Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Санкт Паули
Дата: 30.08.2024 г.
Час: 21:30

Историческото първо участие в групите на Шампионската лига на Унион през последния сезон изигра лоша шега на столичния клуб, който откровено се срина в първенството. "Железните“ прекараха цялата кампания в близост до зоната на изпадащите, като се спасиха единствено благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Бохум и завършиха 15-ти в класирането. Новият треньор на берлинчани е Бо Свенсон, а с него другите новия са Роте, Бенеш и Кверефелд. В първия кръг Унион направи 1:1 на гости на Майнц 05.

След повече от десетилетие в долната дивизия Санкт Паули отново е в елита на германския клубен футбол. Северняците спечелиха Втора Бундеслига, но сега не си правят излишни илюзии, че сезонът ще е лек още повече, че треньорът Фабиан Хюрцелер напусна, за да поеме Брайтън. Сега начело на "пиратите“ е Александър Блесин. Водещият голмайстор на Санкт Паули Марсел Хартел пое отвъд Океана, за да се присъедини към Сейнт Луис. Отборът от Хамбург загуби с 0:2 домакинството си на Хайденхайм в първия ден от новата кампания.

Прогноза: Унион Берлин – Санкт Паули 1:1


Бохум – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 16:30

Бохум свикна да се измъква на косъм от изпадане в последните кръгове. През сезон 2022/23 рурци финишираха на спасителното 15-то място, но през последната кампания "сините“ трябваше да играят бараж за оставането си в елитната дивизия срещу Фортуна Дюселдорф. На баража Бохум сътвори един от най-паметните обрати и след като загуби първия мач с 0:3 у дома, рурският тим стигна до същия резултат в реванша, като всичко се реши след изпълнение на дузпи. Всички входящи трансфери в Бохум до момента са свободни, а начело на отбора застана Петер Цайдлер. Рурци загубиха първия си мач от сезона с 0:1 на гости на РБ Лайпциг.

Борусия Мьонхенгладбах ще се стреми максимално бързо да заправи последния сезон, който можеше да се превърне в истински кошмар за някогашния футболен гранд. В него "жребчетата“ се спасиха на косъм от изпадане, като завършиха на 14-та позиция в крайното класиране. Въпреки посредствената кампания, от ръководството на Гладбах гласуваха доверие на треньора Херардо Сеоане, който сега ще трябва да го оправдае. Вестфалци загубиха драматично с 2:3 първия си мач от сезона срещу шампиона Байер Леверкузен и то след попадение дълбоко в добавеното време.

Прогноза: Бохум – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 16:30

Айнтрахт не успя да надскочи себе си и в крайна сметка "орлите“ завършиха на 6-то място в крайното класиране. Успокоителното за хората на Дино Топмьолер е, че ще участват в Лига Европа, като със сигурност Айнтрахт ще иска да надгради през настоящия сезон. Стожерът в отбраната Пачо напусна към ПСЖ, но пък Екитике, Узун, Листеш и Теате подсилиха редиците на "орлите“. Преди седмица Айнтрахт отстъпи с 0:2 на гости на Борусия Дортмунд.

Хофенхайм изпълни целта си през изминалия сезон, като завърши на 7-мо място в крайното класиране и по този начин си гарантира участие в Лига Европа. Играчите на Пелегрино Матарацо ще трябва да надградят, ако искат отново да се завърнат в Шампионската лига, колкото и трудно да е. Хофе се раздели с голямата си звезда Максимилиан Бейер, който пое към Борусия Дортмунд. В първия кръг "сините“ сразиха с 3:2 у дома новака Холщайн Кил.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 2:2


Холщайн Кил – Волфсбург
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 16:30

Холщайн Кил е 58-ят участник в елитната Бундеслига. Промоцията стана факт благодарение на класирането на отбора в елитната дивизия от втория ешелон, където северняците завършиха на 2-ро място. Сега "сините“ ще трябва да направят по-трудното – да успеят да се утвърдят в елита, където конкуренцията ще е много голяма. В първия кръг Холщайн отстъпи с 2:3 на гости на Хофенхайм.

Волфсбург не се представи особено запомнящо се през последния сезон, в който "вълците“ завършиха на 12-то място в крайното класиране. Отборът от едноименния град не успя да впечатли с нещо кой знае какво, като в хода на кампанията Ралф Хазенхютъл застана начело на тима. До момента Волфсбург е сравнително активен на трансферния прозорец, като новите са Грабара, Кулиеракис и Амура. В първия кръг Волфсбург отстъпи с 2:3 у дома от Байерн Мюнхен в двубой, който премина през няколко обрата.

Прогноза: Холщайн Кил – Волфсбург 1:2


Вердер Бремен – Борусия Дортмунд
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 16:30

Вердер Бремен се бори, но в крайна сметка не успя да надскочи себе си и да се класира за европейските клубни турнири. Северняците завършиха на 8-мо място, с равен точков актив със сензацията Хайденхайм, но само един гол по-лоша разлика. Очакванията са "бременските музиканти“ също да демонстрират идентичен стил, като този от предходната кампания. В първия кръг Вердер завърши 2:2 на гости на Аугсбург.

Борусия Дортмунд не успя да стъпи отново на футболния трон в Европа, където "жълто-черните“ загубиха финала от Реал Мадрид. Въпреки това вестфалци си гарантираха участие в груповата фаза на най-престижния турнири благодарение на допълнителната пета квота за Германия. През лятото в Дортмунд беше интересно, като Един Терзич напусна, както и звездата в нападението Никлас Фюлкруг, който пое към Уест Хем. Опитният Матс Хумелс също се раздели с BVB, а наемите на Санчо и Маатсен изтекоха. Новите в Дортмунд са Бейер, Антон, Гираси и Крос, както и наставникът в лицето на Нури Шахин. В първия кръг вестфалци победиха с 2:0 у дома Айнтрахт.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Дортмунд 1:3


Байер Леверкузен – РБ Лайпциг
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен напълно заслужено спечели историческа първа титла в клубната витрина. "Аспирините“ изумиха не само Германия, но целия футболен свят, след като направиха серия от 51 поредни мача без загуба. Играчите на Чаби Алонсо финишираха с актив от 90 точки, с цели 17 повече от Щутгарт. Освен това, Байер спечели требъл, като вдигна Купата на Германия и Суперкупата на страната. Единственият двубой, който "аспирините“ загубиха, беше финалът в Лига Европа срещу Аталанта. Леверкузен вдигна толкова високо летвата, че сега ще има нелеката задача да я задържи. Радостните новини са, че ядрото в състава се запази, като дори бе подсилено с Мартин Терие и Жанюел Белосян от Рен и Алейш Гарсия от Жирона. В първия кръг Леверкузен започна с нова драматична победа, като надигра с 3:2 като гост Борусия Мьонхенгладбах и то след гол дълбоко в добавеното време.

РБ Лайпциг се утвърди сред водещите отбори в Бундеслигата. Клубът разполага с едни от най-перспективните и боеспособни състави в първенството, като е редовен участник в европейските клубни турнири. През последната кампания "червените бикове“ завършиха 4-ти и отново ще участват в Шампионската лига. Въпреки че с отбора се раздели Дани Олмо, който премина в Барселона, новите в Лайпциг са Нуса, Уедраого и Вандервоордт, които със сигурност дълго са следени от опитните скаути на тима. Преди седмица "биковете“ се наложиха пестеливо с 1:0 у дома над Бохум.

Прогноза: Байер Леверкузен – РБ Лайпциг 3:2


Хайденхайм – Аугсбург
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 16:30

Хайденхайм беше една от най-приятните изненади в Бундеслигата. Клубът от едноименния град, който през последния сезон беше със статут на абсолютен новак не само, че впечатли, но и успя да се класира за европейските клубни турнири, завършвайки на 8-мо място в колоната. Това обаче може да изиграе лоша шега за Хайденхайм, който със сигурност не е свикнал да играе в такъв сгъстен цикъл. В първия кръг Хайденхайм се наложи с 2:0 на гости на Санкт Паули.

Аугсбург финишира на 11-то място в крайното класиране през изминалия сезон, като сега отборът от едноименния град се цели в по-предни позиции, които отново биха му позволили да се завърне обратно в европейските клубни турнири. До момента баварците са сравнително активни в окомплектоването на боеспособен състав, който да се представи по-добре, въпреки че звездата на тима Демирович беше продаден на Щутгарт. В първия кръг Аугсбург направи 2:2 у дома с Вердер.

Прогноза: Хайденхайм – Аугсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
34