Байерн иска Шави Симонс


Н. Гавазов

Байерн иска Шави Симонс

21-годишният полузащитник на ПСЖ и холандския национален отбор Шави Симонс , който през миналия сезон игра за РБ Лайпциг, може да стане играч на Байерн, съобщава журналистът Флориан Плетенберг в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Според източника мюнхенският клуб иска да види играча в средата на терена през предстоящия сезон. Съобщава се, че ръководството на Байерн е предало на Симонс ролята, в която вижда играча и настоява за сключване на договор за наем със задължителна опция за закупуване. Смята се също, че РБ Лайпциг, където играчът прекара миналия сезон, остава уверен в удължаването на наема, тъй като все още не са получили отказ от него.

21-годишният Хави Симонс прекара миналия сезон с Лайпциг под наем. Той изигра 43 мача за отбора на Германия във всички турнири, вкара 10 гола и направи 15 асистенции. Договорът му за наем в Лайпциг изтича през лятото на 2024 г., а договорът му с ПСЖ изтича през лятото на 2027 г. Очакваната цена на играча, според известния интернет портал Transfermarkt, е 80 милиона евро.

  Сподели
92