено и Ивица Олич, които още се възстановяват от контузии.

Пейката на Байерн обаче е доста широка и на няколко пъти през сезона Юп Хайнкес вече прибегна до принципа на ротацията. Това не само че не повлия лошо върху играта на Баварците, а дори напротив, те изглеждат доста добре в различните вариации на стартовия си състав.

Това обаче не е единствената причина, заради която Байерн е фаворитът в този сблъсък. Мюнхенци са по-класният, намиращият се в по-добра форма отбор и съвсем логично ще бъде, ако срещу Леверкузен те запишат шестата си победа в Бундеслигата. Не на последно място атмосферата в Мюнхен покрай Октоберфеста е приповдигната и можем да бъдем сигурни, че феновете на Байерн ще се представят страхотно в първото домакинство на любимия им отбор от началото на масовото празненство.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Байерн - 1.33/1.30
Равен - 5.00/5.25
Леверкузен - 9.00/9.00

Прогноза: Байерн - Леверкузен 3:1

 

Кьолн - Хофенхайм

25.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн

На пръв поглед един мач лишен от блясък, но погледнем ли по-внимателно, тогава ще видим, че Кьолн и Хофенхайм са способни да ни доставят наслада от играта. Това важи в по-силна степен за гостите, които понастоящем заемат място в зона Шампионска лига. След като миналата седмица удариха Волфсбург с 3:1, подопечните на Холгер Станиславски се издигнаха до четвъртата позиция с 12 пункта. Скок в класирането отбеляза и Кьолн. В предходния кръг Козлите разбиха местния съперник Леверкузен с 1:4 и се изкачиха от 15-ата до 12-ата позиция, като на сметката си те имат седем точки. Възпитаниците на Стале Солбакен ще искат на надградят постигнатото на "БайАрена", още повече че Кьолн няма победа на свой терен от старта на кампанията. Хофенхайм обаче ще даде сериозен отпор на своя опонент, което идва да покаже, че адекватното решение тук е залагането на хикса.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кьолн - 3.00/2.90
Равен - 3.40/3.30
Хофенхайм - 2.30/2.35

Прогноза: Кьолн - Хофенхайм 1:1

 

Вердер - Херта

25.09.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен

Вердер и Херта ще имат честта да затворят седмия кръг в Бундеслигата. Както началото, така и завършекът на този рунд изглежда доста обещаващо. Това е така не само защото бременци и берлинчани имат много добри визитки, а също и заради състоянието, в което двата тима се намират в момента. Зелено-белите са втори с 13 точки, Старата госпожа пък е 10-а с девет. Миналата седмица Вердер направи равен 1:1 с Нюрнберг, който не е толкова разочароващ резултат, имайки предвид факта, че момчетата на Томас Шааф играха повече от час с човек по-малко. Херта също записа реми, завършвайки при резултат 2:2 с Аугсбург. Футболистите на Маркус Бабел обаче могат да съжаляват, защото осъществиха обрат от 0:1 до 2:1, а в крайна сметка взеха само точка. Сега обаче берлинчани трябва да гледат напред към двубоя с Вердер, който е безпогрешен в досегашните си три домакинства в лигата, и няма да бъде никак чудно, ако Зелено-белите продължат тази победна серия.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Вердер - 1.83/1.85
Равен - 3.50/3.50
Херта - 4.33/4.00

Прогноза: Вердер - Херта 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244