Дортмунд записа фантастична победа срещу Хамбургер (видео)


А. Павлов

Дортмунд записа фантастична победа срещу Хамбургер (видео)

Дортмунд се наложи с 3:1 над Хамбургер в двубоя, с който се откри новият сезон в Бундеслигата. Шампионът на Германия изигра един страхотен мач и напълно заслужено стигна до успеха след две попадения на Гроскройтц в 17-ата и 48-ата минути и гол на Гьотце в 29-ата минута. Почетното попадение за Ротхозен пък бе дело на Роберт Теше в 79-ата минута.

Самата среща започна с превес на домакините, които бързо наложиха любимото си вихрено темпо. Състезателите на Юрген Клоп играеха така, сякаш не бяха почивали и седмица след края на последната кампания. Така Черно-жълтите съумяха да поведат в резултата след само 17 минути игра. Точен за шампиона бе Кевин Гроскройтц, който бе изведен сам срещу Дробни и с премерен удар преодоля чешкия страж.

Постепенно надмощието на Дортмунд ставаше все по-голямо и това просто нямаше как да не се отрази върху цифровото изражение на резултата. 12 минути след гола на Гроскройтц дойде ред и на Марио Гьотце да запише името си сред голмайсторите. След чудесна комбинация между Левандовски и Гьотце последният изскочи на страхотна стрелкова позиция и с техничен изстрел не остави шансове на Ярослав Дробни - 2:0 за Дортмунд.

От друга страна, хамбургци се чувстваха много неудобно на "Сигнал Идуна Парк", като играта на отбора куцаше във всяко едно звено. Най-големите проблеми на северняците обаче бяха в средата на терена, където просто хаосът беше пълен. През първата част Хамбургер отправи едва един удар към съперниковата врата, чийто автор бе Младен Петрич. Въпреки това изстрелът на хърватина бе неточен и не представляваше никаква заплаха за Роман Вайденфелер.

В същото време Дортмунд можеше да отбележи поне още две попадения, но Шинджи Кагава и Роберт Левандовски пропуснаха изгодни положения. И след като не паднаха още голове до края на първата част, тя завърши при резултат 2:0 в полза на дортмундци.

Вторите 45 минути започнаха по същия начин, по който завършиха и първите. Черно-жълтите бяха натиснали газта докрай и буквално не даваха на своя съперник да си поеме въздух. Домакините просто мачкаха Хамбургер и затова съвсем логично само три минути след почивката подопечните на Клоп придадоха класическо измерение на своя аванс. Голмайстор за Дортмунд отново бе Кевин Гроскройтц, който се оказа на точното място в точния момент, завършвайки поредната скоростна акция на първенеца.

До края на двубоя оставаха повече от 40 минути, но изходът от двубоя на практика вече бе ясен. Независимо от това Дортмунд не намали оборотите и продължи да натиска опонента си със същата ярост, с която го правеше дотук в срещата. Тимът сътвори още няколко чисти възможности, ала така и не падна ново попадение във вратата на Хамбургер.

С напредването на времето домакините видимо свалиха темпото на игра и едва след 70-ата минута Ротхозен създадоха нещо по-значимо в офанзивен план. Дясното крило Гьокхан Тьоре направи хубаво впечатление с пробивите си, Аого и влезлият като смяна Янсен пък показаха добър синхрон по левия фланг. Хамбургци осъществиха една-две по-опасни атаки, преди в 79-ата минута Роберт Теше да намали резултата на 3:1. След центриране от корнер и последвало разбъркване в наказателното поле на дортмундци резервата Теше прояви настойчивост и със силен шут забоде кълбото в мрежата.

Този гол внесе импулс в действията на гостите. Малко след попадението на Теше Хамбургер организира най-доброто си нападение в мача, когато след страхотен рейд на Тьоре топката стигна до Марсел Янсен, той стреля незабавно, но Вайденфелер парира удара на крилото.

Силите на хамбургци обаче не стигнаха за нещо повече. В заключителните минути Дортмунд не само че задържа контрола върху двубоя, а успя да стигне и до още два изстрела, единият от които бе добро изпълнение на пряк свободен удар от страна на появилия се като резерва Перишич.

В края на краищата Дортмунд се поздрави с първата си победа за този сезон в Бундеслигата, докато в Хамбургер ще трябва да продължат да работят здраво, ако имат желание да сработят новия си отбор.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
200