Непобедимите Леверкузен с реми срещу Дортмунд


FUTBOL-TV

Непобедимите Леверкузен с реми срещу Дортмунд

Байер Леверкузен продължава без поражение от началото на сезона в първенството на Германия по футбол след като направи домакинско равенство – 1:1 срещу Борусия Дортмунд в двубой от 13-ия кръг.

Гостите от Дортмунд поведоха още в петата минута на мача след попадение на Юлиан Риерсон. Никлас Фюлкруг пусна топката към норвежеца при атака за Борусия и Риерсон реализира за 1:0.

Домакините имаха няколко възможности да изравнят още до почивката. Гранит Джака бе близо до попадение за състава от Леверкузен в 21-ата минута, а в 31-ата и Алехандро Грималдо не успя да се разпише след като бе спрян от вратаря на гостите Грегор Кобел.

Жереми Фримпонг подаде към Флориан Вирц и той вкара топката във вратата на Борусия Дортмунд във втората минута на добавеното време на първата част, но попадението не бе зачетено заради засада.

През второто полувреме гостите имаха претенции за дузпа за събаряне на Карим Адейеми в наказателното поле в 73-ата минута, но такава не бе отсъдена. Шест минути по-късно Байер Леверкузен стигна до изравнително попадение след като Виктор Бонифейс отбеляза за 1:1 след отлична атака за домакините.

Последният шанс за гостите бе в петата минута на добавеното време, когато Никлад Фюлкруг стреля над вратата на Байер.

Байер остава лидер във временното класиране с 35 точки, на три пред втория Байерн Мюнхен, който има и мач по-малко. BVB не успя да се върне в топ 4 на подреждането и заема пета позиция с 25 точки в актива си.

  Сподели
235