Кан: Нойер се нуждае от психолог


Н. Гавазов

Кан: Нойер се нуждае от психолог

Бившият вратар на Байерн и националния отбор на Германия Оливер Кан посъветва Мануел Нойер да си потърси специалист, който да му помага да поддържа психиката си на нужното равнище. Според европейският шампион от 1996 година, много е важно за един вратар да бъде концентриран през всичките 90 минути на срещите, защото една грешка може да реши изхода от двубоя.

„Когато си концентриран 90 минути и трябва в решителния момент да хванеш две-три топки - това неминуемо покачва напрежението. Да си постоянно на ниво в Байерн и в националния отбор е голяма отговорност и предизвикателство", заяви Кан за Bild.

„При грешката срещу Борусия се видя по колко тънък лед се движи Нойер. Той трябва да се запознае с някои нови методи в психологията, ако разбира се има намерение в дългосрочен аспект да отговаря на изискванията на Байерн. Всеки си избира сам пътя, но е важно да говориш с компетентни хора. Аз също се научих да контролирам по-добре напрежението и имах голяма полза от това", допълва 42-годишният бивш вратар.

 

  Сподели
171