Байерн унищожи Фрайбург, Дортмунд се спъна срещу Херта (видео)


А. Павлов

Байерн унищожи Фрайбург, Дортмунд се спъна срещу Херта (видео)

Байерн унижощи Фрайбург със 7:0 в двубой от 5-ия кръг на Бундеслигата. По този начин мюнхенци добавиха нови три точки към своята сметка, като благодерание на 12-те си пункта те остават на първо място в таблицата. Равносметката от първите четири шампионатни мача на Байерн е повече от впечатляваща: четири победи и една загуба при голова разлика 16:1. Така с изявите си не само в днешния двубой с фрайбургци, а въобще с тези в последния месец Байерн показа, че е добре подготвен за старта на Шампионската лига, като в сряда тимът гостува на Виляреал в мач от Група A на турнира.

Иначе Баварците дадоха началото на головото празненство още в 8-ата минута. След мечтана комбинация между Швайнщайгер, Мюлер и Кроос последният подаде напречно към Гомес, който вкара спокойно за 1:0.

19 минути по-късно домакините удвоиха своя аванс, а автор на попадението бе Франк Рибери. Тони Кроос пусна далечен пас към Марио Гомес и той пък подаде на Рибери. Първоначално французинът не овладя топката, за да отбележи с пета секунда по-късно. Това бе просто гениално изпълнение от страна на французина!

В 41-ата минута бившата звезда на Марсилия се разписа за втори път в срещата, след като получи подаване в наказателното поле, справи се с опеката на Нику и с хладнокръвен изстрел отново порази целта. Именно при резултат 3:0 завърши и първата част, но, макар мачът да изглеждаше до голяма степен решен, Баварците не спряха своя полет и продължиха да търсят активно реализирането на още голове.

Още повече, домакините играеха с лекота и създаването на положения изглеждаше като детска игра. Течеше 52-ата минута, когато Густаво комбинира с Рибери, френският национал подаде косо към Гомес и той не срещна проблеми в това да направи преднината на своя тим още по-солидна.

Само 180 секунди по-късно топката рикошира у 26-годишното острие и прехвърли Бауман, като така резултатът стана 5:0. Това обаче не бе всичко от страна на голаджията и в 71-ата минута той отбеляза четвъртия си гол в мача след точно изпълнена дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на влезлия като смяна Гара Дембеле срещу Томас Мюлер. Интересното е, че Гомес се разписа официално след втория си опит от бялата точка, след като първото сполучливо изпълнение не бе зачетено, тъй като Франк Рибери бе влязъл в пеналтерията по-рано от разрешенето.

От друга страна, гостите така и не успяха да стигнат до по-опасна ситуация в предни позиции. Можем да отчетем само два удара на Сисе и Флум от първото полувреме, единият от които бе доста неточен, а другият - лесна плячка за Мануел Нойер.

В същото време домакините бяха във вихъра си и дори и след вкараното шесто попадение, те все още изглеждаха твърде страховито в нападение. След центриране отляво резервата Петерсен реализира седмия гол за Байерн, с което също записа името си в голмайсторската листа.

Това бе и последният епизод от мача, който завърши при резултат 7:0 в полза на Байерн. Баварците определено загатват, че тази година може да бъде много успешна за отбора и неговите многобройни привърженици.

И докато следобедът в Мюнхен бе толкова щастлив, то в Дортмунд усмивките определено не бяха много. Действащият шампион на Германия Борусия се спъна у дома срещу Херта, губейки важни три точки в борбата за защита на сребърната салатиера. Мачът изобщо не се разви добре за играчите на Юрген Клоп, които изоставаха с 0:2 пет минути преди края на редовното време. Берлинчани поведоха в 50-ата минута, когато точен бе Рафаел. Бразилецът осъществи забележително соло през центъра и след като не успя при първия си удар, щастлив рикошет му позволи да се разпише при повторния си опит. В 81-ата минута Петер Ниймайер вкара отблизо за 0:2, а седем минути след това пък Левандовски отбеляза гола на честта за Черно-жълтите. В крайна сметка Дортмунд претърпя поражение с 1:2 от Херта, заради което шампионът се срина до десетата позиция със седем точки. Херта обаче се изкачи до седмото място с актив от осем пункта.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Майнц - Хофенхайм 0:4
Гладбах - Кайзерслаутерн 1:0
Щутгарт - Хановер 3:0

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
214