Шалке спечели Суперкупата на Германия! (видео)


В. Мухарски

Шалке спечели Суперкупата на Германия! (видео)

финалът за Суперкута на Германия бе спечелен от Шалке 04. На "Фелтис Арена" в Гелзенкирхен носителят на купата на Германия Шалке и шампиона на страната Борусия Дортмунд не успяха да се победят в редовното време, завършвайки 0:0 и така по този начин всичко се реши след изпълнения на дузпи. В предишното издание за тази купа Байерн Мюнхен победи Шалке с 2:0 на стадиона в Аугсбург.

Двубоят бе интересен и предложи много емоции на зрителите. Още в 6-ата минута Себастиан Кехл бе близо до това да изведе Борусия напред в резултата, но ударът му срещна гредата. Шалке отговориха с удар на Бенедикт Хьоведес, който пропусна целта. Няколко минути по-късно отново той обстрелва вратата пазена от Роман Вайденфелер, но отново без успех. За "жълто-черните" пропуски през първата част направиха още Крис Льове, Кевин Гроскройтц , Сантана и Роберт Левандовски.

След почивката двата тима също не успяха да си отбележат гол. Левандовски, Кагава, Гюндоган, Марио Гьотце и Иван Перишич бяха близо до попадение, но нямаха късмет при завършващия удар. Така се стигна до изпълнения на дузпи, където пропуски на Гроскройтц и Перишич донесоха Суперкупата на Шалке.

Дузпите:

Гюндоган (Б) 0:1
Холтби (Ш) 1:1
Хумелс (Б) 1:2
Еду (Ш) 2:2
Гроскройтц (Б) пропуска 2:2
Хьоведес (Ш) 3:2
Лайтнер (Б) 3:3
Хурадо (Ш) 4:3
Перишич (Б) пропуска 4:3

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
218