Фрайбург: Дембеле не е некадърник


Н. Гавазов

Фрайбург: Дембеле не е некадърник

Старши-треньорът на Фрайбург Маркус Зорг защити от нападките на медиите новото попълнение в отбора Гара Дембеле и заяви, че разчита на нападателя в своите тактически планове. Както е известно, от началото на първенството в немската Бундеслига, в медиите тече кампания срещу бившия футболист на софийския Левски, който е обвиняван в некадърност, а днес дори някои спортни журналисти призоваха ръководството на „шварцвалдците" да се отърве от голмайстора на българското първенство за миналата година .

„Дембеле притежава изключителна скорост и динамика. По време на тренировките и в мачовете от подготвителния период, той показа изключително желание да атакува вратата на противника, а взаимодействието му със Сисе работи добре. Но трябва да призная, че той има нужда от един-два месеца още, за да се адаптира напълно и да се наложи в отбора. За мен лично Гара доказа, че е в състояние да отговори на очакванията, които имам към него. Атаката ще продължава да се води от Сисе, а ролята на Дембеле също е атакуваща, но позицията му е малко по-назад, непосредствено пред Макиади и Розентал", заяви за Deutsche Presseagentur Зорг.

В същото време, президентът на клуба Фриц Келер потвърди, че клубове от Висшата лига на Англия се интересуват от нападателя Папис Демба Сисе, но заяви, че за по-малко от 15 милиона евро той няма да се раздели със сенегалеца.

„Получихме три конкретни оферти, като и трите са от чужди клубове. Ще разгледаме спокойно предложенията, което не означава, че непременно ще го продадем. Той има договор с нас до юни 2014 и цената му е 15 милиона евро. Вкара 4 гола в последните три мача и не виждам защо трябва да се разделяме с него", заяви Келер.

 

  Сподели
134