Неприятна загуба за Борусия Дортмунд (видео)


FUTBOL-TV

Неприятна загуба за Борусия Дортмунд (видео)

Вицешампионът в Бундеслигата - Борусия Дортмунд претърпя домакинска загуба от Щутгарт в двубой от 28-ия кръг на футболното първенство на Германия, с който бе отбелязана 50-годишнината на стадиона на клуба, в момента носещ името "Сигнал Идуна Парк“.

Щутгарт заема третото място във временното класиране с 60 точки, колкото има и вторият Байерн Мюнхен, а след петото си поражение за сезона Борусия Дортмунд прекъсна серията си от четири успеха и остава извън топ 4, на петата позиция с 53 точки, колкото има и четвъртият РБ Лайпциг.

Единственото попадение в срещата бе дело на Серху Гираси в 64-ата минута. Той реализира 24-ия си гол за Щутгарт, с което изравни клубния рекорд в Бундеслигата.

Домакините имаха претенции за дузпа в шестата минута на двубоя, но такава  не бе отсъдена, а в 31-ата минута вратарят на Щутгарт Александър Нюбел отрази удар на Карим Адейеми в атака за Борусия и първото полувреме завърши при равенство 0:0.

Гираси даде аванс на гостите в 64-ата минута, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Грегор Кобел.

Борусия Дортмунд бе близо до изравнително попадение в 81-ата минута, когато първо Матс Хумелс отправи опасен удар, а малко след това и Нико Шлотербек пропусна изгодна възможност за гол.

В седмата минута на добавеното време на мача Серху Гираси можеше да увеличи аванса на Щутгарт, но прати топката над вратата на домакините.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101