Кимих може да напусне Байерн


И. Ангелов

Кимих може да напусне Байерн

Джошуа Кимих може да бъде продаден това лято, съдейки по коментарите на спортния директор на Байерн Мюнхен Макс Еберл. Спекулациите бяха разпространени през цялото лято, че Кимих може да напусне немският гигант това лято. 29-годишният футболист беше уклончив, когато обсъждаше бъдещето си през април, но призна, че Барселона и Реал Мадрид, и двата с които е свързван, са "невероятни клубове". Обсъжда се и среща с бившия бос на Байерн Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

Кимих изрази разочарованието си повече от веднъж през миналия сезон, като дори определи трудните мачове на Байерн срещу топ отборите като "глупави“, когато те предадоха преднината си в Бундеслигата на Байер Леверкузен. Сега баварците се насочват в нова посока под ръководството на Венсан Компани, което може допълнително да е потиснало всяко желание от страна на Кимих да посвети бъдещето си на клуба, но и Еберл даде да се разбере, че самите Байерн може да смятат, че е най-добре да се разделят с универсалния си играч.

"Джошуа е много добър играч, но като цяло е вярно, че професионалният футбол е състезателен спорт – не можем да кажем на нито един играч сам по себе си: "Хей, ти си този, който ще играе“, каза Еберл пред Welt am Sonntag. "Просто казвам това, което се отнася за всички. Имаме вълнуващи играчи на всички позиции и следователно много алтернативи."

Байерн добави дълбочина в дефанзивния халф и в десния бек - най-добрите позиции на Кимих - в лицето на звездата на Фулъм Жоао Палиня и Йосип Станишич, който се завърна от престой под наем в Леверкузен.

  Сподели
27