Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – РБ Лайпциг
Дата: 03.05.2024 г.
Час: 21:30

Хофенхайм продължи да редува силните изяви у дома с колебливи при гостувания. В предишния кръг "сините“ инкасираха трета поредна загуба при визита, като този път хората на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 2:3 на гости на борещия се за оцеляване състав на Бохум. Това беше и пета загуба за Хофе в последните им седем шампионатни срещи. В момента клубът от Зинсхайм е 9-ти и е с 39 пункта, като на практика се прости с надеждите за участие в европейските клубни турнири.

РБ Лайпциг постигна четвърта поредна победа, като в предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 4:1 у дома над основния конкурент за място в Топ 4 Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Марко Розе направиха пълен обрат и вече имат 62 пункта, като увеличиха преднината си спрямо "жълто-черните“ на 5 точки, а до края на сезона остават три кръга.

Прогноза: Хофенхайм – РБ Лайпциг 1:3


Борусия Дортмунд – Аугсбург
Дата: 04.05.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд инкасира шеста загуба до момента, като този път поражението можеше да се окаже преломно за BVB. В предишния кръг вестфалци отстъпиха с 1:4 на гости на основния претендент за Топ 4 РБ Лайпциг. Така играчите на Един Терзич остават на 5-та позиция и са с 57 точки. И точно когато изглеждаше, че "жълто-черните“ ще трябва да се надяват на чудо, за да играят от следващия сезон в Шампионската лига, през седмицата Борусия спечели първия полуфинален двубой от турнира, надигравайки с 1:0 у дома ПСЖ. Победата не само че дава преднина на отбора преди реванша, но означава, че от следващия сезон Германия ще има право на 5 отбора в надпреварата, което автоматично ще класира вестфалци в ШЛ. Бенсебаини и Дуранвил са аут за домакините.

Съставът на Аугсбург допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. Преди седмица баварците паднаха с 0:3 у дома от Вердер и сведоха до минимум шансовете си за участие в Лигата на Конференциите. Селекцията на Енрико Маасен е на 8-ма позиция и е с 39 точки. Фрамбергер, Гимни, Йенсен и Реджбекай са с травми, а Якич е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Аугсбург 2:0


Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 04.05.2024 г.
Час: 16:30

Вердер доиграва спокойно сезона, като в оставащите три кръга северняците ще бранят честта си. В последния си мач от Бундеслигата "бременските музиканти“ записаха втора поредна победа, налагайки се на гости на Аугсбург с 3:0. Футболистите на Оле Вернер са 11-ти и са с 37 пункта.

Борусия Мьонхенгладбах пък направи 0:0 у дома срещу Унион Белрин. "Жребчетата“ изпращат разочароваща кампания, в която три кръга преди нейния край са на 13-та позиция и имат 32 пункта, като вестфалци дори са в борбата за оцеляване, тъй като към момента са на четири точки от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Волфсбург – Дармщад
Дата: 04.05.2024 г.
Час: 16:30

Волфсбург започна да играе много по-добре, откакто Ралф Хазенютъл застана начело на "вълците“. В предишния кръг отборът спечели втори пореден двубой, като този път Волфсбург се наложи с 2:1 на гости на Фрайбург и то след късен обрат в заключителните минути. "Вълците“ са 12-ти и са с 34 точки.

Новакът Дармщад ще се завърне обратно в долната дивизия от следващия сезон. "Лилиите“ играят за честта си в момента, като са на последното 18-то място и имат незавидните 17 пункта. В предишния кръг Дармщад отстъпи с 0:1 у дома от Хайденхайм.

Прогноза: Волфсбург – Дармщад 3:0


Кьолн – Фрайбург
Дата: 04.05.2024 г.
Час: 19:30

След двете поредни загуби Кьолн се нуждаеше от задължителна победа в последния си двубой и то срещу основния претендент в битката за оцеляване – Майнц 05. "Козлите“ не спечелиха, като стигнаха до реми за крайното 1:1 и то след изравнителен гол дълбоко в добавеното време. Точката обаче не върши работа на клуба от Карнавалния град, който остава на предпоследното 17-то място и е с 23 пункта – с пет по-малко спрямо Майнц 05.

Обрат в заключителните минути за крайното 1:2 лиши Фрайбург от отличната възможност да се доближи максимално близо до Топ 6. Южняците загубиха с 1:2 у дома от Волфсбург, като по този начин хората на Кристиан Щрайхо стават с 40 и са на пет зад Айнтрахт.

Прогноза: Кьолн – Фрайбург 1:2


Унион Берлин – Бохум
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 16:30

Унион продължава да е битката за оцеляване, като столичани са без победа вече в пет последователни срещи. В предишния кръг "железните“ завършиха 0:0 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Играчите на Ненад Биелица имат 30 точки и са 14-ти в колоната, като са само на два пункта от опасната зона.

Бохум е другият отбор, който има същия точков актив, но показателите на рурци са по-лоши и затова са 15-ти. Преди седмица "сините“ стигнаха до изключително ценна победа с 3:2 у дома над коравия Хофенхайм.

Прогноза: Унион Берлин – Бохум 3:2


Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 18:30

Айнтрахт записа втора поредна загуба в гостуване, като този път "орлите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Байерн Мюнхен. Поражението не успя да окаже негативен ефект за хората на Дино Топмьолер, тъй като основният преследвач Фрайбург също загуби своя двубой. Айнтрахт запазва 6-ото място, като е с 45 точки, с аванс от пет пункта спрямо южняците. Калайджич и Роде са аут.

Шампионът на Германия Байер Леверкузен продължава с уникалната си серия, в която тимът е непобеден. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо се спасиха във втори последователен мач от поражение след изравнителен гол в 97-ата минута, но този път при домакинството си на Щутгарт за крайното 2:2. "Аспирините“ могат да са доволни на точката, тъй като заличиха пасив от два гола. Леверкузен има 81 точки, като е твърдо решен да продължи да чупи рекорди в оставащите кръгове.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен 1:2


Хайденхайм – Майнц 05
Дата: 05.05.2024 г.
Час: 20:30

След четири поредни гостувания без победа новакът Хайденхайм постигна първи успех във визита от февруари насам. В предишния кръг тимът от едноименния град се наложи с 1:0 срещу последния Дармщад. Хайденхайм е 10-ти и е с 37 точки.

Майнц 05 няма загуба вече в шест последователни двубоя. Преди седмица "червените“ бяха много близо до това да спечелят у дома срещу основният претендент в борбата за оцеляването – Кьолн, но допуснаха изравнителен гол дълбоко в добавеното време и така срещата завърши 1:1. В момента селекцията на Бо Кристиансен се намира на 16-ото място в класирането, като е с 28 точки, с пет повече спрямо Кьолн и на две зад Унион Берлин и Бохум.

Прогноза: Хайденхайм – Майнц 05 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218