Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен
Дата: 05.04.2024 г.
Час: 21:30

Айнтрахт не успя да спечели във втори пореден двубой, като този път "орлите“ не успяха да победят у дома Унион Берлин за крайното 0:0. Играчите на Дино Топмьолер продължават да удържат 6-ото място, като имат 41 точки, което е с пет повече спрямо преследвача Аугсбург.

Вердер инкасира четвърта поредна загуба. Този път северняците отстъпиха с 0:2 у дома от Волфсбург. Поражението остави "бременските музиканти“ с 30 точки, като хората на Оле Вернер са 10-ти и на практика се простиха с и без това малките си шансове за място в европейските клубни турнири.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 3:1


Кьолн – Бохум
Дата: 06.04.2024 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Кьолн записа пето поредно равенство далеч от дома, като вече в седем последователни мача "козлите“ са без успех. В предишния кръг тимът от Карнавалния град завърши 1:1 на гости на Аугсбург. Кьолн вече е на предпоследното 17-то място, като целта пред отборът ще е да завърши една позиция по-напред, за да играе бараж за оставане в елитната дивизия.

Бохум прекъсна серията от четири поредни загуби, но в предишния кръг "сините“ отново не спечелиха, завършвайки изненадващо 2:2 у дома с последния Дармщад. Рурци със сигурност има за какво да съжаляват, тъй като през втората част пропиляха аванс от два гола, за да спечелят само точка в актива си. Бохум е с 26 пункта и е на спасителното 15-то място.

Прогноза: Кьолн – Бохум 1:0


Фрайбург – РБ Лайпциг
Дата: 06.04.2024 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа втори пореден успех като гост. Преди седмица южняците сразиха с 3:0 като гости Борусия Мьонхенгладбах. Селекцията на Кристиан Щрайх е с 36 точки и е на 8-мо място в класирането. В лазарета на домакините са Гинтер, Киерех, Лайнхарт, Розенфелдер, Салай, Шмид и Вайсхопт.

След три поредни победи РБ Лайпциг се издъни у дома срещу борещия се за оцеляване отбор на Майнц 05 за крайното 0:0. "Червените бикове“ вярваха, че ще успеят да постигнат лесен успех над съперника и че Борусия Дортмунд няма да спечели визитата си на Байерн Мюнхен, но се случи точно обраното. Така хората на Марко Розе продължават да са на 5-ото място в класирането, като вече са на три точки от Топ 4. Поулсен е контузен за гостите.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 1:2


Майнц 05 – Дармщад
Дата: 06.04.2024 г.
Час: 16:30

Майнц 05 продължава да се бори всячески за мястото си в елитната дивизия. В предишния кръг "червените“ удържаха 0:0 на гости на коравия РБ Лайпциг, като по този начин успяха да се изкачат до 16-ото място в подреждането, което би им гарантирало бараж за оцеляване. Играчите на Бо Кристиансен са с 20 точки, което е с една повече от Кьолн и на шест от спасението.

Новакът Дармщад е без победа вече в 20 поредни мача и по всичко личи, че "лилиите“ няма да успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 14 пункта. В предишния кръг Дармщад не се даден на гости на Бохум и след почивката успя да заличи пасив от два гола за крайното 2:2.

Прогноза: Майнц 05 – Дармщад 2:0


Унион Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 06.04.2024 г.
Час: 16:30

Унион не спечели във второ поредно гостуване, като този път "железните“ завършиха 0:0 на гости на Айнтрахт. Столичани имат 29 точки и са 12-ти в подреждането. Наставникът на домакините Ненад Биелица не може да разчита на Буск, Хаберер и Русилон.

Байер Леверкузен записа 22-ри успех до момента и осми поред, като "аспирините“ са непобедни, и продължават да подобряват рекорди. В предишния кръг играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки по драматичен начин с 2:1 у дома Хофенхайм и то след късен обрат. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 73 точки, което вече е с цели 13 пункта повече спрямо Байерн Мюнхен. "Аспирините“ вече са на две победи от Сребърната салатиера. През седмицата Байер Леверкузен се класира за финала за Купата на Германия, където ще спори с втородивизионния Кайзерслаутерн. Артур е аут за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Байер Леверкузен 0:2


Борусия Дортмунд – Щутгарт
Дата: 06.04.2024 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд победи с 2:0 като гост шампиона Байерн Мюнхен в среща от 27-ия кръг на футболното първенство на Германия. Карим Адейеми откри резултата за "жълто-черните" още в 10-ата минута след асистенция на Юлиан Брандт. Юлиан Риерсон покачи на 2:0, след като се възползва от пас на Себастаин Халер. Байерн загуби домакински мач от Бундеслигата от Борусия Дортмунд за първи път от 2014 година. Това е първи път, в който Дортмунд побеждава Байерн в шампионата от 2018-а насам. BVB запази 4-ото място, като е с 53 пункта, и увеличи аванса си спрямо РБ Лайпциг на три точки. Бенсебаини пропуска предстоящия двубой.

Щутгарт се спаси от домакинска загуба в 98-ата минута срещу новака Хайденхайм в луд мач, преминал през няколко обрата, и в крайна сметка завършил 3:3. Въпреки ремито, "швабите“ продължават да вървят уверено към Шампионската лига, след като са непобедени в последните си девет мача от първенството, в които записаха седем победи и две равенства. Южняците имат 57 точки и запазват 3-ото си място в подреждането. Нартей, Руло и Загаду са с травми, а Антон е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Щутгарт 3:2


Хофенхайм – Аугсбург
Дата: 07.04.2024 г.
Час: 16:30

Хофенхайм инкасира трета поредна загуба, след като в предишния кръг "сините“ рухнаха в последните минути, за да допуснат късен обрат на гости на лидера Байер Леверкузен с 1:2. Възпитаниците на Пелегрино Матарацо остават с 33 точки, като са 9-ти в колоната.

След четири поредни победи Аугсбург записа равенство 1:1 у дома с борещия се за оцеляване отбор на Кьолн. Ремито попречи на баварците да се доближат до Топ 6, като хората на Енрико Маасен са 7-ми и са с 36 пункта.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 1:1


Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 07.04.2024 г.
Час: 18:30

След 11 поредни мача без победа, в която Волфсбург записа шест загуби и пет равенства, като три от пораженията са поредни, логичното се случи и от клубната управа взеха решение да се разделят с Нико Ковач. Начело на отбора застана Ралф Хазенхютъл, който ще трябва да стабилизира тима. Специалистът започна с победа начело на "вълците“ и в предишния кръг Волфсбург срази с 2:0 като гост Вердер. Домакините са 14-ти и са с 28 точки.

След три поредни равенства в предишния кръг Борусия Мьонхенгладбах загуби с 0:3 домакинството си на Фрайбург. "Жребчетата“ са 13-ти и са с 28 пункта.

Прогноза: Волфсбург – Борусия Мьоннхенгладбах 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204