Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Бохум
Дата: 08.12.2023 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Хофенхайм записа четвърти пореден двубой без победа в първенството. Този път играчите на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 1:2 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Хофе остават с 20 точки и са 6-ти в подреждането. Акпогума е наказан, а с контузии са Бериша, Гайгер и Джон.

Бохум успя да се отдалечи от опасната зона, като вече няма загуба в пет последователни кръга. В последния от тях "сините“ се наложиха с 3:1 на собствен терен над Волфсбург. Рурци имат 13 пункта и вече са 12-ти, като засега са на 4 точки от зоната на изпадащите. Шлотербек е наказан.

Прогноза: Хофенхайм – Бохум 3:1


Хайденхайм – Дармщад
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 16:30

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм инкасира пета поредна загуба далеч от дома и общо осма за сезона. В предишния кръг новакът отстъпи с 1:2 на гости на РБ Лайпциг. Хайденхайм остава с 11 точки и е 14-ти в подреждането. Келер, Малоуни и Кенай са контузени.

Другият новак – Дармщад, няма победа вече в шест поредни кръга. В последния от тях "лилиите“ отстъпиха с 0:1 у дома от намиращия се под чертата състав на Кьолн. Дармщад е с 9 точки и вече е в зоната на изпадащите, като се намира на 16-та позиция в таблицата. Бадер, Хорнби, Ману, Мелем и Цимерман пропускат срещата.

Прогноза: Хайденхайм – Дармщад 1:0


Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в последния мач на отбора, макар че столичани не успяха да инкасират десета поредна загуба в първенството. Този път "железните“ направиха 1:1 у дома с Аугсбург. Берлинчани са със 7 пункта, но се свлякоха на последното 18-то място, защото в предишния кръг трябваше да гостуват на шампиона Байерн Мюнхен, но двубоят беше отложен заради лошото време в провинция Бавария. Бекер и Доехи са аут.

Добрите изяви на Борусия Мьонхенгладбах пред собствена публика продължиха, когато "жребчетата“ постигнаха трета поредна домакинска победа. Този път играчите на Херардо Сеоане се наложиха с 2:1 над коравия Хофенхайм. Вестфалци са 10-ти и имат 16 точки. Итакура, Янтшке, Джордан, Лайнер, Омлин, Волф и Улрих са отсъстващи.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Вердер Бремен – Аугсбург
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 16:30

Вердер е без победа вече в четири поредни кръга, като след двете ремита сега северняците са в серия от две загуби. Последната от тях дойде преди седмица, когато "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:2 на гости на представящия се отлично до момента отбор на Щугарт. Вердер е 13-ти и е с 11 точки. Опиц, Пайпер и Рап са с травми.

Добрата серия на Аугсбург продължи и в предишния кръг, когато баварците записаха шести пореден двубой без поражение. Преди седмица играчите на Енрико Маасен се наложиха с 2:1 у дома над Айнтрахт. Аугсбург вече е 9-ти и е със 17 точки. Фрамбергер и Майер са аут.

Прогноза: Вердер Бремен - Аугсбург 1:1


Волфсбург – Фрайбург
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 16:30

Волфсбург продължава с непостоянните изяви, като в предишния кръг "вълците“ записаха седма загуба в първенството. Този път играчите на Нико Ковач отстъпиха с 1:3 от Бохум. Волфсбург е 11-ти и е с 16 точки. Сар, Вимер и Нмеча и Рожерио са контузени.

След четири поредни мача без победа Фрайбург постигна успех. Това се случи преди седмица, когато южняците сразиха с 1:0 като гости Майнц 05. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 8-ми и са с 18 пункта. Гюнтер, Кайтел, Кюблер, Киерех, Филип, Розенфледер и Шмид са аут.

Прогноза: Волфсбург – Фрайбург 1:1


Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд записа трето поредно гостуване без победа. В предишния кръг "жълто-черните“ направиха 1:1 на гости на лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен. Хората на Един Терзич имат 25 пункта и са 5-ти, като са на точка зад предстоящия съперник. През седмицата BVB отпадна от турнира за Купата на Германия след поражение от Щутгарт с 0:2. Халер, Дуранвил и Нмеча са контузени.

РБ Лайпциг очаквано взе мача си срещу дебютанта Хайденхайм и победи с 2:1. "Червените бикове“ събраха 26 точки и отново се върнаха на 4-ото място. В лазарета продължават да са Олмо, Бишиабу, Орбан и Вернер.

Прогноза: Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг 3:2


Щутгарт – Байер Леверкузен
Дата: 10.12.2023 г.
Час: 16:30

Силните изяви на Щутгарт продължиха и в предишния кръг, когато "швабите“ записаха десета победа в актива си. Този път южняците сразиха с 2:0 у дома Вердер и вече имат 30 точки, като Щутгарт запазва 3-ото си място в класирането и е на пет от върха. Еглоф, Ото, Масимо, Нартей и Раймунд са контузени.

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 13 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ завършиха 1:1 у дома с Борусия Дортмунд. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 35 точки и са лидер, като са с преднина от три пункта спрямо Байерн Мюнхен, който е и с мач по-малко. Артур е контузен.

Прогноза: Щутгарт – Байер Леверкузен 1:2


Кьолн – Майнц 05
Дата: 10.12.2023 г.
Час: 18:30

Отборът на Кьолн записа едва втора победа от началото на сезона, след като в предишния кръг "козлите“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на новака Дармшад. Успехът помогна на клуба от Карнавалния град да се измъкне от зоната на изпадащите, като в момента Кьолн е на спасителното 15-то място в подреждането и е с 9 точки.

След серията от четири поредни мача без загуба, която донякъде стабилизира тима на Майнц 05, в предишния кръг "червените“ отстъпиха с 0:1 у дома от Фрайбург. Поражението остави хората на Бо Свенсон с 8 точки и в момента Майнц е на предпоследното 17-то място. Фернандеш, Гилавоги, Ханхе-Олсен, Лайч, Вайпер и Центер.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
370