Анонс на 5-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 5-ия кръг в Бундеслигата

След двете седмици, в които се проведоха международни мачове, сега отново можем да отправим своето внимание към мачовете от Бундеслигата. Утре започва петият кръг в немския шампионат, като Аугсбург и Леверкузен ще премерят сили в първия двубой от рунда. Водач до този момент в класирането е Байерн с девет точки, колкото имат също вторият Шалке и третият Вердер, но Кралскосините и Зелено-белите са с по-лоши голови показатели спрямо Баварците. В зоната на здрача пък неочаквано се намират Кайзерслаутерн с едва два пункта на сметката си и Хамбургер, който записа равен и три загуби от началото на сезона.

В миналия кръг Лаутерите не успяха да спрат устрема на Байерн и закономерно претърпяха поражение с 0:3. В друг от по-интересните двубои Херта надви Щутгарт с минималното 1:0, докато в дербито на рунда Леверкузен и Дортмунд си поделиха точките, след като не можаха да си отбележат гол.

И тази седмица не липсват срещи, които заслужават по-специално отношение. Без съмнение гвоздеят от програмата на този пети кръг е дуелът между Вердер и Хамбургер. Двубоите Дортмунд - Херта и Щутгарт - Хановер също обаче могат да ни донесат желаната наслада, затова не бихте сгрешили, ако решите да гледате тези два мача.

Аугсбург - Леверкузен

09.09.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Съдия: Феликс Цвайер

16-ият Аугсбург приема 8-ия Леверкузен в петъчния двубой тази седмица. В последния рунд момчетата на Йос Лухукай загубиха гостуването си на Нюрнберг с 1:0 и по този начин засега активът им остава доста скромен - две спечелени точки. В същото време, както вече споменахме, леверкузенци завършиха при нулево реми в сблъсъка с Дортмунд, благодарение на което Заводския отбор се изкачи до осмото място в таблицата. Леверкузен има седем пункта на сметката си, така че изоставането му от лидера Байерн е само две точки. Възпитаниците на Робин Дут ще искат да се приближат още повече към челните позиции в подреждането и за тази цел те ще гонят до последно победата на "SGL Арена".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Аугсбург - 4.50/4.75
Равен - 3.75/3.50
Леверкузен - 1.72/1.72

Прогноза: Аугсбург - Леверкузен 0:2

 

Байерн - Фрайбург

10.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Тобиас Велц

В предходния кръг Байерн застана на върха в таблицата за първи път от месец май 2010 година. В продължение на цялата минала кампания мюнхенци така и не успяха да се доберат до заветното място, като в крайна сметка те финишираха на третата позиция. Така тимът не само че се прости с шампионския си статут, но освен това през лятото неговите ръководители трябваше да вземат необходимите мерки, за да се стабилизира представянето на отбора, и то най-вече в отбрана. Управителното тяло на Байерн реши да назначи на треньорския пост добре познатия в Бавария Юп Хайнкес и трябва да признаем, че до този момент рутинираният наставник се справя повече от добре със своята работа. Баварците се класираха за втория кръг на купата след класически успех над Айнтрахт Брауншвайг, влязоха в групите на Шампионската лига след две победи над Цюрих, а след четири изиграни рунда в Бундеслигата водят в класирането с девет завоювани пункта. Всичко на всичко от старта на сезона Байерн е записал седем двубоя, от които спечели шест при голова разлика 15:1. Разбира се, всички тези факти надали звучат особено приятно за Фрайбург, който този кръг има трудната задача да се изправи срещу Байерн на "Алианц Арена". В момента подопечните на Маркус Зорг заемат 13-ото място с четири точки. В предишния кръг фрайбургци удариха Волфсбург с класическото 3:0 и този резултат определено показва, че хората на Зорг не са безопасен съперник. Все пак Байерн е твърде голяма хапка за Фрайбург и най-логичният изход от тази среща е победа за домакините.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Байерн - 1.16/1.15
Равен - 7.00/7.50
Фрайбург - 15.00/13.00

Прогноза: Байерн - Фрайбург 3:0

 

Дортмунд - Херта

10.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Марко Фритц

В първия кръг от кампанията Дортмунд победи Хамбургер с 3:1 и показа страхотна игра както в отбрана, така и в нападение. Мнозина просто се възхищаваха от играта, която шампионът демонстрира в онзи мач. Като резултат от това, Черно-жълтите бяха засипани с похвали и хората очакваха още по-добри изяви от тяхна страна. Още във втория рунд обаче играчите на Юрген Клоп допуснаха поражение с 1:0 от Хофенхайм. В следващите си два шампионатни двубоя Дортмунд се наложи над Нюрнберг с 2:0 и регистрира равен 0:0 с Леверкузен. Равносметката от всичко това е шесто място и седем пункта. Вярно е, че все още сме в началната фаза от кампанията и че водачът Байерн има само две точки аванс пред дортмундци, но е вярно и това, че тази година битката за титлата ще бъде доста завързана, така че всеки един спечелен пункт ще бъде от голямо значение.

От тази гледна точка можем да бъдем сигурни, че дортмундци ще искат на всяка цена да победят Херта в утрешния мач между двата тима. Столичани, които в момента са 11-и с актив от пет точки, в предния кръг стигнаха до важен успех над Щутгарт (1:0). Дотук Старата госпожа загатва, че има сили да направи добър сезон и да остане в най-горното ниво на немския футбол. До края на сезона обаче има да изтече още много вода, затова няма смисъл от големи сметки. Наистина може да звучи прекалено банално, но Херта трябва да играе мач за мач, ако иска да се наслади на сполучливи игри и резултати.

В този ред на мисли добра новина за треньора на гостите Маркус Бабел е фактът, че той няма да може да заложи единствено на Себастиан Нойман. Бранителят получи контузия при победата на младежкия национален отбор на Германия срещу Беларус с 0:1.

От друга страна, кадровите проблеми в лагера на домакините са определено по-големи. Срещата с Херта ще пропуснат наказаните Себастиан Кел и Марио Гьотце, а също и контузените Лукас Бариос, Юлиан Кох и Марвин Бакалорц.

Въпреки това Юрген Клоп може да бъде щастлив, че разполага с достатъчно широка пейка, и например на мястото на Кел, Бариос и Гьотце той ще може да пусна в игра също толкова силни футболисти като Свен Бендер, Роберт Левандовски и Куба. Една немалка част от основните състезатели на Дортмунд показаха чудесна форма в международните срещи и големият извод от написаното дотук е, че знакът, на който трябва да се доверите в тази ситуация, е единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Дортмунд - 1.40/1.40
Равен - 4.50/4.33
Херта - 8.00/8.00

Прогноза: Дортмунд - Херта 3:1

 

Майнц - Хофенхайм

10.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Съдия: Гуидо Винкман

Майнц - Хофенхайм е един мач между съседи в класирането. Домакините се намират на седма позиция със седем точки, гостите пък са девети със сбор от шест пункта. В последния кръг Майнц завърши наравно 1:1 с Хановер, докато Хофенхайм отстъпи с 1:2 на Вердер. Фаворит в двубоя по-скоро няма, ала факторът домакинство би могъл да наклони везните в полза на футболистите на Томас Тухел.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 2.25/2.15
Равен - 3.20/3.30
Хофенхайм - 3.20/3.25


Прогноза: Майнц - Хофенхайм 3:2

 

Гладбах - Кайзерслаутерн

10.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион им Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Флориан Майер


От началото на сезона Гладбах и Кайзерслаутерн се представят по коренно различен начин. Понастоящем Кончетата заемат престижното пето място със седем точки, докато Червените дяволи се намират чак на 17-а позиция с актив от два пункта. В миналия рунд Гладбах падна с 1:0 от Шалке, а Кайзерслаутерн загуби с 0:3 от Байерн. Състезателите на Марко Курц се провалиха напълно в опита си да се опънат на Баварците, ала все пак малко тимове в Бундеслигата биха се справили с това нелеко начинание. Така че Кайзерслаутерн, който при всички положения ще бъде крайно мотивиран в срещата с Гладбах, има сили ако не три, то поне да вземе една точка от визитата си на "Щадион им Борусия-Парк".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 1.90/1.90
Равен - 3.60/3.50
Кайзерслаутерн - 3.75/3.75

Прогноза: Гладбах - Кайзерслаутерн 1:1

 

Щутгарт - Хановер

10.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: д-р Феликс Брих

Щутгарт посреща Хановер в един от топдвубоите тази седмица. На първо четене Швабите имат предимство в този дуел, но само на първо четене, защото силната форма на хановерци определено им дава шансове за добър резултат на "Мерцедес-Бенц Арена". До този момент през сезона нещата за хората на Мирко Сломка се развиват повече от добре. Хановер премина във втория кръг на купата, класира се за груповата фаза на Лига Европа, а във вътрешното първенство заема четвърто място с актив от осем точки.

От друга страна, Щутгарт също прескочи първия рунд на купата, но пък в Бундеслигата отборът е едва 12-и с четири пункта. В предходния кръг играчите на Бруно Лабадия понесоха поражение с 1:0 от Херта, докато Хановер завърши при равен резултат 1:1 срещу Майнц.

Иначе що се отнася до кадровата ситуация в двата стана, домакините са тимът, който трябва да превъзмогва по-големите проблеми. Бруно Лабадия не може да разчита на Бауер, Бичакчич, Делпиер, Нийдермайер, Одел и Ба, които лекуват травми, на Шийбер, който има да наваксва изоставане в подготовката, и на изтърпяващия наказание Буларуз. В Хановер пък трябва да се лишат от услугите на Карлитош и Леон Андреасен, които са контузени, както и от тези на резервния вратар Маркус Милер, страдащ от ментално изтощение. Мохамед Абделауе пък е под въпрос за гостуването на Швабите.

Все пак почти всички ключови фигури за долносаксонците са налице и това определено е плюс за тях. Както ни е известно, Мирко Сломка не обича да върти много състава си, което, разбира се, помага на сработеността на неговия тим. Като прибавим и доброто състояние, в което понастоящем се намират гостите, то тук с малко повече дързост може да се избере двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 1.83/1.80
Равен - 3.50/3.60
Хановер - 4.33/4.20

Прогноза: Щутгарт - Хановер 1:2

 

Вердер - Хамбургер

10.09.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Мануел Грефе

Вердер и Хамбургер ще излязат един срещу друг в голямото дерби в петия кръг. Съперничеството между тези два традиционни немски отбора е старо и доста оспорвано, така че и този дуел между тях може да бъде достатъчно интересен, вълнуващ и завързан.

Както неведнъж се случва в срещи с подобен характер, в настоящия момент двата противника се намират в напълно различна форма и класирането на Вердер и Хамбургер доказва това по прекрасен начин. Бременци се намират на трето място с девет точки, докато Ротхозен са последни с нищожната една точка. В предния рунд Вердер сломи Хофенхайм с 1:2, Хамбургер пък допусна конфузна загуба с 3:4 от Кьолн.

Хамбургци пропуснаха удобна възможност да спечелят първата си победа за този сезон, но сблъсъкът с регионалния съперник Вердер пък дава шанс на Хамбургер не само да запише успех, а дори и да се вдигне морално.

В тази връзка треньорът на гостите Михаел Йонинг вече може да ползва услугите на атакуващия си тандем Гереро-петрич. Иначе Денис Дикмайер отпадна от сметките за съботния двубой, но Майкъл Мансиен е готов да замени своя колега.

Наставникът на Вердер Томас Шааф пък от тук нататък няма да може да разчита на своя капитан Пер Мертезакер, който в края на трансферния прозорец се присъедини към Арсенал. Въпреки това Налдо, който дълго време се възстановява от контузия, вече тренира със съотборниците си и не е изключено той да се появи в титулярния състав за мача с Хамбургер.

При всички положения ще бъде интересно да видим как ще се справи Вердер без Мертезакер. 26-годишният защитник бе с немалка заслуга за добрите игри на Зелено-белите от началото на сезона. Все пак, освен споменатия Налдо, Сократис също е способен да играе на позицията на Мертезакер.

Така, след като Ви запознахме с по-съществените факти около сблъсъка между Вердер и Хамбургер, сега идва ред и на даването на знак, който ще Ви препоръчаме в този случай. Имайки предвид, че, от една страна, домакините ще търсят затвърждаване на доброто си представяне дотук през сезона, а гостите - излизане от неприятното си положение, то хиксът изглежда най-удачният знак, на който може да се доверите.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Вердер - 1.60/1.57
Равен - 4.20/4.00
Хамбургер - 5.00/5.25

Прогноза: Вердер - Хамбургер 2:2

 

Кьолн - Нюрнберг

11.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Михаел Вайнер

14-ият Кьолн домакинства на 10-ия Нюрнберг. В предходния рунд подопочните на Стале Солбакен записаха първата си победа за кампанията, след като удариха Хамбургер с 3:4. Нюрнберг също се поздрави с успех в миналия кръг, надделявайки над Аугсбург с 1:0. Силите в този дуел изглеждат изравнени, но Кьолн по традиция е силен домакин, тъй че тук може да се заложи на Козлите.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кьолн - 2.60/2.60
Равен - 3.25/3.25
Нюрнберг - 2.70/2.60

Прогноза: Кьолн - Нюрнберг 1:0

 

Волфсбург - Шалке

11.09.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Дениз Айтекин

С мача между Волфсбург и Шалке ще приключим своя анонс за петия кръг в Бундеслигата. И в тази среща двата опонента се намират в противоположните краища на подреждането. Волфсбургци са 15-и с три точки, а гелзенкирхенци - втори с девет. В предишния кръг Вълците загубиха тежко с 3:0 от Фрайбург, докато Шалке би Гладбах с крехкото 1:0. Безспорно Кралскосините се намират в подем и една победа във Волфсбург би било логично отражение на това статукво.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 2.50/2.45
Равен - 3.30/3.30
Шалке - 2.75/2.65

Прогноза: Волфсбург - Шалке 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171