Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн – РБ Лайпциг
Дата: 15.03.2024 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване отбор на Кьолн записа пети пореден двубой без победа. В предишния кръг "козлите“ направиха зрелищно 3:3 на гости на Борусия Мьонхнегладбах, а двубоят премина през няколко обрата. Тимът от Карнавалния град продължава да е под чертата, като заема 16-то място и е с 18 точки, като по всичко изглежда, че целта пред Кьолн ще е да запази тази позиция, за да играе бараж за оставането си в елитната дивизия.

РБ Лайпциг записа втора поредна победа и общо пета за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица "червените бикове“ сразиха с 2:0 у дома последния Дармщад. Играчите на Марко Розе продължават да са 5-ти и са с 46 точки, като само на една от Топ 4.

Прогноза: Кьолн – РБ Лайпциг 1:3


Хайденхайм – Борусия Мьонхнегладбах
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 16:30

Добре представящият се новак Хайденхайм инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг тимът от едноименния град пад на с 0:1 на гости на Аугсбург и така остава с 28 точки, заемайки 11-ото място в подреждането.

Борусия Мьонхенгладбах пък записа второ поредно равенство в първенството, като този път "жребчетата“ изиграха луд мач срещу Кьолн за крайното 3:3, преминал през няколко обрата. Хората на Херардо Сеоане са 12-ти и са с 27 пункта. През седмицата Гладбах стана поредната жертва на сензацията Саарбрюкен и допусна обрат за крайното 1:2 в турнира за Купата на Германия.

Прогноза: Хайденхайм – Борусия Мьонхенгладбах 2:1


Майнц 05 – Бохум
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 16:30

Майнц 05 претърпя тотален крах в последния си мач от първенството, когато "червените“ паднаха с 1:8 на гости на Байерн Мюнхен. Тежкото поражение допълнително влоши показателите на предвождания от Бо Хенриксен тим, който остава на предпоследното 17-то място със своите 16 точки.

Бохум инкасира трета последователна загуба и втора поред пред собствена публика. Този път "сините“ отстъпиха с 1:2 от Фрайбург. Рурци са 15-ти и имат 25 пункта.

Прогноза: Майнц 05 – Бохум 0:0


Унион Берлин – Вердер Бремен
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Унион Берлин допусна втора поредна загуба и общо 14-та до момента. Във втори последователен двубой "железните“ губят с резултат 0:2, но този път от Щутгарт. Столичани са 14-ти и имат 25 точки.

Вердер Бремен също е в серия от две поредни загуби с идентични резултати. Преди седмица северняците паднаха с 1:2 у дома от Борусия Дортмунд. "Бременските музиканти“ са 10-ти и са с 30 точки.

Прогноза: Унион Берлин – Вердер Бремен 2:2


Волфсбург – Аугсбург
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 16:30

Слабата серия на Волфсбург продължи и в предишния кръг, когато "вълците“ записаха 10-ти пореден двубой без победа в Бундеслигата. За този период играчите на Нико Ковач загубиха четири път, а в шест от случаите завършиха наравно. Преди седмица Волфсбург очаквано отстъпи с 0:2 на гости на лидера Байер Леверкузен. "Вълците“ са 13-ти и са с 25 точки.

Аугсбург записа трета поредна победа в първенството, след като в предишния кръг баварците се наложиха с 1:0 у дома над дебютанта Хайденхайм. Така селекцията на Енрико Маасен събра 32 точки и се изкачи до 9-ото място в подреждането.

Прогноза: Волфсбург – Аугсбург 1:0


Хофенхайм – Щутгарт
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 19:30

Серията от две поредни победи за Хофенхайм приключи в предишния кръг, когато "сините“ паднаха с 1:3 на гости на Айнтрахт. Така предвожданият от Пелегрино Матарацо тим остана с 33 точки, като е на 7-мо място, и не успя да се доближи до Топ 6 и местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. С контузии за домакините са Бериша, Гайгер, Джон и Прьомел, а Брукс и Кабак са наказани.

Щутгарт продължава уверено да върви към Шампионската лига, след като "швабите“ вече са непобедени в последните си седем мача от първенството, в които записаха шест победи и равенство. В предишния кръг възпитаниците на Себастиан Хьонес сразиха с 2:0 у дома Унион Берлин. Така южняците имат 53 точки и запазват 3-ото си място в подреждането. Нартей, Руло и Загаду са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Щутгарт 2:3


Фрайбург – Байер Леверкузен
Дата: 17.03.2024 г.
Час: 16:30

Фрайбург прекъсна серията от шест поредни мача без победа и в предишния кръг южняците се наложиха с 2:1 на гости на Бохум. Играчите на Кристиан Щрайх вече имат 33 точки и са 8-ми в класирането. Киерех, Розенфелдер и Шмид са с контузии, а Егещайн е наказан.

Байер Леверкузен записа 21-ви успех до момента, като "аспирините“ са непобедни и подобряват рекорди. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки с 2:0 у дома Волфсбург. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 60 точки, което вече е с цели 10 пункта повече спрямо Байерн Мюнхен. Артур и Бонифас продължават да са в лазарета на гостите.

Прогноза: Фрайбург – Байер Леверкузен 0:2


Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 17.03.2024 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд записа втора поредна и общо 13-та до момента. В предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с 2:1 на гости на Вердер. BVB запази 4-ото място, което дава право на участие в Шампионската лига, като продължава да има аванс от една точка спрямо РБ Лайпциг. Вестфалци са с 47 пункта. През седмицата Дортмунд успя да се класира на 1/4-финалите в най-престижния клубен турнир, след като елиминира ПСВ Айндховен. Алер е контузен, а Забицер е наказан.

След три поредни равенства сега Айнтрахт записа две последователни победи. Последната от тях бе у дома над Хофенхайм за крайното 3:1. "Орлите“ запазват 6-ото място, като имат 40 точки. Роде, Баоя и Калайджич са с травми.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214