Алонсо: Концентрирани сме


Н. Гавазов

Алонсо: Концентрирани сме

Старши -треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо разговаря с журналисти преди мача за Суперкупата на Германия с Щутгарт. Испанецът подчерта, че защитникът Джонатан Та продължава да играе важна роля в отбора въпреки информациите, че е на път да премине при съперника от Бундеслигата Байерн Мюнхен.

"Той е част от плановете ми. Джонатан е много важен за нас", каза Алонсо на пресконференция по-рано днес.

Според германските медии, ръководството на Байерн е направило крачка назад в преговорите, тъй като смята за висока трансферната сума, желана от Байер, особено след като договорът на Та с тима от Леверкузен изтича през юни 2025 година.

Това означава, че баварците могат да изчакат една година и да подпишат със защитника със свободен трансфер.

Шампионът на Германия и носител на Купата на страната Байер Леверкузен засега е концентриран основно върху финала за Суперкупата на Германия срещу Щутгарт, който предстои в събота и ще отбележи официалния старт на сезона за отбора.

"Развълнувани сме да започнем сезона утре. Да играем за Суперкупата е огромна мотивация за нас. Ние сме концентрирани, готови и отборът очаква с нетърпение мача", увери Шаби Алонсо.

Той остави без отговор въпроса кой ще бъде титулярен вратар. През миналия сезон Лукаш Храдецки и Матей Ковар се редуваха на поста.

"Ще преценим от мач на мач. Все още нямаме план, но се нуждаем от добра конкуренция за всяка позиция. Ковар беше използван най-вече в мачовете за Купата на Германия, Храдецки в лигата", обясни Алонсо.

Заради мача за Суперкупата отборите на Байер Леверкузен и Щутгарт отложиха мачовете си от първия кръг на турнира за Купата на Германия за края на август.

  Сподели
24