Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Хайденхайм
Дата: 13.09.2024 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд започна с победа новия сезон в Бундеслигата след 2:0 у дома над Айнтрахт, но в предишния кръг "жълто-черните“ не успяха да спечелят, завършвайки 0:0 на гости на Вердер. Шлотербек е наказан за домакините.

Хайденхайм беше една от най-приятните изненади в Бундеслигата. Клубът от едноименния град, който през последния сезон беше със статут на абсолютен новак не само, че впечатли, но и успя да се класира за европейските клубни турнири, завършвайки на 8-мо място в колоната. В първия кръг Хайденхайм се наложи с 2:0 на гости на Санкт Паули, а след това разби с 4:0 Аугсбург и така оглави временното класиране.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хайденхайм 2:1


Борусия Мьонхнегладбах – Щутгарт
Дата: 14.09.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах ще се стреми максимално бързо да заправи последния сезон, който можеше да се превърне в истински кошмар за някогашния футболен гранд. В него "жребчетата“ се спасиха на косъм от изпадане, но въпреки посредствената кампания от ръководството на Гладбах гласуваха доверие на треньора Херардо Сеоане. Вестфалци загубиха драматично с 2:3 първия си мач от сезона срещу шампиона Байер Леверкузен и то след попадение дълбоко в добавеното време, но след това се наложиха с 2:0 на гости на Бохум.

Щутгарт беше една от приятните изненади на последния сезон, в който "швабите“ заслужено се окичиха със сребърните медали и изпревариха гранда Байерн Мюнхен. До момента обаче играчите на Себастиан Хьонес нямат победа, след като в първия кръг паднаха с 1:3 от Фрайбург, а в предишния кръг завършиха драматично 3:3 у дома с Майнц 05 и то след допуснат гол дълбоко в добавеното време.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт 2:2


Фрайбург – Бохум
Дата: 14.09.2024 г.
Час: 16:30

Последният сезон за Фрайбург беше по-лош на фона на предходните, в които южняците неизменно се класираха за европейските клубни турнири. Фрайбург завърши 10-ти, а след 13 години начело на тима Кристиан Щрайх напусна. Новият треньор Юлиан Шустер
стартира с донякъде неочакван успех над вицешампиона Щутгарт с 3:1, но след това дойде загуба от Байерн Мюнхен с 0:2.

Бохум свикна да се измъква на косъм от изпадане в последните кръгове. През последната кампания "сините“ трябваше да играят бараж за оставането си в елитната дивизия срещу Фортуна Дюселдорф. На баража Бохум сътвори един от най-паметните обрати и след като загуби първия мач с 0:3 у дома, рурският тим стигна до същия резултат в реванша, като всичко се реши след изпълнение на дузпи. Бохум загуби първия си мач от сезона с 0:1 на гости на РБ Лайпциг, а след това падна с 0:2 у дома от Борусия Мьонхенгладбах.

Прогноза: Фрайбург – Бохум 1:0


Хофенхайм – Байер Леверкузен
Дата: 14.09.2024 г.
Час: 16:30

Хофенхайм изпълни целта си през изминалия сезон, като завърши на 7-мо място в крайното класиране и по този начин си гарантира участие в Лига Европа. В първия кръг "сините“ сразиха с 3:2 у дома новака Холщайн Кил, а след това отстъпиха с 1:3 на гости на Айнтрахт.

Байер Леверкузен напълно заслужено спечели историческа първа титла в клубната витрина. Байер спечели требъл, като вдигна Купата на Германия и Суперкупата на страната. Единственият двубой, който "аспирините“ загубиха, беше финалът в Лига Европа срещу Аталанта. Леверкузен вдигна толкова високо летвата, че сега ще има нелеката задача да я задържи. В първия кръг Леверкузен започна с нова драматична победа, като надигра с 3:2 като гост Борусия Мьонхенгладбах и то след гол дълбоко в добавеното време. Преди паузата за националните отбори обаче изключителната серия от 35 поредни шампионатни мача без загуба свърши и Байер Леверкузен допусна пълен обрат у дома от РБ Лайпциг за крайното 2:3.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 1:3


РБ Лайпциг – Унион Берлин
Дата: 14.09.2024 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг стигна до паметен обрат за крайното 3:2 като гост шампиона Байер Леверкузен. “Аспирините" имаха два гола аванс, но “червените викове" се надгинаха и стигнаха до успеха. По този начин бе сложен край на феноменалната серия на тима на Чаби Алонсо от 35 поредни мача без загуба в първенството. Селекцията на Марко Розе има пълен комплект точки до момента.

Историческото първо участие в групите на Шампионската лига на Унион през последния сезон изигра лоша шега на столичния клуб, който се срина в първенството. "Железните“ прекараха цялата кампания в близост до зоната на изпадащите, като се спасиха единствено благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Бохум. В първия кръг Унион направи 1:1 на гости на Майнц 05, а след това хората на Бо Свенсон сразиха с 1:0 у дома новака Санкт Паули.

Прогноза: РБ Лайпциг – Унион Берлин 3:1


Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 14.09.2024 г.
Час: 16:30

Волфсбург не се представи запомнящо се през последния сезон, в който "вълците“ завършиха на 12-то място в крайното класиране. В първия кръг Волфсбург отстъпи с 2:3 у дома от Байерн Мюнхен в двубой, който премина през няколко обрата. След това възпитаниците на Ралф Хазенхютъл се наложиха с 2:0 на гости на новака Холщайн Кил.

Айнтрахт не успя да надскочи себе си и в крайна сметка "орлите“ завършиха на 6-то място в крайното класиране. Успокоителното за хората на Дино Топмьолер е, че ще участват в Лига Европа. Айнтрахт отстъпи с 0:2 на гости на Борусия Дортмунд в първия кръг, но след това се наложи с 3:1 над Хофенхайм.

Прогноза: Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Аугсбург – Санкт Паули
Дата: 15.09.2024 г.
Час: 16:30

Аугсбург финишира на 11-то място в крайното класиране през изминалия сезон, като сега отборът от едноименния град се цели в по-предни позиции, които отново биха му позволили да се завърне обратно в европейските клубни турнири. В първия кръг Аугсбург направи 2:2 у дома с Вердер, а след това беше разбит с 0:4 на гости на Хайденхайм.

След повече от десетилетие в долната дивизия Санкт Паули отново е в елита на германския клубен футбол. Северняците спечелиха Втора Бундеслига, но сега не си правят излишни илюзии, че сезонът ще е лек. Отборът от Хамбург загуби с 0:2 домакинството си на Хайденхайм в първия ден от новата кампания, а след това хората на Александър Блесин отстъпиха с 0:1 на гости на Унион.

Прогноза: Аугсбург – Санкт Паули 1:1


Майнц 05 – Вердер Бремен
Дата: 15.09.2024 г.
Час: 18:30

Майнц 05 преживя турбулентен последен сезон, в който "червените“ бяха и в зоната на изпадащите, но след назначаването на Бо Хенриксен начело на отбора нещата потръгнаха. Майнц направи много силен рейд в заключителната фаза на кампанията и в крайна сметка завърши 13-то място в подреждането. Майнц започна сезона с 1:1 над Унион Берлин, а преди паузата за националните отбори "червените“ направиха голов трилър на гости на вицешампиона Щутгарт за крайното 3:3.

Вердер Бремен се бори, но в крайна сметка не успя да надскочи себе си и да се класира за европейските клубни турнири. Северняците завършиха на 8-мо място. Очакванията са "бременските музиканти“ също да демонстрират идентичен стил, като този от предходната кампания. В първия кръг Вердер завърши 2:2 на гости на Аугсбург, а след това направиха 0:0 у дома с Борусия Дортмунд.

Прогноза: Майнц 05 – Вердер Бремен 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26