Дортмунд продължава напред за Купата на Германия (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд продължава напред за Купата на Германия (видео)

Борусия Дортмунд се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия след успех като гост с 4:1 срещу четвъртодивизионния Фьоникс Любек в Хамбург. Срещата бе официален дебют за новия старши треньор на отбора от Дортмунд Нури Шахин.

Едно от новите попълнения Валдемар Антон даде преднина на гостите още в третата минута, разписвайки се след центриране на друг дебютант за Борусия Паскал Грос, а в 31-ата Емре Джан покачи на 2:0 от дузпа.

Титулярният вратар на Борусия Дортмунд Грегор Кобел бе заменен на почивката от Александър Майер като предпазна мярка, тъй като швейцарецът се оплаква от болки в гърба.

Гостите поведоха с 3:0 в първата минута на добавеното време на първата част, след като Юлиан Бранд се възползва по най-добрия начин от подаване на Грос.

Домакините намалиха изоставането си на 1:3 в 55-ата минута чрез Обина Илока, а в 60-ата минута удариха греда. Две минути по-късно обаче влезлият като резерва Жюлиен Дюранвил направи резултата 4:1.

Третодивизионният Арминия Билефелд отстрани тима от Втора Бундеслига Хановер 96 след победа с 2:0 като домакин, а новакът в Бундеслигата Холщайн Кел се наложи при гостуването си на играещия в третото ниво на местния футбол Алемания Аахен с 3:2 след обрат в края.

Гостите изоставаха с 1:2 до 82-ата минута, когато Ласе Розенбум вкара за 2:2, а в първата минута на добавеното време пак той донесе крайния успех на Холщайн и класирането за втория кръг за Купата на Германия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
17