Лайпциг и Байерн няма да се победят


Н. Атанасов

Лайпциг и Байерн няма да се победят

РБ Лайпциг – Баерй Мюнхен
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 30.09.2023 г.
Час: 19:30

Макар и мразен от мнозина, поради корпоративния характер на отбора, без никакво съмнение е, че тимът на РБ Лайпциг е може би най-бързо развиващият се в Германия. Отборът е създаден преди 14 години и през това време бързо се утвърди сред водещите в Бундеслигата, като е редовен участник в европейските клубни турнири. В последните две години "червените бикове“ триумфираха в турнира за Купата на Германия, а преди началото на новия сезон спечелиха и Суперкупата, разбивайки с 3:0 като гост предстоящия съперник Байерн Мюнхен.

Лайпциг започна с фалстарт, губейки от амбициозния Байер Леверкузен, но след това селекцията на Марко Розе постигна четири поредни победи. Последният успех беше с 1:0 на гости на Борусия Мьонхенглабах. "Червените бикове“ са с 12 точки и засега са на 3-то място в подреждането.

Олмо, Орбан и Бишиабу са аут за домакините.

Хари Кейн заби хеттрик при убедителната победа на Байерн Мюнхен със 7:0 над Бохум в 5-ия кръг от първенството на Германия. С този успех баварците събират 13 точки и успяха да се върнат на върха в подреждането, тъй като Байер Леверкузен, който е със същия точков актив, е с по-лоша голова разлика.

Нойер, Де Лихт и Гнабри са контузени за Байерн.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Улрайх
   
Лаймер
Упамекано
Мин-жа
Дейвис
Кимих
Горецка
Сане
Мусиала
Коман
Кейн
Сеско
Опенда
Форсберг
Шави
Кампъл
Шлагер
Раум
Лукеба
Симакан
Хенрихс
   
Бласвих
 
РБ Лайпциг (Марко Розе)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
277