Байерн с победа, Дортмунд се провали срещу Щутгарт (видео)


FUTBOL-TV

Байерн с победа, Дортмунд се провали срещу Щутгарт (видео)

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд за втора поредна седмица са на двете крайности в Бундеслигата и това увеличава разликата в точките на двата тима.

Хари Кейн отбеляза нови две попадения за гранда от Мюнхен, но тимът беше на крачка от домакински провал срещу Хайденхайм в среща от Бундеслигата. Все пак шампионите се наложиха с 4:2 и поне за денонощие излязоха начело в Бундеслигата след 11 изиграни двубоя.

Байерн уж реши всичко в своя полза, след като до паузата резултатът вече бе 2:0. Тандемът Сане - Кейн даде необходимия ефект. Първият подаваше, а вторият - бележеше. Всичко това направи така, че домакините може би прекалено рано да смятат мача за решен, а това доведе и до сериозна изненада в Мюнхен.

В рамките на три минути, между 67-ата и 70-ата, Хайденхайм шокира с изравняване. В мрежата на завърналия се Мануел Нойер се разписаха Бесте и Клайдиенст.

За съжаление на гостите тяхната радост не продължи дълго, защото Рафаел Герейро върна аванса на баварците само две минути след изравняването, като това беше трети гол в рамките на пет минути за вечерта!

Пет минути преди края на редовното време влезлият като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара гола на успокоението за Байерн, засичайки с глава центрирането на друга резерва - младока Матис Тел.

Щутгарт се върна на победния път в елита на Германия, побеждавайки Борусия Дортмунд с 2:1. Победата на Щутгарт дойде след голове на Денис Ундав и Серу Гираси, докато точен за Дортмунд бе Никлас Фюлкруг. С тази победа хората на Себастиан Хьонес събраха 24 точки, които и отреждат 3-ото място във временното класиране, докато възпитаниците на Един Терзич са четвърти с 21 точки в актива си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
218